Follow Viruspadu

Monday, December 21, 2009

kursus paling fun abad ini

yihaaaaaaaaa
kursus ni kursus yang paling fun dalam hidup saya setakat ni kah kah kah, tapi dalam penceritaan kali ni memang saya tak selitkan part kelas or taklimat ke apa kebenda ntah lagi semua tu, semua part yang seronot2 ajer keh keh keh, kalau masuk jer part taklimat kang terus jadi macam kejung hahaha, dah la atas tu sejuk ooo

sesampainya kami kat genting nun, tgk2 luar pehhhhh terus nampak kabus2 ok, terus lan berkata "ini kabus betul ke kabus buat2 ni"

hahahahaha terus rasa mcm lawak hahahaha, pastu terbayang2 ada kipas besar ada smoke ada ice sedang berputar2, banyak tu tempat nak kasik kabus hahahaha

mula2 sampai jer, weols berkumpul, ada taklimat bagai, terus dapat jaket TM, iyolakan sejuk katanya atas tu, tak dapek la den nak menggayo an sweater fink yang ai bawak tu keh keh keh, buat berat beg je tau, kalau ku tahu dapat free awal2 dah campak2 dah apa yang patut, tapi takpe, tetap ai likeeeeeeeeee

ok tempat pertama yang weols pegi

rumah hantu hiiihiiiiiiiiiiiiihiiiiiiiiiiiiiihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii terus feeling ponti, tp mcm biasa lah ponti versi cun tp senget hahaha

ser1

me, lan, hantu dan sue

ser2

me dan sue

dalam rumah hantu ni sebenarnya macam takut jugak sbnrnya, sebab hantu2 manusia yang jadi hantu tu suka keluar mengejut oooo, pastu terkejutkan dari belakang dan tepi, rasa macam nak pijak2 jer hantu2 tu

tapi ada gak hantu yang memang kita kenal, ok part hantu tu malas aaa cerita, sebab kalau cerita rasa kesal, pastu rasa macam nak hantar semut api terus kat rumah dia hahahaha, biar dia gatal2 kena gigit tapi walaupun begitu muka tetap menten walaupun hati mcm dah meletup terbakar2 dah, hahahaha (gelak sambil ketap gigi)

lepas dah konon2 takut sambil jerit tak boleh blah tu, kitorang masuk pulak snowhouse ni, ok yang ni best hiks, terus feeling2 gi oversea ke apa ntah hahaha



dalam tu takleh hambek gambar, giler punya kedekut oooo, depa ada kamera kat dalam tu, tp korang tahu2 jer la, gambar dia sekeping ala2 mencekik jugak la kan, den nak buek apo gambar mahal2 tu, beh baik beli baju ke apa daripada beli gambar tu kata ko kannnnn, kalau bawak 10 juta hokey gak, ni dalam beg duit ada berapa hengget jer hahahaha

nak masuk dalam ni ramai giler orang ok, almaklumlah musim cuti sekolah katanya, berhimpit2 nak masuk, pastu pulak berebut2 nak amik jaket dia, sarung tangan dia, kasut dia, dah la basahhhhh, bau masam pulak tuu, eee kalau ikutkan hati geli giler nak pakai, tapi tak pakai kang kejung pulak ai dalam tu, pakai hapak pulak, haprak betul

masa dalam snowhouse tu kan, ada satu mainan mcm slide tu kan, yang kita duduk dalam pelampung ke tayar ke apa ke nama dia ntah, tp besar la, ala mcm kita main slide kat taman tema tu la kan, mula2 beratur xcited toksah cakap la, seronok giler wa cakap sama lu

bila kita dah duduk baik punya dalam tayar tu, orang tu pun tolak la

lahabau giler laaaaahhhhhhhhhhh

apsal tak cakap kena hangkat vontot... chelekekkkkkkkkk betul

dah la laju giler, sampai terangkat2 ok, pastu vontot terhentak kat ais tu 2 -3 kali oooooooooooooo sakit giler, kalau beranak ni boleh gugur kooo, vodoh betui aaaa, sampai2 jer terus takleh bangun hahaha, semua orang pun keluar dari snowhouse tu jalan senget kah kah kah, masuk2 sempurna, keluar2 terus cacat kah kah kah... kenangan takleh lupa betul laaa

su boleh pulak ajak naik sekali lagi kah kah kah, tak dapek den do, sakit yang tu pun tak kebah2 ooooo hiks

lepas tu mcm tgh best2 sekali ada salji turun dari langit weiiiiiiiii, dah la kak jemah memang jakun tak penah main snow2 ni, sekali mendapat pulak snow jatuh dari langit, sipiiiiiiiiiii lagi nak nganga mulut feeling2 winter sonata hahaha, sekali su jerit, "chait sabunnnn" hahahahah tak boleh blah langsung, sekali sabunnn kah kah kah, takpe su, sabun tu ubat jerawat tu su, nescaya muka su licin selama 7 bulan, haa jimat dah 7 bulan takyah gi facial dah hihihih

keluar ajer dari snowhouse sambil jalan tersenget2 kecederaan vontot, sambil tapak tangan dan kaki berbau haprak eeeyeeeeeeeeeeeeee eeeee geli mat mat mat betul, apa lagi jalan cuci mata jer laaa,

kat atas genting ni macam2 ada kan, name it, semua ado, yang takdo tu duit jer hahahaha

ser3

memang kagum orang ni, dia boleh lukis muka orang atas batu ok, main titik2 jer, ishhh bakat kurnianNya :P tak terfikir dek akal dia boleh lukis sampai mcm tu sekali HEBAT ahhh, saya ni nak lukis gambar orang lidi pun kadang2 tak berapa menjadi huhuh

ok gambar ni takde maknapun, saje gedik nak amik gambar kat tangga jer, tak ingat dah nak gi mana, ada xtvt malam rasanya, atau pun baru lepas sapedek

ser4

saje kak jemah hambek gambar macam tu sbb nak cover perut la tu hahahaha, syhhhhhhhhhhh ini rahsia ok :p

ini adalah next day, lepas habis seminar apakebenda semua, weols makan tengahari kat sini, kat coffee terace, sedap oooooooo makanan kat sini, macam2 jenis makanan ada, banyak pulak tu, saya berapa kali bangun amik makanan hiks, amik sikit2 sebab nak rasa semua, mcm dah 10 tahun tak makan jer kah kah

ser5

lepas jer amik gambar ni, weols punya tourist guide hilang hahaha, jadilah peristiwa berdarah, 6 budak hitam hilang kekdahnya, lawak giler

"korang kat mana"

"kitorang sesattt"

komengaaa komengaaaaaaaaaaaaa

seb baik abang tourist yang dia sendiri sbnrnya blur2 part jalan datang resq hiks, terus weols masuk themepark ni pulak

betapa betapa betapaaaaaaaaaaaaaaaa ramai giler orang kat dalam ni, toksah cakap la, satu game tu kalau nak main, rasanya lebih 10 trip kot kena tunggu, dia punya melengkar2 tak boleh blah langsung oooo

weols nak naik kapal je pun, tp 45 minit kot beratur, ke sejam lebih mcm tu, tak berapa pasti sangat, naik kapal tu tak sampai 10 minit pun keh keh keh

lepas tu semua pakat nak keluar dah, tak tahan ramai orang

tapi saya sempat naik spinning ni :p

ser6

spinning ni tak berapa mencabar, tp boleh membuatkan anda mual nak muntah pening2 lalat, kalau taknak nyesal beh baik jangan naik :p

korang tgk, sepanjang kursus memang weols pakai baju hitam tu jer kan, sbb itu ada MUST ok, senang tourist tu nak cam kitorang kannn

lepas habis main2 padahal dua mainan jer saya main, terus saya ngan su SHOPPINGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG walaweiiiiiiiiiiiiiiiii akhirnyaaaaaa

weols beli baju kat padini kot kan sue, baju persahabatan ecehhhhh tak laa takkk sbnrnya baju tu kalau beli dua baru dapat diskaun kah kah kah

dinner

ser7

lepas makan2 secara tamak, ntah nape ntah tak kenyang2 pulak perut padahal makanan same jer dengan semalam, biasalah asal makan hotel jer memang jakun sikit, padahal kat rumah lagi sedap :p

kitorang dibawak ke dazzle show

ok dinasihatkan kalau korang gi honeymoon dengan hubby ke kan, takyah la gi dazzle show ni, ko cakap je kat laki ko "takpe bang, malam kang ai menari je kat dalam bilik" hahahahahaha, giler lahhhhhhh nak citer lebih2 takleh

purata dazzle show tu kelakar la memang best, sbb megik show kan, tp part poms2 menari tu yang tak boleh blah tu weiii, kalau seat depan bayaran dia dlm RM3++ kot, weols punya seat belakang2 sikit, tp kat belakang2 pun ai tgk hero2 punya mata tak kelip2 langsung ooooo hahaha

lepas tgk dazzle show, semua orang jadi giler

ser8

tgk kak jemah pose, baik punyaaa... cubaan meniru gaya dalam poster hahaha

nampak tak yang saya bulat2kan tu, saya tiru gaya tu lah

tapi bapak la kelauttt weiiiiiiiiiiiiiii terus jadi gaya hape ntah haha

ok ni pose wajib kak jemah "aksi melekat ke dinding"

ser9

jijah ngan rep mesti jeles ngan aksi melekat ke dinding ni hahahaha

hari terakhir, hari mau pulang ke pangkal jalan daaaaa

ser10

geng opismate

ser11

fauzi, me, su dan lan

ehem2 saje je saya bukak zip baju tu, nak tayangkan baju persahabatan :) sweet kannnn

weols balik naik cable car, pastu terus balik naik bas, terus sampai seremban

fenat lahhhhhhhhh

tapi takpe weols enjoy kursus ni

dan di sebabkan gambar2 kursus ni jugak ai dapat gelaran baru

"jemah senget" hahahaha sebab semua gambar ai semua senget2 hiks

sekian, dari jemah senget tapi dia wanita besi cehh nak jugak :p

0 komen[s]:







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^