Follow Viruspadu

Tuesday, January 12, 2010

Ini Bukan Mute

saya kalau tak puas hati biasanya memang saya tak tulis merapu rapu kat belog

selain daripada en.laloque kena tadah telinga dengar isteri dia ni meluahkan perasaan beserta drama kena lebih, kadang-kadang saya teringin nak luahkan isi perut terus kat belog ni, tulis pasal semua, semuaaaaaaaa sekali yang menyedihkan benak saya

tapi takpe, saya masih pakai akal untuk berfikir, bukan pakai hati

kenapa yer, bila kita melayan seseorang itu dengan baik, orang suka ambil kesempatan, pastu mula nak pijak kepala kita pulak

rasanya saya macam tak dapat dah nak tahan, dah tak dapat dah nak sabar

bila kita mengadu perasaan, kita akan nampak "salah"
bila kita diam, kita akan "derita"
bila kita cuba lari, akan jadi salah tanggapan

erm


ini lah kehidupan.





Mama Alesha dan An-nisa Abriza

22 komen[s]:

deatH_luVer said... [Reply to Comments]

besela kak..
saye salu cemtuh..
diam....diam...
bila orang buat saye..
tp satu ari bila dah cem adam stacy bergabung meletup...
pandai2 la pk canne nak amek hati saye..tak kira kawan or sape..

nak suh sabar pon..
ase nyer cem..
dah banyak kali sabar kan kak..

so buat la pape yang patot yang boleh membuatkan akak tenang..

luv u la kak..
dah lame jadi ur silent reader..
baru ari neh muncul..
:p

irdawatys said... [Reply to Comments]

Salam Vp.....

leh bg ur email add tak....??

ada benda nk mintak tolong ni.....

email me ya...

tqvm

-irdawatys@tnb.com.my

A.I said... [Reply to Comments]

:(

mmg itu lah KEHIDUPAN, Jemah...

puterikurekure said... [Reply to Comments]

betul3x...

sabar ye kak vp.
:)

princess_eryna said... [Reply to Comments]

VP...
sy pun alami keadaan yg same... kdg2 bile kite senyap... org akan pijak kepala... tp, bile kite melawan, org akan nampak kekuranghajaran kite.... tp smpi bile nak simpan???... kdg2 dlm diam kite ditikam.... sakit bile tau ttgnyerrr....

zai@umiaiman said... [Reply to Comments]

hanya jln sabar shj kita akan berjaya... ckp sabar memng senang nk laksanakan cukup payah..berat mata memandang..telinga mendengar.. mulut membaca..tp sy tau berat lagi hati yang menanggungnyer.. sabar yer VP... hidup byk dugaan...

Lenny said... [Reply to Comments]

zaimah..

camtuh la resam kehidupan..
we are in the same boat..
ppl tend to take advantage.. sbb kita sama ada akan diam.. atau makan hati sendiri..

kalau bising pon... tak sehebat gaya org lain marah2.. so... kita masih kalah... takperla.. kalah di mata mereka.. tapi menang sbb kita betul...

biarkan jelah...

yg penting.. kita masih ada org yg setia berada di sisi.. tak kire apa jua yg mendatang..

chewah.. cam cik seri siantan tak?

hilda said... [Reply to Comments]

bayangkan muker baby habis cerita...
nak tanya a masih bagi baby susu badan sepenuh nya ker? atau dah campur?

hilda said... [Reply to Comments]

bayangkan muker baby habis cerita...
nak tanya a masih bagi baby susu badan sepenuh nya ker? atau dah campur?

oneyani said... [Reply to Comments]

ini lah cycle kehidupan..ekjap hepy kejap sedih...

kan best kalau xsedih langsung...ehehehe

Amna Faqiha said... [Reply to Comments]

sabar lah bebanyak mah..itu dugaan yg pasti ada hikmahnya..Selamat Kembali ke Blogspot...

YanDarwisy said... [Reply to Comments]

Biaselah cik jemah. manusia ni felik2. buat tak reti jer. tapi dlm hati Tuhan jer tahu. Bersabarlah....

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

siannye vp..biasalah org akn amibil kesempatan diatas kebaikan kita..niat kita nk tlg tp org amik kesemapatn nk memperbodohkan kita..sabar yer...

zidhan a.k.a ember said... [Reply to Comments]

alahai kak vp,situasi sama macm kita..hanya mampu menangis dlm hati je..

MUMMYMUJID said... [Reply to Comments]

hidup cam roda k.jemah...bab2 derita tu mmg episod penting lam hidop...
kalu x... x de drama2 sedih kat tv mahupon dlm dunia nyata...

kojah said... [Reply to Comments]

sabar je la kak...hihihi

;)

Faizah_Haris said... [Reply to Comments]

wahaii jemahhh....kesabarannn je laaa ek....org kata sabar itu buahnya manis.... :D

vagg. said... [Reply to Comments]

biasa la kalo mengadu perasaan.. akan nampak kita yang salah.
xpun emo lebih.
pdhal org xtau cemana sebenarnya apa yg kita hadapi tuh.

skang nih dh jarang sgt dh sy nk pk ape org nk nmpak sy salah ke x ke.. lantokkkkkkk.. huhuh.

ada xramai kawan pun xkisah dah.
kalo ramai tp menyakitkan ati buat ape.
mmg betul.. elok kita buat baik sket..pijak kepala.
last maleh gua nk layan.

tkcare ok. nanti ok la tuh insyaALLAH

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

saba laa kak vp..dugaan idup ni..mne ley layan..layan je..

lily lotus said... [Reply to Comments]

lumrah kehidupankan. be strong dear

Eyriqazz said... [Reply to Comments]

kak virus padu,

yang mana aktif skangni?.com or blogspot?masih confius..kejap2 bertukar..nak update di link saya..

Ada Apa Dengan Hanis Zalikha

ainSyinQaf said... [Reply to Comments]

Kak vp... kalau tak ada dugaan bukan kehidupan. Kadang2 kita rasa kita tak mampu hadapi tapi bila dah berjaya tempuhi, rasa tak percaya pulak. Hope dugaan yang mendatang dapat mematangkan diri. Tak payah nak pikir sangat nanti memakan diri ok.Chaiyok2 kak vp =D







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^