Follow Viruspadu

Thursday, January 28, 2010

sepetang bersama papa

kelmarin papa balik lewat, tak penah2 selama ni balik selewat ni :p

~ abis kerja mlm td dekat kul 12.15 tgh mlm. pukul 1 baru sampai rumah! but my daugther still awake & waiting for me... terharu nyer! dia ckp "nak tidur ngan papa.. nak papa peluk.."

~ tu la pasal, terkejut mama bila tiba2 dia kejut mama, "mama, tu papa balik tu, bukak pintu" padahal kereta papa lum masuk lagi kawasan rumah, terer giler nisa, mcm ada bau papa dia jer

kopipes dari fesbuk

kesian kan bila tengok anak rindu-rindu sama kita (ibu bapa), rasa kalau dapat terbang mcm superman, terus nak balik jumpa anak-anak

saya penah rasa masa saya jadi LO itu hari, kan hari2 balik lewat, ada satu hari saya call nisa, pastu dia cakap

"kakak rindu mama, kenapa mama tak balik jemput kakak, kakak rindu mama, rindu papa, rindu anoi"

wa tsk tsk tsk terus air mata berjurai2 masa tu, tak tahu nak cover macam mana, nak lari ke toilet ramai orang, semua ceruk ada orang huhuhuhu... rasa macam terus nak berlari2 masuk kereta dan balik rumah dan terus peluk dia

budak kalau dah pandai bercakap dan pandai luahkan perasaan macam ni, memang sangat penyedihkan

dan minggu depan papa dia akan keluar lagi selama seminggu, sekarang macam dah ok sikit dah, kak jemah dah tak macam dulu sangat, dah macam lebih terima kenyataan sikit hiks

"mama kena biasakan diri mama, nanti kalau papa jadi Dato' nanti, lagi la bizi"

hahahahaha terus tergelak guling2 hahaha giler muka en.laloque sengal jer masa cakap ayat macam ni ahahaha adoi laa... pandai jer nak bagi bini dia tergelak dush dush dush

rasanya semalamlah nisa dapat makan dengan papa dia...


tu yang muka hepi tak boleh blah

papa dia keluar ajer dari kereta, terus kaki nisa lenguh2 tak boleh berdiri sendiri dah hahaha auta betul la minah ni, nak papa dia dukung :p

sekarang nisa kalau amik gambar mesti kepala dia senget2 gak, sebijikkkkkkkkkk mama dia :p

dan ini anoi, sekarang dia dah malas nak training merangkak dah, dia lagi suka belajar berdiri haha, sakit belakang den ni haa terbongkok-bongkok bawak dia jalan, tapi badan dia tak la balance lagi, berdiri terliuk lentuk nak jatuh, kena pegang2 selalu

cubaan mengambil bekas pen





ok tu jer :p

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

16 komen[s]:

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

nica da bijak bckp..da pndai bfikir da kakak nica ni...anoi cepat jlb..t bln6 jln2 dtg bangi k..

Diarihatiku1976 said... [Reply to Comments]

wahhh..anak papa ni.....

UMILIYA said... [Reply to Comments]

ermmm sedeyy nyer ngen nisa...best kan....anak mnyayangi kiter...ermm anoi cepatnyer dah nak jalan..keh keh keh

Dayah said... [Reply to Comments]

Salam Kak Jem,
Alahhh besawww nya mata Anooi..
comelnya diaaa

HasneY said... [Reply to Comments]

hmm mmglah terharu wei..sapr tk terharu kalo anak dh pandai ckp2 mcm tuh.....he..he..akak pun senyum2 sokmo dgr..vp ckp...nk kena praktice kalo2 suatu hari nanti laloque jd Dato''hu3..takpe..takper..suatu impian yg bagus..InsyaAllah moga termakbull..Amin

HasneY said... [Reply to Comments]

LO mujurlah stand for Liaison officer...ingatkan utk Linda Onn tadi...he..he..hampeh tulll..ngan pompuan tuu..hu3..

fazrin2211 said... [Reply to Comments]

dah besar dah anak ko erk,hehehe

MUMMYMUJID said... [Reply to Comments]

rambut itu...membuatkan anoi cam ayah dia...sejibik...

kain_sari said... [Reply to Comments]

akak..bestlah bce citer tentang anak2 akak..walaupow syer lum kawen...tapi anak buah dh byk..enjoy sebenaryer bile de budak kecik..rse relaxs jer tgk muker meka..:)

Lenny said... [Reply to Comments]

lalala... comelnyer..

masa saya dalam pantang aish dulu.. hubby cuma balik weekend je... mak nyer cover line je la kan walaupon rindu (tippu sangat cover line... ada skali menangis2 dalam tepon sbb hubby cakap maybe dier tak sempat balik weekend tuh..) tapi paling kesian kat Alya... asek telepon daddy dier.. pastuh cakap dier rindu..

esok nie pantang.. tak tau ler camana...

Signorina Syima said... [Reply to Comments]

bulat nau mata anoi...

aleena said... [Reply to Comments]

alololo cute je nica..

mata anoi sgt bulat..cute:)

lily lotus said... [Reply to Comments]

uish mata si kecik tu..huhu

RiEz said... [Reply to Comments]

anoi cumel!!

nasaoji said... [Reply to Comments]

mcm lama sgt tak jengah umh akak nih..an-nur pun nengok dah besau..

eh..eh..mukanya sebijik bapaknya, dak gitu, kak?...

oneyani said... [Reply to Comments]

oloh ooloh comelnye nisa ckp mcm tu...omaknye pulak memang jenis cpeat cair...cepat je air mata ngalir..tp tu la kan..naluri ibu xdpt ditandingi la..

akak..bukan nisa je kepala senget..apaknye pon kepala senget bile ambik gambo..ehehe







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^