Follow Viruspadu

Tuesday, February 23, 2010

Hari ini sangat COMEL

saya syak, hari ini hari terpaling comel dalam hidup saya di tempat kerja

ok ok walaupun saya tak cukup tido akibat malam tadi tak dapat tido, asik memikirkan hal-hal duniawi eceh. tapi ianya tidak langsung dapat mengganggu gugat malah menjejaskan kecomelan hari ini.

"1st time dalam sejarah kerjaya kitorg... aku dan wife ditemukan dalam satu mesyuarat yang sama!! duduk berhadapan... mata bertentang mata... terase jatuh cinta pandangan pertama sekali lagik..." ~ lalok

"bila saya dengar suara dia dalam meeting tadi, saya rasa ianya comel :p" ~ jemah

yezzaaaaaaa... memang ini pestime ok

ok dulu penah la kot meeting sekali, tapi masa tu kat UUM kot, masa tu mungkin meeting kelab kenu. tapi masa tu takpe pape perasaan yang macam nak malu2 ke apa, sebab, erm macam takde sebab nak malu, kita kenal di situ pun kannn

tp sejak berkerjaya ini dan dalam erti kata lain, berjaya dalam hidup, eceh hahah tak agak2 ayat haku. rasa len macam pulak bila digandingkan sekali dalam mesyuarat.

mula-mula kak jemah plan macam, ok kita buat-buat tak kenal sudah. takyah jeling-jeling main mata ke apa, GATAL ok, me dont like *tipu

tapi masuk-masuk ajer bilik mesorat, semua orang pakat sakat-sakat kak jemah, daripada tak la malu sangat, terus muka ala2 blushing gitu, aww awww awwwww malu la ai. nak nak pulak kena duduk meja berbentuk U, dan mata bertentang mata ececece


~ mula-mula saya duk belakang dia, sempat snap gambar, last minit urusetia mintak ubah kedudukan

mata ai takleh kawal ok, asik nak terjeling-jeling dush dush dush

contoh macam, konon nak pandang pengerusi, jadi mata akan melalui wajah suami baru melihat pengerusi bercakap, lalu mata melalui wajah suami lalu memandang slide, ecehhhh over, tapi cover cover

"ok, meeting ni papa taknak cakap, papa diam jer"

ececece... dia ingat saya percaya sangat dengan sifat dia yang nak diam sangat tu. hahahaha. sayang. mama bukan baru kenal papa sehari dua ok, rasanya dah 11 tahun kot. takyahlah buat dakyah palsu seperti tidak akan bercakap di dalam mesyuarat. kalau mama yang tak bercakap itu. haaa itu kena percaya (paksa). almaklumlah ada emas di dalam mulut. eh tak sebenarnya ada kuih bingka di dalam mulut, eh tetiba

berdesup2 mulut dia bercakap. tapi takpe. saya boleh terima pendapat dia. dan pendapat melibatkan kerja yang saya rasa itu adalah tanggungjawab dia. jangan sebab ada isteri di situ. menjadikan meeting itu meeting yang tak berkualiti. perkara yang perlu didahulukan. sila lakukan. tp ingat isteri diutamakan eceh nak jugak hahahaha

ok cukup kot

biasalah

pengalaman pertama memang jakun sikit

lepas ni takde dah entry semacam ini lagi kalau.... well. pertama kali. memang jakun. hahahaha

memang jakun. kalau kali pertama.




saya rasa saya tak pernah puas melihat wajah suami, tak pernah puas walaupun merenung wajahnya 24 jam sehari. kenapa hati saya masih rindu walaupun dia ada di depan mata :)

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

25 komen[s]:

.::WaNiE::. said... [Reply to Comments]

ni boleh jadi episod u pink my heart ni kak !! kekekek

laloque said... [Reply to Comments]

ermmmm... aaaa... huuuuu... meggi ai dah kembang!!!!

mula2 turun, mmg pasang niat xmoh tanya soklan @ beri pandangan @ nasihat... maklumlah 1st time menghadiri meeting yg didalam nya ada wife sendiri... tapi bila sampai part/isu2 yg sebagai wakil yg Jabatan yg diamanahkan untuk memantau prestasi agensi kerajaan... ai xleh dok diam!!! panas jer vontot... terus la "Yg Berhormat Dato' Pengerusi... pada padangan saya... bla bla bla..." hahahaha

Red Mummy said... [Reply to Comments]

pastinya esok ada yang mandi rambut basah....

dan 9 bulan kemudian lahirlah the junior...

Hariq-Sha said... [Reply to Comments]

ekekekekekeke...klakanye....comel2...ain cuba membayangkan kak jemah yg tersipu2 malu sambil menjeling2 en laloque...ngeh3~

kolakolakila said... [Reply to Comments]

so chomel la kak jemah............ auwww.......

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

this is among the sweetesttesttesttesssssstttt entry frm kak jemah ive ever read!

seyesly comel korang ni tau! :)
take care kak jemah
wpun fieza x komen ari2 tp mmg fieza baca everyday blog pink ni hehe

Tukang cerita said... [Reply to Comments]

soooooooo sweeetttttt.....
:)

~ fiza said... [Reply to Comments]

wah sooo sweeeeeettttttttttttttt
hope sy pn mcm kak jemah lah hehe

sy pon mcm fiza kt atas gak hehe xslalu komen tp wajib bc hari2 hehe

MieZa said... [Reply to Comments]

comel...kita lak yg excited..hee~

anis said... [Reply to Comments]

alalala... maaannnniiiisssss nya... hiks..

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

kak vp...sweet nyerrr laa hai...love at da 1st sight....love 4 eva...

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

so comel n sweet....sy dpt bygkan..kalu sy pun mcm tu vp...he he he

mmg xpuas lah nk tatap asben kita tu...yelah bantal peluk kita tu..wpun ade gaduh2 kan tp biasalah kan tu..he he he...tetiba rindu asben sy plak...ha ha ha

RieNa said... [Reply to Comments]

komen k red kelakar!!

ok nisa d annur, thn dpn dpt adik laieee...

hik hik hik

Alida Ali said... [Reply to Comments]

wahh sungguh romantik...srnk nya keje sekali dgn huby....sungguh jelesss...

Cik Anie said... [Reply to Comments]

wowwwww..romantiknyaaaaaa..........

Emmy said... [Reply to Comments]

mmg so suweettt...apa yang penting? kerja sama!...hehehe

~~@lyci@~~ said... [Reply to Comments]

hahaha.. best jemah best.. i like ur entry... itulah pengalaman pertama sy apabila duduk bertentang mata lam bilik miting ngan tunang (skrg dah jadi laki) hehe... sungguh indahkan :)

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said... [Reply to Comments]

memang sgt comel :)

EraNaZeErA.. said... [Reply to Comments]

mesti time tu muka dah terpalit kaler pink2 kan.. jantung pulak mesti dupdapdup... hehehe

ayat yg last skali tu.. rindu walupun dia ada didepan mata.. menandakan ITU CINTA SEJATI... :)

shiela said... [Reply to Comments]

cutenyee..hehe

mYpRecious said... [Reply to Comments]

auuww sweetnye.. kalo sayalh dah tak keruan nk duk lam meeting tu.. keh keh...

melatizumia said... [Reply to Comments]

jeles ngan ko mah..

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

setuju dengan pendapat yg lain!
comellll sangat lah uols

Miss Moon said... [Reply to Comments]

wah ai pun wat muka comel je bila baca akakkakakakak mmg comel la entry nih

dear moon ada wat free giveaway kalau berminat ley join http://miera301.blogspot.com/2010/02/free-photoshoot-giveaway.html

Mulan said... [Reply to Comments]

jemah..
best giler entry ni... !!!!!!!!!!!
mcm cerita Korea.. !!!!







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^