Follow Viruspadu

Wednesday, February 17, 2010

udang itu fresh dari ladang

fresh dari ladang

ish ish ish gilo ke apo kak jemah korang ni wakakaka

eh tak lah, udang tu memang fresh sbb baru dapat tuu, husband si sera yang menjaring, eh udang kategori menjaring kan? hiks, dapat banyak-banyak terus dia bawak ke rumah kaklang

dorang dah buat bbq sambil layan gitar + karaoke sabtu tu lagi

disebabkan dah join weols mandi manda tu, terbukak plak rahsia pasal udang, tiba-tiba mak pulak boleh termimpi malam tadi makan udang hahaha betul-betul kebetulan. dan jugak kaklang terpaksa mengcoverlinekan yang dia tak bawak cekodok. penat ok kitorang tunggu cekodok kaklang, last-last tak sampai. jadi dia ajak weols bbq kat rumah dia malam tu jugak.

yahooooooooooooo (takde dotcom eh, jangan ngada-ngada)

dan petang itu dia sms

"jadi tak datang rumah alang"

opss dia sms kat henset saya, tp hari selasa baru saya baca hahaha sori kaklang, enset andak bateri kongkalikong, charger tertinggal kat opis lak tu, berlolah hari isnin gi tesco beli charger baru hokey hahahaha

disebabkan saya tak balas-balas sms dia, tensen kot dia, terus dia call en.laloque

tiba-tiba kedengaran teriakan en.laloque memecah bumi ceh over :p

"mama, kaklang tanya, jadi tak gi rumah dia"
"ha jadi jadi"
"kaklang cakap kul 7"

*smileeeeeeeeee

tapi 7.45 baru bergerak dari rumah mak atas masalah-masalah teknikal (konon)

ingatkan udang saje, rupanya2 ada kambing, ada kentang, ada ayam, ada... macam macam adaaaaaaaaaaaa

cayalah alang, cayalah sera, I LOVE YOU lah, eh abanglang sekali ek :p

makan makan bbq di iringi lawan badminton, siap buat jadual sape lawan sape, kelakar pulak


udang yang telah masuk dalam mimpi mak hahaha


rasa makan macam taknak benti jer

bukan apa, sebab mcm best giler

duduk je makanan sampai, duduk jer makanan sampai

pastu akak sampai, ode sampai, kakcik sampai, atam sampai, terus makan secara tamak

"eh apsal korang sampai awal sangat ni"

hahahahaha giler nak melantak banyak-banyak hahahahaha, pastu perut gelembong gelembong, pastu pelik kenapa jadi mcm tu, hahahahahaha

erieq yang menambahkan warna dalam suasana kami, ecehhhhhhhhh ayattt


tukang masak yang di import dari kuantan, suami sera, sera tu adik abanglang, bermakna ipar kaklang, tapi sebab diorang ni memang layannnn, tak rasa pun macam ipar2 biras2 tu semua, rasa macam adik beradik je dah semua, rasa ngam giler weiii


siapakah yang berkepala LOVE itu hikhikhik, cover jangan tak cover!


"eh andak belum makan lagi tau, tadi andak nolong kat dapur jer, penat lagi"
"cehhhhhhhhhhhhhh blah la kauuu"

dan kemudian kami beramai-ramai melayan "kasih" yang macam seram seram kuku itu.

sekian.

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

4 komen[s]:

.::WaNiE::. said... [Reply to Comments]

seronok ek?? pun ade ahli keluarga ipar kakak saya ngam ngn ktorg, kalau p bercuti mesti sume roger2 hohoho padahal mcm xdek kene mengena.

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

seronoknyerrr...cnfirm keco uma kak lang..

izieizan said... [Reply to Comments]

sedapnya makan udang...bau sampai umah effa kat depan....meriah juga...mesti seronok....

princess_eryna said... [Reply to Comments]

sedapnya udang..... besar2 plak tuh...







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^