Follow Viruspadu

Wednesday, March 17, 2010

Adakah ini RINDU

malam tadi sunyi

malam tadi jugak mata tak boleh lelap, tak tahu kenapa

suami dah lama tido, anak-anak pun

jam pukul 1 pagi. dalam pada termenung... termenung... berfikir.

tiba-tiba saya rasa lain macam.

ntah. tiba-tiba takut (meremang).

terus saya kejutkan en.laloque bangun. mintak dia tido sebelah saya. almaklumlah dah ada anak kecik ni, kitorang ni tido dah macam kena jadi devider dah hahaha. sorang kena halang belah kanan, sorang lagi halang belah sini. yelah budak tido lasak kan. mau terjatuh katil lak kang.

suami macam heran. muka pelik. tapi dia bangun jugak beralih tempat.

saya rasa malam tadi sangat panjang.

pagi tadi dalam samar terjaga dari tido. dalam keadaan berbalam-balam

saya nampak sorang budak perempuan kecil memandang saya. saya ingatkan nisa. bila toleh. nisa sedang tido. annur juga.

tiba-tiba hilang.






Alesha jenguk mama ke sayang.



Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

39 komen[s]:

sHiReEn said... [Reply to Comments]

Al-fatihah.. mungkin alesha datang menjenguk mama.. papa.. dan adik²... errrmm tiba² bergenang airmata ni.... rindu jugak kat arwah... walaupun kenal dalam blog jerrr....

Mummy Dasy said... [Reply to Comments]

alamak kak cam sentap jap baca...Al-fatihah untuk arwah... dia rindu kot..

miss mumun said... [Reply to Comments]

tiba2 mumun pun rasa meremang..
alfatihan untuk arwah..
arwah jenguk akak tgk akak sihat ke tak kot.. =)

NUR AIN ZULAIKHA said... [Reply to Comments]

banyak2 sabar ye kak..
myb alesha rindu mama die..
tu yg die dtg jenguk..
kite doa banyak2 tuk die..
itu bolah jadi ubat rindu kat die..

Butik Noraz said... [Reply to Comments]

ala..sedihhnya...alesya pon rindukan mama dia..alfatihah utk alesya :)

Nanak said... [Reply to Comments]

sayu pulak..hmmm

Mak Su said... [Reply to Comments]

huh.... ?

marilah sedekahkan al-fatihah buat arwah... vp, take care.

@e_da said... [Reply to Comments]

sedih plak saya.. aleysa rindu mama dan adik2 nya mungkin..

Dayah said... [Reply to Comments]

Salam Kak VP,
Moga arwah tenang di sana

honeysour's blog said... [Reply to Comments]

alahai kak...rindu ye...

sabar banyak2 ye....

doakan dia di alam sana...

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

kak vp...sebak plak ati bile akka sebut alesha...mungkin laa kot..nk tgk mama papa & adik2 die kjap..

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

alfatihah untuk arwah alesha. terus buka fotopages nak tatap wajah arwah.

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

seram bulu tengkuk baca entry nie..
mungkin la kan.. sama2 kita doakan alesha tenang di sana yer..

al-fatihah

My Life My World said... [Reply to Comments]

Arghhh ... takut nyer memula... lastly rasa sebak dan syahdu pulak. Alfatihah untuk arwah ...

Tink said... [Reply to Comments]

AL FATIHA...

tiba2 sayu plak bace n3 ni..
sama2 kita doakan alesha tenang di sana yer..

danishahumaira said... [Reply to Comments]

teringat arwah anak sy jugak lama tak jenguk, arwah anak kita meninggal tahun yg sama, my son meninggal 24th april 2006 after 2 weeks my mother in law passed away. Al-Fatihah ....

.::WaNiE::. said... [Reply to Comments]

**tetiba rasa nk nangis tau baca entry ni

nina_amidala said... [Reply to Comments]

al-fatihah...

e.t.t.y said... [Reply to Comments]

rasa sayu pulak sebab dah lama lupakan arwah sejak nisa & annur ada ni. alfatihah untuk arwah dan semua yg telah kembali ke pangkuanNya.

mrs.irwan 2 be said... [Reply to Comments]

sayunya....alFatihah tuk arwah Alesha....

ummi_D said... [Reply to Comments]

Al-Fatihah utk si bidadari syurga....kasih dan sayang seorang ibu takkan padam sampai bila2...

AziS said... [Reply to Comments]

sedekahkan al-fatihah utk dia setiap kali teringatkan dia. insya allah dia jadi pelindung utk mama dan papa dia...aminnn :)

RieNa said... [Reply to Comments]

abis je baca ayat last, terus bergenang air mata.

al-fatihah utk alesha.

zue @ annaleeya said... [Reply to Comments]

alesha dtg jenguk mama papa dan adik2.... Alfatihah utk arwah...

rasp said... [Reply to Comments]

sebak rasanya....
alfatihah buat arwah....

ArELeEz said... [Reply to Comments]

al fatihah utk arwah alesha..

deatH_luVer said... [Reply to Comments]

bulu roma saya meremang..huhu..

alfatihah..

eqaira said... [Reply to Comments]

assalamualaikum...akak viruspadu..
sy share citer tntg arwah anak akak ngan kengkwan yg len kat fb..
nie, kalo kedue sy bace..
harap, akak xmarah ea.....bru skroll2 smpai bawah td, pastu, terbace, mcm xboleh siarkan je..
sorry eh..
kalo nak tgk fb sy..ni email
astro_kidd@yahoo.com

Kaseh NazLieza said... [Reply to Comments]

kak vp btol2 wat liza tsentuh...liza pon rindu pd alesha...seraut wajahnya yg sungguh suci n cantik..secantik bidadari syurga..

Kaseh NazLieza said... [Reply to Comments]

kak vp btol2 wat liza tsentuh...liza pon rindu pd alesha...seraut wajahnya yg sungguh suci n cantik..secantik bidadari syurga..

Tieha Zuan said... [Reply to Comments]

alfatihah..

dia datang nk jenguk kelurga dia...

Mya said... [Reply to Comments]

isk. sedih la... :-(

sy pun rasa alesha dtg jenguk keluarganya..

♥Hernee Nazir♥ said... [Reply to Comments]

alamak..sayu la ati bace kak..sbr ye..die dh tnggu mama n papa dia kt sane.. Al-Fatihah utk arwah..

no need to reveal said... [Reply to Comments]

Arwah alesha datang menjenguk..rasa sayu baca entry vp ni...Alfatihah utk arwah..bidadari syurga

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

alfatihah untuk arwah..mgkin alesha mmg jengung mama dia..jgn risau dia selamat disana n ade penjaganya di sana...

~ SRI BRIDAL ~ HOUSE BOUTIQUE, KAJANG , SELANGOR.~ said... [Reply to Comments]

:(

sedihnye,

alfatehah utk alesha.

Ain said... [Reply to Comments]

salam kak..
baca post akak ni air mata bergenang je..sama2 la kita sedekah Al-Fatihah buat arwah..

oneyani said... [Reply to Comments]

yani yang dengar pon meremang hokey..dah mcm scene citer anak je

maybe die nak menjenguk akak yang dalam kegembiraan skrg..die pon bahagia kat sana hendaknya..

al-fatihah

luvmum said... [Reply to Comments]

alfatihah utk arwah..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^