Thursday, March 18, 2010

Anda Tanya Jemah Jawab: Tutorial Water mark

Nah. sekarang kita bersama segment Kau Tanya jer, Den Jawab . betul salah tu belakang kiro. janji den jawab hahahaha

ok kali ni kita jawab soalan pasal watermark ek
che ann said...

salam jemah...
nak tanya mcm mana jemah buat watermark kat gambar tu? citer sikit..


ye che ann, lepas ai jawab ni, sila belanjer kfc ok. ingat ai jawab free. eceh.

ok.

1. anda rajin dan kreatif :)
mula-mula download la apa2 software macam photoshop tu. pastu tepek la watermark anda. sekreatif yang boleh. biasanya saya buat pakai huruf jer. so sapsapsoi sangat.

ini contoh saya pakai photoshop. simple jer. janji ada watermark


2. anda tak reti d/load2 ni. malas. nak yang senang jer
ok pakai je MSpaint tu. abis cerita wei. semua pc ado paint kan. sape kata takde siapla aku tepek2 kan mata kau kang hahaha. cikgu garang. tepek je T tu. rasanya step by step takyah cite kot. ada permintaan ke nak letak step by step. sebab tepek T je. paham kot. ok kalau tak paham. sila tinggalkan komen ye

ini contoh saya pakai paint

sebab paint ni baru. boleh pulak letak love love hikhikhik

3. anda nak yang canggih. tapi tak reti nak buat.
eh ni macam kak jemah je ni hahahaha. ko tengok kak jemah punya watermark baru. canggihhhhhhhhhhhh giler kan kan kan *sambil kembang2 lubang idung



TERBAIK punya WATERMARK

WaterMark ini adalah disponser oleh http://eybizzonline.blogspot.com/

ce korang klik. macam2 design cantik2 semua

watermark macam ni mesti ibu-ibu suka kan :)


yang ni nampak stailo.


ok apa kata korang klik. boleh order. harga dia antara RM5 ke RM8 kot.

1.Emailkan nama dan bloglink anda beserta no kod watermark yang anda pilih ke eybizzonline@gmail.com
2. Saya akan balas email anda dan memaklumkan cara pembayaran
3. Sila buat pembayaran & 'print screen' bukti pembayaran
4. Email semula kepada saya bukti pembayaran
5. Watermark pilihan anda akan diemailkan setelah semakan pembayaran dibuat


Untuk keterangan lanjut sila email ke eybizzonline@gmail.com
ok fren :) tu jer

(kalau berminat nak kak jemah promot kan bisnes, emel ke viruspadu@yahoo.com)

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

14 komen[s]:

NURUL said... [Reply to Comments]

hai kak ari tu kwn nurul siap promote blog akak ni. katanya ak bru dpt cheque nuffnang. bestnyer kan?

watermark tu kan nurul tak rajin nak wat sedangkan diri ini boleh buat di photoshop ke in design ke.

cantik watermark tu.
salam kenal ye kak :)

rosmona said... [Reply to Comments]

saye sgt suke kak jemah kerane tak KUDUKUT ilmu..
sharing is caring..
good info kak jemah..
pasni leh arr try..

Kaseh NazLieza said... [Reply to Comments]

t nk try wat pkai paint la..ehehehe

lily lotus said... [Reply to Comments]

hebat. ni pun boleh buat bisnes

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

tq vp...muah muah muah

rynas said... [Reply to Comments]

selalu silent readers jer..
ehh..watermark tu pun leh wat bizz kan. Vp kalau nak iklan produk berapa plak bayornyer???

rynas said... [Reply to Comments]

selalu silent readers jer..
ehh..watermark tu pun leh wat bizz kan. Vp kalau nak iklan produk berapa plak bayornyer???

rynas said... [Reply to Comments]

selalu silent readers jer..
ehh..watermark tu pun leh wat bizz kan. Vp kalau nak iklan produk berapa plak bayornyer???

che ann said... [Reply to Comments]

salam vp....

terkezut weh pagi2..baca vp punye blog..keluar soalan yg saya ty...he he..hepi mcm dpt soalan spot lak gamaknya...

tak jadi ar belanja kfc...sbb soklan tu last year punya..jawapan baru keluar dis year..keh keh..

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

watermark y last mmg kelasss okeh..ai like!!

viruspadu said... [Reply to Comments]

rynas, emel saya kat viruspadu@yahoo.com

emaduel said... [Reply to Comments]

oo thanks..da lame da saya cari cane nak buat watermark ni..thanks a lot :)

oneyani said... [Reply to Comments]

nak buat watermark xsusah..tapi malas kekdahnye!ahaha

Faheem Jr said... [Reply to Comments]

singgah sini,lama tak tgk jemah...

www.cikmin.com

Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^