Follow Viruspadu

Friday, March 19, 2010

Imaginasi

hari tu dalam kereta. ontheway dari opis. amik nisa anoi kat taska. balik rumah

sembang-sembang dengan nisa

"kakak, cantik kan awan tu"
"a ah cantik, ada matahari belakang ia"
"cantik kan. mama sukakan awan"
"kakak pun sama mama"
"kakak rasa awan tu boleh makan tak?"
"mana boleh mama, awan tu kan tinggi. macam mana kakak nak amik awan tu. kena pakai tangga. tapi nanti jatuh. sakit. darah"
"a ah la tinggi. nanti jatuh kan. erm kakak rasa awan tu boleh makan tak?"
"mana boleh. awan kan tinggi. ha tengok ni. macam mana kakak nak amik"
"alaaaa. ok. kalau awan tu boleh makan. kakak rasa la. awan tu rasa apa"
"manis kot mama"
"oh ye ke"
"tapi, kakak nak awan merah jambu mama"
"erk"

hari lain

"mama. kakak nak makan awan tu la"
"hahahahaha sedap ke awan tu"
"a ah rasa dia manis, kakak suka awan merah jambu"
"erk"

di jusco

"kakak nak beli awan merah jambu ye mama"
"erk"


rupa-rupanya. ini la imiginasi awan merah jambu dia.

adoyai. nisa nisa :)

hikhikhik.

sebenarnya saya saje tanya soalan pelik-pelik kat nisa. saje saya nak tengok macam mana tahap imaginasi dia :)

seronok kan sembang macam ni dengan budak-budak. kadang sampai kita tak terfikir pun.

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

6 komen[s]:

.::WaNiE::. said... [Reply to Comments]

eiii budak comell niii :D

~H @ N i ~ said... [Reply to Comments]

Alolo..comey nye nica..mesti best layan bckp ngn dia kn.. (*_*)

kak moon said... [Reply to Comments]

ololo... cerdik sungguh nica..

miss mumun said... [Reply to Comments]

sebab nisa nie baby Gen Z (lahir dr thn 1995-2009).. =)
lagi advance dr kite yg lahir pada tahun2 sebelum tu (baby boomer, Gen X n Gen Y).. eh tibe2.. =p
p/s: sebenarnyer nak ckp, nak sket gula2 kapas tu nisa.. hik3..

I want to lose weight said... [Reply to Comments]

Nisa ni muda dari Khaleef.. Tapi cakap lurus je...

Anak den.. kalau dia cakap 1 ayat sepanjang 7 perkataan..

2-3 perkataan pertama je boleh difahami..

yang lain sumer ke laut punya mengarut

oneyani said... [Reply to Comments]

ahaha gitu la pulak...punye la ingat awan betol la







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^