Follow Viruspadu

Thursday, March 04, 2010

kenangan menggamit jiwa

dulu penah kot saya cite pasal proton saga ni,

ok takpe, cerita sekali lagi :)

dulu masa saya bercinta dengan en.laloque, dia kan takde kereta lagi, dia ada moto jer. so kalau nak deting ke apa dia akan pinjam la kereta sape-sape. masa bercinta tak penah kot naik moto dengan dia. rugi rugi opsss dush dush dush hahahaha :p

jadi satu hari dia call saya, dia kata dia nak beli kereta, ha beli la kan, awek dia ni lagi la suka, senang nak deting apa semua. dia tanya saya suka kereta macam mana??? ko nak tahu apa si jemah yang bijak ni jawab

"ma tak kisah, janji kereta tu berkilat"

hahahahaha boleh gitu uolssssssssssssss, nampak sangat la memang zero knowledge pasal kereta-kereta ni. dulu saya kan tak dapat langsung bezakan kereta, saya nampak semua kereta sama jer. kalau dulu tak tahu nak bezakan wira dengan honda ke apa ke hahahah giler betul. tu yang terkeluar ayat "tak kisah janji berkilat" hahahaha

en.laloque kata dia tak suka hutang, dia nak beli cash jer. last-last dia pilih proton saga. saya masa tu pun suka giler sebab kereta proton tu berkilat wakakakaka adehhhhhhhhh kak jemah kak jemah apa la nak jadi dengan dia ni :p

sekarang saga ni memang kitorang kasi mertua yang pakai. ramai jugak budak-budak muda yang try nyendeng-nyendeng nak beli saga ni dari kitorang. tak tahu nape trend kot budak muda sekarang pakai saga pastu modified. sebab saga ni kalau modified cantik kot. jiwa orang tak sama kan. saya ni asal ada kereta dah la, asalkan sampai ke destinasi dah la. malas nak fikir yang pelik-pelik nak yang mahal nak yang bergaya. tunggu nanti jadi jutawan mungkin fikiran pasal kereta dah lain sikit eceh

dua minggu lepas kot, mertua saya pinjam kembara dan tinggalkan saga, pehhhhhhhhhh taklehlah, tiap kali ada saga kat rumah mesti teringat2 zaman bercinta hahahaha yang tiap kali saya merajuk mesti aircond pun rosak hahahah (ini penah tulis dalam entry lama), aircond ni memang memahami hati awek tuan dia hahaha.

masuk-masuk je saga ni, bau dia masih samaaaaaaaaa... pehhh tinggi woooo value bau dia ni weiii, tak dapat kat kereta lain, bunyi engine pun masih sama :p

anoi xcited dapat naik kereta yang luas sikit (viva dengan kembara kan kecik :p)


tengok nisa, sebijik mama dia amik gambar hahaha genetik sungguh


kah kah kah... itu hari kitorang sangat oren ok. sebenarnya nak paksa nisa pakai baju oren ni, dia taknak mulanya, so rugi la beli baju kalau asik taknak pakai. last-last pujuk semua orang pakai oren baru dia nak


tengah nak banding pipi siapa lagi gebu :p


ahhh nostalgianyaaaaaaaaaaaaa, kalau la dapat ku putar masa ini eceh poyo

tgk la merpati dua sejoli ni, jeles ai :)


sekian

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

8 komen[s]:

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

wahh...mngimbas kenangn lame...pic last tu sweet couple ok...

Dayah said... [Reply to Comments]

Salam Kak Jem,
Alah.. comelnya pipi gebu yg kecik tu.. sgt suci murni sajo muka dia.. cubit sikit.. anoiii muahhh

Rina277 said... [Reply to Comments]

kete saga lama terutama yg bru kuar tue body dia kuat..pastu dia agak bergaya la bg saya..sbb tue mat2 kaki drift carik..dh modified body n enjin sume mmg lagi mantop la..

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

setuju dengan N pic yang bawah tu sweet kapel haha

anis said... [Reply to Comments]

aduh.. x boleh tahan tengok kapel 2 sejoli tu... so cute..

~ fiza said... [Reply to Comments]

geramnyer tgk anoi hehe nk cubitt2 rase hehe

Rina (◕‿◕)✿ said... [Reply to Comments]

geramnye ngan anoi!! kiut gle2 la. innocent je. tlg ciumkannn hehe

shiela said... [Reply to Comments]

comelnyee anoi..hehe







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^