Follow Viruspadu

Wednesday, March 24, 2010

macam tak percaya

saya dah ada paspot weiiii... hahahaha

macam tak percaya aku dah ada paspot. giler punya jakun. hahahaha

maklumlah. ai bukan macam korang. korang masuk keluar malaysia dah macam keluar masuk pasar basah hahahaha.

saya penah keluar dari malaysia. sekali je. itu pun pegi singapore. itu pun pakai paspot kumpulan tu hiks.

ohye. sekarang ada diskaun ok kalau korang nak buat paspot. tak silap saya la

32helai 2tahun adalah RM100
32helai 5tahun adalah RM300

kalau nak buat. amik borang. borang free je.
kena ada gambar berukuran paspot 2 keping
pastu salinan IC

senang je kan.

dalam masa dua jam siapla paspot itu.

update: kalau untuk kanak-kanak yang belum akil baligh hahahaha. proses dia sama je.
amik borang yang sama, gambar dua keping. salinan surat beranak anak. dan salinan ic ibu/bapa/penjaga. bayarannya masih sama

tapi sebenarnya saya sendiri tak tahu apa kejadahnya saya buat paspot hahahahaha. mungkin sebab jeles en.laloque nak pegi outstation. mana la tahu kot kot last minit dia cakap. "mama kemas la kain baju, kita pegi honeymoon terus" pehhhhhhhhhhh terbaik ah kalau dengar ayat macam tu. tapi mana mungkin kan. dia keje tsk tsk tsk

tapi takpe, semua yang berlaku ada hikmahnya. mungkin ada penyebab kenapa saya buat paspot.

siapa tahu kannnnnnnnnnnn kot kot rezeki saya akan menyusul kemudian. aminnnnnn

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

22 komen[s]:

.::WaNiE::. said... [Reply to Comments]

aminnnn

marinahunny said... [Reply to Comments]

tq jemah kongsi info cmne nk wat pasport..

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

hohoho....N pon x de passport kak..cian jek...jln2 pon kt putrajaya jekk...lg kesian...huhu...nk buat laa nti..

Faizah_Haris said... [Reply to Comments]

wahhh nih yg jeles ni.... hahaha tatau bl nak wat...ishkkk3

Big Momma said... [Reply to Comments]

hint tu..... memang nak melancong dah tue...

::Nur Fazlyna Marlyssa:: said... [Reply to Comments]

bestnye ade passport...penah terpk nak buat, tp xtahu nak g kemane..hehehee..

NURUL said... [Reply to Comments]

kak jemah passport utk baby tahu tak harga bape?

Big Momma said... [Reply to Comments]

hint tue..... memang nak pergi honeymoon punya!!!

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sy pun xde passport lg..InsyaAllah vp mana tau lepas ni rezeki vp pg obersea..

wanie said... [Reply to Comments]

salam,

sy ada award utk kak jemah..;p

makdara terdiva said... [Reply to Comments]

best2..

ai pon same..kuar mesia sbb pg singapore..tp 10 tawun yg lepas..huwaaaaa...

rase nak buat skrg jugak..

Tijah said... [Reply to Comments]

saya juer ada paspot tapi masih blm kemana2 lagi. kesiankan saya? jom pegi batam.

Mak Su said... [Reply to Comments]

yea!! seronotnyer :)

Mama Hanim said... [Reply to Comments]

ada rezeki la tu pasni.. Insya Allah..

HasneY said... [Reply to Comments]

jaymah, even utk bayi yg baru lahir pun kena wat passport wei, amik pic cam biasa gak, ko kenala pegang si annur tu.he..he tp bayi and sampai umuq 12 tawon(kalau x silap) kena bayaran RM150 jerk utk 5 tawon...Anak2 kiter, hanani n hakim jerk ada, si hadirah lum buat coz takder plan nk gi oberse lg..he..he..apapun takecare for d long journey..

UMILIYA 6677 said... [Reply to Comments]

salam..mama nisa ..sudi lah terima ..award ni ya~http://umiliya.blogspot.com/2010/03/mommies-blogger-award.html

lily lotus said... [Reply to Comments]

kompem balik ni en. laloqu akan lafazkan kata2 itu!

jesnita_ns said... [Reply to Comments]

kak jemah nk lg jimat masa..print je borang nk wat pasport kt online..hehe

:iBuAfiQah: said... [Reply to Comments]

xper kak..ada rezeki lebih boleh punya g oversea...
irnie punya pasport pun nak xpired dah..tgh pkir nak renew ke tidak...hehehe

aZLiNa aZiZ said... [Reply to Comments]

hohoh...tq kak jemah kasi info ni. saya tak tau plak ada diskaun2 ni.

insya-ALLAH, blog VP terus MANTOP, dapat bayaran kebabom daripada Nuffnang...haaa...kan dah dapat melancong dengan si kiut miut anoi n nisa'. Aminnn...

rynas said... [Reply to Comments]

wahh. pasni leh ler melancong ke luar negara plak...

princess_eryna said... [Reply to Comments]

daku amik gambo passport jerr tp passport nyerr x wat2 pun...huhu







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^