Follow Viruspadu

Wednesday, May 19, 2010

Buat Banner Free Untuk Bisnes Online

hai korang

saya sangap.

jadi telah mengexplore pasal banner sikit

since ramai yang tanya (ayat ramai je, bajet artis sangat la tu pui) cemana nak buat banner untuk iklan. nak yang gerak2 lak tu kan. nak pakai photoshop ke flash ke macam susah nak download bagai kan.

yelah ada yang tanya saya, depa nak letak ads kat sini, tapi tak reti nak wat banner. dan baru berjinak2 nak buat bisnes online kan.

saya jumpa satu site dalam banyak-banyak site. yang saya rasa senang nak bikin

http://www.bannersketch.com/

tada. banner saya. :)


kenapa hijau jemah?
saya nak try kolip2 dio yo tadi. so kaler2 semua malas nak ubah.

saiz banner ni je ke ada?
banyak weh. pilih je cemana korang nak

Macam mana nak kelipkan dia?

dekat frame and text tu. kena pilih 2frames ok. pastu pilih speed nak berapa seconds tu semua

korang kena try and error la ye.

macam mana nak hilangkan line atas sekali yang www.bannersketch.com/ tu?
ntah. cari la sendiri hahaha. rasanya takleh kot. itu dia punya copyrite :). kata free kannnnn.





Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

5 komen[s]:

Mak Su said... [Reply to Comments]

tima kasih.... bolehlah maksu belajar pasal banner, mana ler tahu, kot2 nak jual apa2 online ker, kn....

miss mumun said... [Reply to Comments]

viruspadu.com bukan belog anti virus...

Hahaha kene letak citation dr belog mumun nih.. kekekeke..

viruspadu said... [Reply to Comments]

maksu,
ha sila la buat. hehe

mumun,
hahahahaha kena letak kredit tu haha

Joe2010 said... [Reply to Comments]

maaf mencelah alang2 terjumpa blog ni, x yah le pakai banner yg ada link penyibuk kat atas tu, nampak sgt kedekutnya. Banner kat sini Rm10 je....,cara order n byr pn mdh je.....ha, pi la kat sini...http://aimaniaga.webs.com

♥ Syikin_My ♥ said... [Reply to Comments]

dah cuba buat, tp x dpt kod html mcm mana ek ?
www.ckmyshop2u.blogspot.com







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^