Follow Viruspadu

Thursday, May 06, 2010

Hari ICT Negeri Sembilan

Hari ICT Negeri Sembilan. adalah pada khamis lepas, 29 April 2010.

Memang macam mula-mula tu macam nak tragis sikit la.

Dua hari sebelum, saya dah rasa pedih-pedih mata dah. adoi konfem la nak sakit mata lagi ni kan. stress ok. dah la masa tu stress datang menimpa-nimpa, datang pulak stress sakit mata. uhuk uhuk uhuk. nangis pun tak guna. hadap je la kan.

hati saya macam risau. Yelah kan keje banyak wok. apa ke hal kau dah macam takde keje lain asik MC je kan. serba salah ok. dah la Hari ICT tahun sebelum tu saya dah mintak excuse sebab saya gedik nak ikut en.laloque gi sarawak, takkan kali ni skip lagi sebab sakit mata. tsk tsk tsk.

rasa tak best la kan. orang dah percaya kat kita. orang dah harap kat kita. tapi tiba hari kita takde semua kan. rasa macam loser la sikit. malu pun ada.

petang tu, saya macam tekad, dah alang2 ada kat KL, terus saya ajak en.laloque beli permata hijrah tu. kot-kot la berkesan dengan mata saya ke apa. terus beli. terus pakai.

pasal permata hijrah ni nak cerita lebih2 pun tak pandai, saya amik yang basic punya tu, dia macam ubat titik2 mata je macam aimo la. harga dia RM12 ke RM14 mcm tu, dah lupa. saya amik yang dia ada tulis untuk mata ketumbit tu. sebab yang lain macam tak sesuai.

mula-mula pakai mcm pedih-pedih sikit. erm bukan pedih tau tapi macam mana ek. macam air paip masuk dalam mata kot. ha lebih kurang rasa macam tu la. tapi bagus dia tak pahitkan tekak la. saya pakai petang dengan malam. titikkan mata dua kali sehari je.

Saya bajet, konfem esok mata saya akan giler2 punya bengkak. sebab dah pedih sangat dah kan. sebab biasa mcm tu la. so untuk selamat dan tak menyusahkan orang. terus saya sms bos saya. say sorry sangat2 semua.

Nasib baik bos baik. bos rilex je jawab "takpe, dah nak bengkak nak buat macam mana" ~ayat lebih kurang

phew lega, saya saje bagitahu awal, yelah atlis team kerja dapat la cari bekap saya semua kan. kalau bagitahu lastminit kang kesian. lagi dorang kelamkabut semua.

pagi khamis saya bangun tido, tengok mata

wahh wahhh wahhh wahhh wahhhhhh terus nak menangis kegembiraan *drama lebih

"pa, mata ma ok tak?"
"ok la, sikit2 je nampak bengkak dia"
"ma nak gi lah rantau"
"ok"

terusssssss siap, terus sms bos dan team bagitahu saya akan hadir. HEPPI ok. tetiba bajet angel wakakakaka

kalau tak mekchu la kena cover saya. hihihihihihi


saya ni keje dengan mekchu, serasi sangat. sebab dia jenis keje tak berkira langsung. komplen pun takde. semuanya ok

"su boleh tolong saya blablabla"
"ok bagi su"

"su, nanti saya bla bla, su tolong cover"
"ok takde hal"

"su, jom kita gi sana bla bla"
"jom"

senang giler.

bertuah dapat fren semacam ini :) terima kasih Allah

semalamnya kan saya tak rehesel. so su tunjukkan saya, apabenda semua la. nak berdiri kat mana apa semua.

thanxs mekchu.

faridah, aida dan jemah


"alamak puan aida, saya tak check lagi kumpulan caklempong dah stenby ke atas pentas"
"takpe, call je cikgu dia, tanya"
"saya takde no fon dia"
"kenapa tak print"
"saya kan takde kat opis"
"ooooo takpe nah ni"

see see saya memang bertuah dapat bos macam puan aida. semuanya asik membantu saya je.

syazwan, aida, ana, faridah, jemah

ini team menyambut tetamu ni. keje kitorang senyum je hahahaha

"selamat datang encik, sila masuk"

wahhhhhhhhhhhhhh sesuai jadik receptionist tau. tapi kalau kena marah sikit sentap, cane wakakaka

pengarah saya dan saya

pengarah saya lagi sempoi. dia sebenarnya tak ready pun amik gambar tu hahahaha. dia macam pelik apasal staff aku senyum sorang2 ni hahahaha. rupa2nya gediks tengok kamera hahahaha.

i like my boss. dia pun very the baik ok.

cerita je masalah itu ini. dia mesti ada cara nak selesaikan.

itu la beza orang banyak pengalaman dengan kita yang setahun jagung ni kannnnnn.

hadibah, pengarah, faridah, aida, jemah

team gagak hitam. merangkap team penyambut tetamu awwwww

konfem kak jemah paling tinggi. kata ukuran model kan. harus la tinggiiii hahahahahaha. pirahhhhhh jemah hahahahaha

Hari ICT Negeri Sembilan di diadakan di RANTAU, Negeri Sembilan. dirasmikan oleh YAB MBNS.

nampak mana kak jemah berdiri.

hahahaha nunnnnnnnn kek depan

kerja I mengiring VIP naik pentas uhuk. sebab tu la berdiri je kat situ huhuhuhuhu

mizi, jemah.

mizi jaga laptop, jaga slide, jaga montaj dan sebagainya. ohye ohye, juga tolong jaga henbeg jemah sekali hahahahaha. thanxs mizi. weols very the sedondon

jemah dan helmi

muka dah belengas dah masa ni. dah tengahari

program dah habis dah. sekarang waktu kuiz mcm tu. kuiz untuk budak2 sekolah. so tengok2 je la. nak jawab malu. wekkkkkkkkkk

sabar je lah mamat2 kat belakang ni, kitorang baru nak kontrol ayu ok. hahahaha

ok habis

pengisian hari ICT ni. korang boleh la tgk dalam laman web NS. malas lak acik nak taip satu2.

ok habis.

eh eh ohye, nampak tak sebelah mata saya pelik satu macam tu. nampak tak?

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

5 komen[s]:

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

seronoknye ada hari ict.. eh mana yana tak nampak pon?

viruspadu said... [Reply to Comments]

dia ada, tp team lain. :)

churalliya said... [Reply to Comments]

alahai, terharunya.. what's fren are for kan.. ceh!! speaking london.. kak jemah ni nnti wat la link kat nama mekchu tu.. leh up skit ;)

Kaseh NazLieza said... [Reply to Comments]

wah...semangat btol la akk..

mummy Darin said... [Reply to Comments]

bestlah Jemah dapat boss yg baik and berdedikasi... susah tau nak ada peluang camtuh..

and also besfen cam mekchu... he..he..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^