Follow Viruspadu

Tuesday, May 25, 2010

Taman Mini Malaysia & Mini Asean @ Melaka

phew. gila tul. entry ni akan jadi entry terpaling panjang dalam semua entry-entry melaka saya huhuhuhu. bukan sebab apa. sebab gambar dia super duper banyak

sebenarnya takyah letak pun takpe kot. tapi takpe. I gedik la letak jugak la buk hiks

lepas kitorang gi perigi hang tuah sebenarnya kitorang gi makan ok. siap cari makan kat jasko melaka lagi ok. gedik giler nak makan kat jasko jugak. betul-betul duta jasko macam ni la. macam takleh pisah pulak.

pastu mulanya en.laloque ajak pulang ke seremban. yelah nisa meragam. anoi pun sama. harus la penat kan. mama diorang pun dah sentap merajuk bagai. inikan pulak anak-anak.

saya ok la dia ajak balik. tiba-tiba

"aik kata nak balik"
"ntah tiba-tiba tersampai sini pulak"

boleh pulak gitu kan.

hujan still renyai masa tu. renyai yang dah nak benti sangat dah la. so dah alang-alang sampai. layankan je la. perut pun dah kenyang kan

Taman Mini Malaysia & Mini Asean


boleh tengok rate kat situ
Dewasa RM12
Kanak-kanak RM6


kalau bawak kamera kena bayar RM3
kalau video cam RM5

budak comot


Taman Mini Malaysia terletak di Ayer Keroh, Melaka bersebelahan dengan Taman Mini Asean.

Taman ini merupakan sebuah kompleks tema yang mengagumkan bagi membolehkan pengunjung melihat rumah-rumah tradisional dari kesemua 13 negeri di Malaysia dari Sabah hingga ke Perlis dengan hanya satu lawatan.

Kompleks ini memaparkan rumah-rumah bersaiz sebenar yang asli. Rumah-rumah ini dibina oleh pembina yang pakar. Setiap rumah telah dilengkapi dengan elemen yang berkaitan, ditambah dengan keaslian yang menjadikan rumah tersebut mempunyai nilai tradisi yang tersendiri ~wikipedia
niat di hati nak lawat semua rumah-rumah negeri kat situ. tp macam leceh sikit. nak bukak seliper. nak tolak stroller. dengan lecak baru lepas hujan semua kan. so saya tengok tengok beberapa buah rumah je la

Perlis





Pulau Pinang






Kedah




Perak



Selangor



Negeri Sembilan


Melaka


Johor


Kelantan


Terengganu


Pahang


Sabah


Sarawak



penat kan.

korang bayangkan kitorang kuar masuk kuar masuk sampai penat giler.

sampai negeri sembilan je. terus tak daya dah. padahal teringin sangat nak masuk tengok semua rumah. kena repeat ni papa. harus repeat datang sini

teringin nak masuk rumah panjang tu :)

sampai anoi tertido keletihan. alololo sian dia


bergambar je la kat Taman Mini Asean pulak. nak round tidak la terdaya dek akal lagi


Jambatan gantung



last. harus ada gambar dengan bendera negeri-negeri di Malaysia


akhir kata dari kak jemah. SALAM 1MALAYSIA

ceh ending cuti-cuti malaysia hahaha.

dah cukup-cukup la tu ye.

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

11 komen[s]:

Kaseh NazLieza said... [Reply to Comments]

amboi kak..jln2 jer ea...bestnyer..akk nk tnya utk letak ads kt blog akk bape hengget sebulan? rse mcm minat..

Aina said... [Reply to Comments]

akak..sy silent reader akak..teringinnyeee nk jumpe anoi..cubit2 pipi dier...hehe..

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

besh nyer kak vp jenjalan..N kg kt mlake pon x pnh g..

Ezzah said... [Reply to Comments]

amboi kak jemahhh..setiap entry p melaka nih mmg lengkap! mmg sesuai dibuat rujukan....eheheh :D

b.O.n.d.a said... [Reply to Comments]

sangat kurus la kamu Jemah!!!
den sangat men-jeles-i kamu!!!
series..
=)

kak moon said... [Reply to Comments]

ololo anoi... lena

HOn3YB33 said... [Reply to Comments]

kak vp..beshnyerrrrrrrrr...biler lar bleh bercuti gaksss nimmm...jelesss..!!

nurul.f said... [Reply to Comments]

Salam. Hai kak. :)

Aritu saya jumpa akak kat melaka ! Heee. I was so shocked sbb mase terpandang tuh saya nampak en.loloque dulu peggang annur. Pastu akak dari belakang tengah pimpin nisa. Saya nak tegur akak tapi kalau tegur akak tak kenal jugak saya. Hehehe. Segan je. Neway, seriously you look soooo adourable ! Sangat cantik dan tinggi. Cantik !

Takde niat nak mengampu or whatever, just kagum ikhlas. Hehehehe. Take care kak. Moga heppy and ceria selalu :)

Che Zuey said... [Reply to Comments]

Hi, I'm from Mini Malaysia & ASEAN Cultural Park, Ayer Keroh Melaka. We would like to inform you that Taman Mini Malaysia already rebranding with the new name Mini Malaysia & ASEAN Cultural Park.We would like to share this info with Amazing Melaka because the info at your wordpress is the old information. Here are the details about our new Mini Malaysia & ASEAN Cultural Park
Details:
-Admission Fee
Adult - RM15.00
Child – RM8.00
Student – RM10.00
-There are no charges imposed on camera or video camera.
-Operation Hour
Open daily from 9.00 a.m. to 5.30 p.m.
Saturday & Sunday 9.00 a.m to 6.00 p.m.

-Cultural performances at Pentas Teja are available at the following time:
Monday – Thursday – 11.30 a.m.
Friday – 2.30 p.m.
Saturday, Sunday, School Holidays and Public Holidays – 11.00 a.m., 2.00 p.m. and 4.00 p.m.
-Contact Details
Kenako Events & Management Sdn. Bhd.
Mini Malaysia & ASEAN Cultural Park
Lebuh Ayer Keroh, 75450, Melaka, Malaysia.
Tel: 06 234 9988/89
Fax: 06 234 9889
Email: enquiry@minimalaysiaasean.com
Website: www.minimalaysiaasean.com
If you have any enquiry do not hesitate to call Mr Hafiz Hashim, at this number 06 234 9989/88. Thank you.

najwa aminah abas said... [Reply to Comments]

Hi, I’m Najwa from Mini Malaysia & ASEAN Cultural Park, Ayer Keroh Melaka.

I would like to provide you with additional information on Mini Malaysia and ASEAN Cultural Park.

Admission Fee

Adult – RM15.00
Child – RM8.00
Student – RM10.00

-There are no charges imposed on camera or video camera.

-Operation Hour Open daily from 9.00 a.m. to 5.30 p.m. Saturday & Sunday 9.00 a.m to 6.00 p.m.

-Cultural performances at Pentas Teja are available at the following time:

Monday – Thursday – 11 a.m an 2 pm
Friday –11 am and 2.30 p.m.

Saturday, Sunday, School Holidays and Public Holidays – 10 am, 12 pm, 2 p.m. and 4 p.m.


-Contact Details Kenako Events & Management Sdn. Bhd. Mini Malaysia & ASEAN Cultural Park Lebuh Ayer Keroh, 75450, Melaka, Malaysia. Tel: 06 234 9988/89 Fax: 06 234 9889 Email: enquiry@minimalaysiaasean.com Website: http://www.minimalaysiaasean.com

If you have any enquiry do not hesitate to call Mr Hafiz Hashim, at this number 06 234 9989/88. Thank you.

Mini Malaysia Melaka said... [Reply to Comments]

Hi, I'm from Mini Malaysia & ASEAN Cultural Park, Ayer Keroh Melaka. We would like to inform you that Taman Mini Malaysia already rebranding with the new name Mini Malaysia & ASEAN Cultural Park.We would like to share this info with Amazing Melaka because the info at your wordpress is the old information. Here are the details about our new Mini Malaysia & ASEAN Cultural Park
Details:
-Admission Fee
Adult - RM18.00
Child – RM10.00
Student – RM12.00
**Inclusive of 6%GST

-There are no charges imposed on camera or video camera.
-Operation Hour
Open daily from 9.00 a.m. to 5.30 p.m.
Saturday & Sunday 9.00 a.m to 6.00 p.m.

-Cultural performances at Pentas Teja are available at the following time:
Monday – Thursday – 11.00 a.m. & 2.30 p.m

Friday,Saturday, Sunday, School Holidays and Public Holidays
– 11.00 a.m.and 4.00 p.m.

-Contact Details
Kenako Events & Management Sdn. Bhd.
Mini Malaysia & ASEAN Cultural Park
Lebuh Ayer Keroh, 75450, Melaka, Malaysia.
Tel: 06 234 9988/89
Fax: 06 234 9889
Email: enquiry@minimalaysiaasean.com
Website: www.minimalaysiaasean.com
If you have any enquiry do not hesitate to call Mr Hafiz Hashim, at this number 06 234 9989/88. Thank you.







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^