Follow Viruspadu

Wednesday, May 26, 2010

Tutorial Pages - Menu Yang Sebaris kat atas tu, mcm tab

salam semua.

itu hari, ada yang tanya macam mana saya buat menu sebaris kat belah atas ni. yang bawah iklan nuffnang tu la

yang ni la maksud saya, ada Home, About, Testimonial semua ni


ok senang ajer cara dia ye

mula-mula masuk layout. Add Gadget. pastu pilih Pages ni. :)


kendian park dia, betul-betul kat bahagian atas blog. mcm ni


klik pulak bahagian Posting.

biasanya kita akan klik New Post kan untuk buat entry baru. tapi tapi pilih Edit Pages

Lepas tu paparan ni akan mucul. Klik New Pages


Lepas tu korang boleh edit la page tu nak macam mana. sebab macam masukkan entry baru je pun. samaaaaa

bila dah siap.

untuk edit susunan ke apa ke.

masuk blog korang, kat bahagian pages tu ada ikon skru2 tu semua kan. alah button edit tu la. saya dah bulatkan dan labelkan dia no 1 tu

lepas tu. susunkan (no 2) macam mana korang nak.

nak tick ke untick mana-mana ke.

ok setel.

selamat mencuba.

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

7 komen[s]:

hOt Momma said... [Reply to Comments]

thanks kak mah...mcm tetau je sy sedang mencr ini tutorial...thanks for sharing...love ur blog

Nurul Aqila said... [Reply to Comments]

sgt membantu! thx :D

HOn3YB33 said... [Reply to Comments]

memang menarikkkk...nanti ada masa nak try wt gakkk...!! thanks kak jemahhhhhh

soclose2213 said... [Reply to Comments]

kak jemah nak tanya kalau post yang sedia ada mcm mana nak wat page erk? harap dpt membantu

appledia said... [Reply to Comments]

Mekasih,sangat membantu!

appledia said... [Reply to Comments]

Mekasih,sangat membantu!

Butik Rafflesia said... [Reply to Comments]

tq kak..sgt membantu...







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^