Follow Viruspadu

Saturday, May 15, 2010

untuk beginner Nikon D3000

ni detail nikon D3000

jangan tanya la kenapa kitorang beli D3000, kenapa tak beli yang itu ini itu ini. takde. kitorang memang tak tahu pape ok. pegi je kedai. nampak under bajet. tanya2. terus sambar.

so pada yang tanya berapa harga apa semua. nikon d3000 yang kitorang beli ni harga dia RM1899. so apa yang kitorang dapat dalam pakej ni?


kotak yg menyimpan Nikon D3000. hahahah kotak pun nak cerita



dalam kotak itu ada 3 kotak kecik - 1 kotak yg simpan body, 1 kotak simpan charger + bateri + cable input/output paparan kat TV dan 1 kotak simpan lens AF-S DX Nikkor 18 - 55mm

pastu


manual dan installer cd


lens AF-S DX Nikkor 18-55mm


body Nikon D3000


tali sandang


charger


cable connection to TV



beg sandang dan 2gig memorikad.

hambek ko, komplet semua. ok korang selamat maju jaya la kat korang yang bercita2 nak sambar sebijik jugak tu ye.

kalau nak cerita fungsi2 dia memang fail la kan. takat pakai auto tahu la hiks. :)

Blogger tentangseseorang said...

kak jemah,
since kato beginner kan.
nak pesan je. lens dengan body tu, jangan simpan dalam beg dia bila tak pakai. jangan letak dalam tempat persekitaran dia lembab. sebabnya nanti dia akan menghasilkan fungus. :)



Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

9 komen[s]:

zAnNa@mAMaBaTriCE said... [Reply to Comments]

wah....sama geng ler vp...zana pun pakai d3000 gark...tp vp beli lagi murah lorr.....hu hu hu...bulan jan lepas beli rm2.4k...tp ada tambahan lens utk aparture & memory kad 4gb

tentangseseorang said... [Reply to Comments]

kak jemah,
since kato beginner kan.
nak pesan je. lens dengan body tu, jangan simpan dalam beg dia bila tak pakai. jangan letak dalam tempat persekitaran dia lembab. sebabnya nanti dia akan menghasilkan fungus. :)

viruspadu said... [Reply to Comments]

zana, wah siap ada tambahan yang lumayan tu berbaloi2

ts,
wooooo begitu ye. noted. nak kopipes masuk entry la

Hariq-Sha said... [Reply to Comments]

letak dalam tupperware pun boleh..pastuh letak benda yang dalam bungkus kecik2 tuh yang macam butir2 kecik dalam bungkus tuh ha...tak tau nak panggil ape..yang boleh serap kelembapan tuh ^_^ lupe lah nak panggil ape mende tuh....hehehe...boleh imagine? ngeeeeeeeeeeeee :D

rynas said... [Reply to Comments]

uuhh..mahal jugak yer..
nanti masuk dlam blog yer gambo pertama

viruspadu said... [Reply to Comments]

Hariq-Sha
tgh try nak imejin hehe. tq atas info tu.

rynas,
rasanya ini yang termurah yang saya jumpa hahaha yang lain semua acik tak mampu. :p

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

beshh gilerrr..x smpat da nk pow hntrn nikon...hihihi

s2m3r said... [Reply to Comments]

first time reply neiH...

VP....yang pastinya..kalau tak guna kamera tu tuk jangka masa lama..sila tanggalkan lense dari bodynya..

kedua..kalau nak tanggalkan lense..pastikan menghadap ke bawah...dikhuatiri..takut ada habuk2 lah kalau bukak ke atas...org kata...

ketiga...kalau boleh..lense tu pakai filter clear tu....so tak de lah tertouch cermin lense dia...tapi kalau dah ada bagusss...

keempat....ada pakai protector tak tuk lcd..kalau tak de...sila pakai juge..bagus tuk kamera...

kelima..seperti org di atas kata..simpan di tempat kering....jgn bg dia lembab....

keenam...nak cun lagik..beli speedlight..huhuhu....

selamat 'menembak'...

meQ said... [Reply to Comments]

saya punnn sukaaaaa.......ahaxs







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^