Follow Viruspadu

Monday, May 17, 2010

VEMMA itu minuman kesihatan


Vemma, first time saya dengar. betul memang first time. Vemma bukan nama orang ok hiks. Vemma ni adalah sejenis minuman kesihatan. bukan obat kuat hahaha. vemma bukan ubat. tapi minuman kesihatan. wah dah berapa kali ulang minuman kesihatan ni. perlu tak saya ulang vemma minuman kesihatan sekali lagi hahahaha. ok dush dush dush jemah sekarang. ok sape nak sihat sila minum.

ada 4 jenis vemma

1. VEMMA NEXT
2.VEMMA VERVE
3.VEMMA THIRST
4.VEMMA

yelah, tahu! tahu! korang tak paham kan. cuba baca dulu.

VEMMA NEXT
untuk kanak-kanak yang berumur 2 hingga 12 tahun. vemma ni berperisa oren, yummy yumyyyyyyyyyyy. budak-budak suka oreng kannnn. so selain dari sedap oren oren gitu minuman ni jugak lengkap lah dengan segala vitamin yang berasaskan keret, spinach, ikan salmon, tuna brocoli gitu ada lagi kandungan DHA yang kanak2 perlukan untuk perkembangan otak. so sedap dapat vitamin pun dapat. anak suka ibu hepi eceh tetiba keluar pepatah hehe.

minum 2oz je sehari. VEMMA NEXT ni jugak ada antioxidant bertujuan bagi perkembangan fizikal anak, dapat meningkatkan imun sisten dalam badan. InsyaAllah kalau diamalkan berjadual boleh mengurangkan risiko daripada jatuh sakit la. haaa kalau anak tu jenis yang memilih makanan. jenis yang susah nak makan, tak minat makan, kalau dia minum VEMMA NEXT ni ibarat dia makan nasi sepinggan la tu. lengkap dah nutrisinya.


VEMMA VERVE
tadi untuk kanak2 kan. ini untuk mak dia pulak. eh tak maksud nya ini untuk orang dewasa la. minuman nih utk provide extra energy. Minuman ni terdiri daripada campuran mangga, teh hijau dan aloe vera. rasa dia sedap kot. ikut lidah masing2 la. tp sedap kot

macam cik zaimah la kan....career woman with 2 children..memang tiring...saya yg ada satu anak nih pun, nak pengsan rasa....so minum dia boost up energy kita..dia terdiri dari campuran buah mangga, teh hijau dan aloe vera..rasa? pada saya sedap...walaupun ingredients dia macam rojak...sy dulu ada maid...semua kerja rumah bergantung kat maid, now maid sy dah habis kontrak...wat keje belake sendiri...setelah 2 thn ada maid...bayangkan nak adjust semula badan yg dah manja nih..tp alhamdulillah...(sy nih kategori 'lembik'-mudah letih)...sejak minum nih dekat sebulan...sy ada sket le extra energy tuk wat extra work...macm skang nih :)


VEMMA THIRST
lebih kurang sama fungsi dia dengan dgn 100plus.

kalau korang berminat. dan macam ada soalan nak tanya, macam tak paham apa yang kak jemah cerita. sila la terjah laman web najwa ye
http://www.revolusiniaga.com/najwa
www.najwa2010.vemma.com


Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

0 komen[s]:







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^