Follow Viruspadu

Wednesday, June 23, 2010

Berdikari

semalam balik keje, sampai rumah awal jugak. kiranya matahari belum terbenam lagi

nisa memang pantang sampai rumah hari cerah, memang dia ajak main basikal depan rumah punya dulu. so en.laloque aje la teman dengan annur. saya terus naik atas. saya banyak keje lain lagi nak buat ok. terus naik atas angkat kain, cuci kain, lipat kain, pungpang pungpang pungpang. perempuan memang banyak giler keje ok. ontheway dalam kereta pun kepala hotak dah set dah balik rumah nak capai apa dulu. siap ada jadual maya dalam otak dah. hebat betul kaum isteri ni.

sedang leka mengambil kain dari jemuran letak atas katil. saya dengar nisa terjerit dari tangga

"sikit lagi, sikit lagi bagosss"

apakena la si nisa tu, makin lama makin kuat suara dia

"sikit lagi, sikit lagi bagosss"

"sikit lagi, sikit lagi bagosss"

"sikit lagi, sikit lagi bagosss"


lama-lama saya macam pelik. mana papa dia. senyap je suara. saya jengok dekat tangga nampak nisa tepuk2 tangan pandang bawah. saya toleh bawah. anoi tengah merangkak naik tangga sorang2, dah sampai 11 anak tangga, *siap kira

WHATTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

menyirap darah saya sampai ke muka panik. ko tak tahu betapa lajunya saya berlari selamatkan anoi yang tak jatuh. elok je dia merangkak tu. tapi gile panik saya tengok. heiiii kalau jatuh tertonggeng kepala terhempas heiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii selisihhhhhhhhh

terus saya dukung anoi sambil mengurut2 dada. en.laloque tak perasan tu anak dia dah sampai tangga, dia sibuk keluarkan barang dari kereta hahahaha adoilaaaaaaa mcm mana kencing manis saya tak naik ceh tetiba


agak-agak la papa, takkan nak suruh anak berdikari kottttttttttt hahahahaha lariksssssssssss




Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

12 komen[s]:

Zack ~ 'A said... [Reply to Comments]

hadoiiila akak... gerun sy.. anoiii ni geget kang.. hahah.. tp kalau ada org tgk ok je la.. dia nak try naik la tu.. perghhhh sentap cik laloque.. kekekekek.. :PPP

eZa said... [Reply to Comments]

but on the positive side, nisa is a very supportive sister, kan? comel! ;)

viruspadu said... [Reply to Comments]

Zack ~ 'A
hahaha en.laloque baca tadi sambil tergelak, pastu dia cakap, "dalam maksud dia ni" hahahahaha

eza,
supportive giler, siap tepuk2 tangan gembira adik dia melangkah satu demi satu hahahahaha

rynas said... [Reply to Comments]

aiseh Nisa ni sipa mengira lagi tuh jadi cikgu ler tu sib baik tak tertonggeng ke haper...

shadowz said... [Reply to Comments]

hahaha... apa la nisa tu.... saya ingat dia tolong ayah dy reverse kete... hahaha....

rupenye...

seronok tgk adik dy mendaki tangga kejayaan.... hehe..

Yang klakar sgt nye, ayah dy bole x prasan... hahaha...

hadui la... putus urat sendawa saya gelak...

Qila Azali said... [Reply to Comments]

hehe.. nisa sgt supportive kat adik dia.. qila ingt reaction akak bangga ke ape.. takott rupenyee.. :p

Hasney said... [Reply to Comments]

seramm dengar..so lepas ni kenala lg hati2..kdg2 si kakak pun bukannya faham sgt...dia mmg tengah seronok apapun....cam anak akak gak,..si kecik yg baya anoi tu...pun dah dpt naik satu anak tangga jerklaa.sbb tangga kt umah berliku2 ha..ha..tu lar kdg2 kalau terlepas pdg cam ni lar...Alhamdulillah takder apa2kan...

Diana Abd Rahman said... [Reply to Comments]

mmg gerun kalu umah bertangga ni..anak saya dulu mmg rajin main dan jatuh kat tangga (ni time mak bapak dorang tgh sibuk/ x pasan)sampai ayah dia nak pakaikan helmet lagi..adeh

LaLaLOLa said... [Reply to Comments]

tak tahan kakak die siapp jd pompom girl tu hahaha comel dua-dua!

RieNa said... [Reply to Comments]

anak panjat tangga mmg mendebarkan.tambah2 tanpa org jaga.

nawal panjat tangga masa 11 bln,wpun belum boleh berjalan lg.
mmg dia gian nak panjat tangga,nak tak nak, kena lah tunggu dia memanjat sampai dia boring.

en laloque, bkn mama annur je dah besar,annur pun dah besarrr.hahahahaha

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

gelak2 sy bc sikit lagi sikit lagi , bagusss....hahahahahha...mcm ajar org tgh parking....

pndailah nisa nie...ayat dia mcm org dah besar2, petah...nasib vp cpt...boleh plak kata kencing manis naik..xde kene mgena ok....

shaliza said... [Reply to Comments]

gila panik siap boleh quote 'mcm mana kencing manis saya tak naik'...huhu
ok la tu belajar berdikari "anoi kan dah besar"...hehehe







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^