Follow Viruspadu

Friday, June 04, 2010

manis manis manis

lepas doktor check darah saya. dan mendapat keputusan kandungan gula dalam darah yang mengujakan. saya pun telah menggembar gemburkan perkara ini dekat office saya. seb baik untie cleaner tak tanya sekali. kalau tak dengan dia pun saya cerita jugak wakakaka. over sangat.

jadi semua pun pelik-pelik. sebab dorang syak badan saya kurus. tapi saya saspek perut saya gelembung-gelembung hahaha. jadi bila dorang syak saya kurus. jadi dorang pelik macam mana gula itu boleh tinggi sampai mcm tu. kat mana dia menyorok ntah.

adakah itu adalah kesan daripada saya dah takde hempedu.

lalu bos saya membidas

"hempedu takde kena mengena, pankreas kot"
"eh bukan sama ke puan"

hahaha saya pun dah konpius dah hahahaha.

kendian saya pun teruja dengan komen-komen korang

Blogger luvmum said...

salam jemah..arap2 sumer ok yer take care

9:35 AM

Delete
Blogger Qila Azali said...

kak vp, ada akak kt opis qila ni kan ada jual mcm pemanis utk minuman.. dia gantikan gula.. sesuai utk org yg jaga kesihatan.. smlam dia bru je promote kt qila.. kalau akak nk try, akak gtaw qila k.. nnti qila amek kn pamphlet utk akak. (:

10:38 AM

Delete
Blogger penjual lampin said...

salam kak...

pengalaman sepupu saye yg kena diabetes ni,kekeadang bukan sebab suka makan mende2 manis ni,tapi sebab dia terlalu suka makan nasik.dia ni jenis yg sesape yg xabis nasik da akan bedal sampai abis...nak kata gemuk,dia xgemuk pastu cek2 doc cakap salah satu sebab adalah nasi...

11:29 AM

Delete
Blogger irvanqiesy said...

nasi pun punca diabetes. cube kurangkan makan nasi.

11:38 AM

Delete
Blogger Softtouch [Hanim] said...

batul vp..nasi pun boleh jd puncanya..harap2 vp ok yer..take care...

1:53 PM

Delete
Blogger aida said...

sy juga ada kenalan yang tak gemuk dan tak pemanis (asal makan /sesi minum sure minum air kosong)...tapi dia sgttt gemar nasi...she was once experience mcm vp..gula dlm darah tinggi..doc syak memang sbb nasi..jadi she now tukar kpd beras perang (kurang kanji/karbohidrat)..krn dia memang tak bleh tak makan nasi

3:05 PM

Delete
Blogger anis said...

Salam.. tukar beras herba ponni atau beras mati..

4:40 PM




saya baru tahu.

mungkin nasi kot punca dia.

terima kasih korang. terharu ok

lepas ni saya nak makan kueyteow kerang campur telur SaFegg je lah. cecece

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

5 komen[s]:

shima said... [Reply to Comments]

salam vp..


a'ah mmg nasik punca sbb diabetes jugak..

famili ada keturunan diabetes ke?

Filla ~ Kasih Aleeya said... [Reply to Comments]

ok, saya suggest tukar makan beras basmati..taj mahal ke.. aper ker..janji yang takde kanji.. leh jaga kesihatan dan diet skali ;)

Qila Azali said... [Reply to Comments]

akak try laa makan beras basmati cmpur dgn beras perang.. slalu family qila mkn cmtu.. beras putih cmpur beras perang.. (:

viruspadu said... [Reply to Comments]

shima
family belah mak n abah mmg takde langsung kencing manis. tu yang felik tu

Filla ~ Kasih Aleeya, Qila,
haaaa lepas ni kena pesan dekat kedai yang saya selalu makan tu. suh dia tukar beras kekekeke. tak ah gurau. sebab rumah mmg dah pakai beras tu. masak je malas hahaha

ORYGOLD Sales Team said... [Reply to Comments]

Kepada pembaca yang ingin dapatkan produk berasaskan beras perang, kami ingin syorkan produk minuman ORYGOLD.

Produk bumiputra kajian UPM. Minuman ORYGOLD sesuai untuk semua peringkat umur, lelaki & perempuan.

Untuk lihat testimoni produk, klik/copy & paste ke search browser>> http://orygolddrink.com/testimoni/







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^