Follow Viruspadu

Tuesday, June 08, 2010

My Water Moments

saya blogger. itu korang pun tahu. kalau saya tulis saya blogspot. ok itu pelik kekekeke. ok dengan itu. SAYA SEORANG BLOGGER.

blogger dengan kamera memang tak boleh dipisahkan. YES YES YES. macam kalau tak bawak kamera boleh rasa patah kaki sebelah. hancus entry rasanya. sanggup tunggu gambar member upload dan tag dekat fesbuk sebab nak kopipes masuk dalam belog sendiri kan. ye jangan tak mengaku. rasanya gambar adalah salah satu objek terpenting-penting dalam sesebuah entry selain daripada penulisan :) kan kan kan kan. saya paksa setuju sekarang hahaha

sebagai seorang blogger yang suka tangkap gambar sendiri seperti ini


dan ini


dan ini


berat ok kamera tu nak angkut mcm tu hehehe. tapi gigih nak snap gambar sendiri punya pasal. dan snap lagi seperti ini :)


lagik


tak cukup dengan kamera, dengan henset juga macam ni


dan lagi


dan lagi lagi


lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


hambek kau. dah nama pun blogger kan hahahaha. bukan bergambar depan cermin je. kat mana-mana sahaja bila-bila masa, kalau tengok line clear je, terus snap gambar sendiri tanpa segan dan silu di dada hehehehe. macam ini


dan bila bersama rakan-rakan dan takde orang nak offer tangkap gambar :0



tapi kalau ada yang sudi snapkan senangla kan. dapatlah saya abadikan setiap kenangan melalui gambar. seperti kenangan hari ibu bersama keluarga tersayang :)


hak hak hak

kamera saya sekarang ni boleh la dalam suasana sepoi sepoi bahasa ni. maksud saya dalam keadaan yang biasa-biasa dan kering-kering dan biasa dan kering maksud saya. eh perlu ulang ke keadaan kering-kering lagi. kalau basah basah. erm kau gila. rosak la kamera aku.

sebab tu la. kalau tengok kenangan saya yang indah kalau pergi mandi manda. semuanya jauh-jauh. harapkan orang lain tolong snapkan gambar saya. itu pun sikit punya risau takut tangan basah akan merosakkan kamera. kita tengah mandi dengan indah merisaukan pulak kamera nun jauh di sana.

di sungai congkak bersama keluarga. gambar jauh tsk tsk tsk. ini pun jenuh zoom ni :( *ini gambar lama


gambar dekat yang terdekat yang berjaya :)


lagi gambar jauh :( . konsep gambar ini adalah "asal ado" maknanya asal ada gambar sudahhh


ini sungai belakang zoo negara tu :)


mandi pool bersama anak-anak. juga merisaukan kamera. jadi mandi tepi-tepi je. sape nak jaga kamera kau. kang hilang tak pasal-pasal. kalau ada kamera yang waterproof alangkah indahnya kan


kat tiara beach resort. saya duk tepi je kot masa ni. tukang snap gambar dan jaga barang-barang tsk tsk tsk. kot la saya pun tak ingat.



ini kat melaka river cruise. pegang kamera kuat-kuat sebab takut kena air atau pun terjatuh. huh berat ok kamera tu


mana gambar mandi-mandi laut jemah?
yilek. takde. bukan takde langsung. tapi jarang ada gambar mandi laut :p mahupun menyelam

kenapa?
sebab kalau mandi laut lagi la jarang bawak kamera dan susah kot bawak kamera. takut basah. jadi kenangan-kengan dengan adalah seperti ini sahaja yang ada



tsk tsk tsk

bukankah ini sangat menyedihkan tsk tsk tsk

Kalaulah saya ada kamera ni. huhhhhhhhhhhh bestnya. tido malam pun boleh mimpi-mimpi dibuatnya


The New Cyber-shot TX5

bestkan kamera ni, kurussssssss, ringan dan waterproof. tu yang penting. waterproof uols waterproof waterproof waterproof waterproof waterproof waterproof waterproof hehehehehe

terbayang-bayang lepas ni dengan bangga nya saya dapat angkut kamera ni bersama-sama saya ke mana-mana je.

disebabkan keterujaan melampau. saya terus la mensurvey kamera yang slim dan waterproof ini :)

It’s the all-new Sony TX5! ‘World’s Slimmest Water-proof Camera’, ini antara spesifikasi kamera :) sila klik untuk paparan yang lebih senonoh di lihat

ini basic features


Main Featues


User Interface

banyak lagi features dia. kalau korang berminat nak tengok jugak. sila la klik Sony TX5

nama sony TX5 pun dah macam transformers dah saya rasa hehehe. sebab tu dia canggih sangat.

saya baca-baca lagi dalam website dia, It’s the all-new Sony TX5! ‘World’s Slimmest Water-proof Camera’ dia kata kalau pakai Twilight Mode ni dapat snap gambar senja yang cantik tau. lepas tu kalau tak pakai tripod pun masih dapat gambar yang jelas dengan mode twilight ni

With Handheld Twilight mode, your images boast 50% less noise because the high sensitivity “Exmor R” CMOS sensor coupled with BIONZ imaging processor allows the camera to superimpose six visual frames to create a single optimised image.

Even when taking a picture at a high ISO setting or without using a tripod, you still enjoy cleaner, sharper images with Handheld Twilight.



Fakta-fakta yang lebih teruja lagi :p

Water-proof
Boleh Capture gambar di bawah air yang indah dan cantik sedalam 3m selama 60 minit ok. wah kagums

Temperature-proof
kalau dalam air tu sejukkan. so dia boleh tahap sampai -10 ยบ C. kamera ni lagi terer dari saya wooo

Dust-proof
Dust proof dia luar biasa hehehe. jadi takyah risau :)

Shock-proof
Kalau terjatuh dengan ketinggian 1.5m insyaAllah takde pape berlaku hehehehe. cayalah


antara kebestan yang lain yang membuatkan hati saya tertawan-tawan :)

Gambar yang jelas dan tajam dalam lingkungan cahaya yang rendah


Ambil gambar yang banyak2 sekali. 10 gambar dalam masa 1 saat.

jadi lepas tu nanti kita boleh pilih mana satu gambar terbaik. memang terbaik hehehe

Effortless panoramic photos



boleh ambil gambar secara horizontal atau menegak secara bersambung-sambung. then nanti kamera tu detek sendiri dan akan sambungkan sendiri. fuyooooooooooooo canggih giler wok.

harga dekat pasaran RM 1,499.00

Bestkan kamera Sony TX5 ni, It’s the all-new Sony TX5! ‘World’s Slimmest Water-proof Camera’ . dah la slim kurus, ringan senang nak dibawa tak menyempitkan henbeg. waterproof pulak tu. features best best pulak tu, sekarang pun dah berangan-rangan nak bawak kamera ni bersama masa percutian saya ke terengganu kelak. mandi laut mandi laut mandi laut menyelam menyelam island hopping. ohhhhhhhhhhhhhh teruja sekali!


yang pink tu. pink ohhhhhhhhh

Kalau lah saya dapat satu :)


Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

7 komen[s]:

Cik Ruby said... [Reply to Comments]

Nice (^__^)

atty's said... [Reply to Comments]

nak satu jugak..

C'MuNi@MuNi said... [Reply to Comments]

mmah,olympus pun ok gak.semua spec yg ko bgtau ada dlm camera tu.harga skang xsampai RM1k pn.lg murah dr sony..

SD said... [Reply to Comments]

suka dengan gambar yang ada cop tue...boleh bagitau tak amek kat mana @ buat macam mana???????

viruspadu said... [Reply to Comments]

SD, watermark ke? klik we create you decide kat side bar :)

Lala Lulu said... [Reply to Comments]

good luck !!
nak itu kamera jugak !

Jessyca said... [Reply to Comments]

Buaya Jess crawled over ur blog first time ^^







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^