Follow Viruspadu

Monday, June 07, 2010

presint 16

Diari hari Sabtu :)

pagi-pagi saya bangun tido. uwekkkkkkkk yang ni takyah cite blah blah blah.

ok semula. hehehe

pagi. saya kan ada appoinment dengan klinik 24 jam tolak sejam tu hehe. nak check kandungan gula dalam darah saya ni la. kan doktor macam syak gula tu boleh tahan la dia punya tak rendah (taknak cakap tinggi), ok bacaan baru la 7 sebenarnya. so doktor suruh saya puasa dari jam 10 malam. takpe doktor. takyah risau. sebab saya memang hari2 pun last makan sampai kul 7.30 je pun. takpun 8 mlm. so tu mmg takde masalah di dada la.

check check check.

saya puasa tu. bacaan dia turun 5.4. so doktor kata ok la. cuma saya rasa macam tinggi jugak daripada sebelum ni hehe. dulu kalau puasa 3.5 je. tapi takpe. normal je la tu.

abah saya cerita semalam lagi la. kawan dia punya bacaan 21 ok. terkasima saya seketika. saya yang baru 7 pun dah kecoh satu dunia wakakakaka. takpe ah. elok risau dari sekarang. kang dah teruk menangis berlagu2 pun dah tak guna dah. gituuuuuuuuu

telefon saya asik la berdering2. family kat cheras ni rindu amek ko kek den ni ha hahahaha.

so kitorang pun cepat2 la balik cheras

besttttttt ramai balik. kecuali akak je kot takde.

rugi kak tak balik, kitorang masak sambal goreng campur petai. ok bukan kitorang masak, tapi kaklang masak hehehehe. kitorang yang lain tukang kasik bising dapur je heheh

dah sudah makan makan makan, tetiba semorang kecoh kat luar. nak gi main badminton kat putrajaya. mulanya memang saya taknak follow. tp kesian kat nisa, semua budak ikut, so dia pun nak ikot, so mcm risau kang sape lak nak tengok dia. kitorang pun ikot sekali :)

apa2 hal. layan budak2 dulu, saya kena pakai spek. mata sakit lagi woooo

eh eh perasan kah baru baru I tu :)




merah dan anoi


kat situ baru lepas hujan. so jalan semua basah. memang saje taknak pakaikan anoi kasut. bagi kaki dia rasa sikit rumput, jalan tar, simen semua :)



cover pipi. kekekeke

makyong ceera tengah tunggu hari je tu

kakcik tu kalau setakat snap gambar yang lebih, lepas tu sunyi. baik takyah. sila upload dalam fesbuk mung ok


tengok, beria2 je dia


kaklang dengan abanglang main badminton. akhirnya baru la kitorang join dorang main :)




abang lang memang terer giler main badminton wooooo, terer di mata saya la kan. mcm sup sup sup je dia pukul. saya nak main mcm tu takde la. gaya dah menang. sekali pukul angin ahahaha


anak sulung kaklang, ajoi. pemalu dan tak banyak songeh. ciri2 anak buah pilihan :)


ajai. anak kaklang yang kedua. suka melawan bila orang nak ajar dia. hahahaha. dan saya paling suka sakat dia. bestttttttttt.


gaya dah menang dah ajoi.


lepas kitorang bersusah payah tengok dorang main badminton. bersusah payah kutuk dari luar seperti

"hoi ajai lompat lah lompat"
"ajaiiiiii takpe jai, bukan salah kau, reket tu yang pendek"
"ajai, asal ko main je kalah, asal kalah je kau"
"oi ajai, ko main dengan gelanggang sebelah ke wei"

hahahaha memang ajai jadi lauk kutukan la hari tu. hahahahaha. sian ko ajai. tapi ajai ni dah biasa sangat. dia siap buat dek lepas tu join gelak. hahaha. terbaik ah

lepas diorang penat penat, kitorang pun pegi makan. tengok tengok! orang lain keluar keringat. orang lain yang sibuk lapar hehe


first time saya makan nan cheese.

phewwwwwwwwwww sedap gilos

kitorang order satu. saya ngan erieq la makan. sekali mcm tak cukup. order lagi satu.



ok dah tu je.

diari hari sabtu yang memenatkan. tapi hepi :)

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

8 komen[s]:

Uruchimaru @ kf said... [Reply to Comments]

amboi..siap ade cop kat gambar2 tue?

juelee said... [Reply to Comments]

best nye kan kak? spend masa ngan famili.. ni yg sonok adek abdek ramai gini.. meriahhhh

HasneY said... [Reply to Comments]

hmm rindu P16 nih..P11 parcel C...dsbgnya di Putrajaya...5 tahun kat sana....hu3 mcm kenangan ada...hitam putih kehidupanku..

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

xpe vp mmg elok beringat dr sekarang...

best nya berkumpul satu family..meriah...

lily lotus said... [Reply to Comments]

selamat menunggu hari untuk ceera...

ratna said... [Reply to Comments]

besarnya perut ceera.. semoga selamat semuanya..tak sabar gak ni nak tgk baby dia..

Mulan said... [Reply to Comments]

jemah ,
dewan tu camana ? kena booking dulu ke ?

aida said... [Reply to Comments]

harap2 vp dapat reading yg normal utk gula tu...jd doc tak prescribe ubat diabetic...

p/s:diabetic is root of all penyakit..nanti nak amik insuran pun susah..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^