Follow Viruspadu

Wednesday, June 16, 2010

SKIN FOOD - FOOD THERAPY

saje gedik nak buat entry pasal pencuci muka terbaru I.

sebelum ni saya memang takde pencuci muka khas, didatangkan khas dari endon pun takde ceh mengarut. apsal endon plak. chait. takdelah. yang sebetulkan. saya memang takde pencuci muka. saya cuci muka dengan air sembahyang je. gulp. jawapan macam nak kena sepak. tu memang ah hehe.

dulu. saya penah beli pencuci muka clinique, susu kambing, jonsenenjonsen, apakebendantah lagi. tapi ntah la. mungkin saya salah pakai ke apa ntah. seminggu pakai lepas tu muka saya berjerawat yang besar stok jerawat batu je. saya syak saya salah pakai kot. takpun saya tersalah pilih yang tak sesuai dengan jenis kulit. terus saya assume yang saya takleh pakai pencuci muka. masa tu naif. (poyo):p jadi sejak detik itu duit beli pencuci muka saya tukar beli baju cecece alasan.

disebabkan kes mata saya tu. bila doktor kata mungkin minyak berkumpul dekat kelopak mata. saya ada banyak rumusan dalam kepala. nak cari sebab musabab punca akibat tanda dan apa2 lah yang boleh menyebabkan dia jadi macam tu.

mungkin sebab saya mekap tak cuci dengan bersih. mungkin lah. jadi minyak2 tu berkumpul. ish.

jadi saya terus pegi skinfood. sebab hari tu saya try dia punya foundation macam "in" ajer dengan muka dan kulit wajah. jadi saya nak try pencuci muka dia pulak.


"I punya muka, lepas cuci dia jadi tegang2 la. lepas tu mesti keluar jerawat batu"

terus SA tu sajeskan saya pakai pencuci muka jenis ni. saya pakai memang betul. muka tak rasa tegang sangat. just nice la.

SKINFOOD Honey Black Tea Jelly Foam
Honey black tea cleansing foam with honey extract to moisturize dry skin and tea extract effective to remove keratin and provide elasticity.


harga dia mcm tak ingat. tapi macam dalam RM5o lebih.

kita tengok lagi seminggu macam mana hasil dia. keluar jerawat batu tak? kalau keluar jugak. memang ah kulit saya ni sensitif bonar :)

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

12 komen[s]:

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

i,m in love love love love love love dengan sekinpud nih. ya Allahhhh syiokkkkkkkkkk sgt pakai. mmg kalau pergi sekinpud ni hbis poket lobang! tp so far perodak die mmg bagus lah! terbaek dr ladang :P

tinta mama said... [Reply to Comments]

mmah.. skinfood ni mmg better dr produk lain yg lbh mahal lg la.. kite guna facial wash, scrub, & toner.. sume mmg best la.. cuma nk kene tanya bahan dia gak.. few product dia guna sake.. diorg pun not sure sake dlm skinfood tu halal ke tak.. so better jgn beli yg ada sake jela.. sbb kalu minum sake mmg la haram..

strawberi said... [Reply to Comments]

kalo kak jemah rajin mekap..jgn lupa pakai makeup remover dulu..

viruspadu said... [Reply to Comments]

lilRed Farah
saya baru nak love love love love sama ini skinfut lol

tinta mama
ok noted :) seb baik wooo tak beli lg

strawberi
mekap tu mcm jarang2 jugak, lately je macam rajin2 sikit melawa :)

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

xpernah pun tau ade skinfud ni vp...mahal jgk yer..sy xpernah pakai pencuci muka mahal2 cenggitu. Sy punya semua bawah 20 hing..
mgkin kalu sy punya kulit sensetip mcm vp pun sy akan tercari2 jgk mana yg sesuai xkira mahal atau x kan..Alhamdulillah sy punya muka ape2 pun boleh..

.fatin nabila. said... [Reply to Comments]

tol tu. mayb de kaitan ngn make up part mata tu. kak VP nak try sabun eumora x? sabun tanah liat, bagus. ad uat business sket, tp blog xsiap lagi. xpon try la google. ley bg special price. free delivery. :)

FatinSyahirah said... [Reply to Comments]

skinfood memang best, kak! :)

Maizatul said... [Reply to Comments]

salam akak..saye punya prob pon same ngan akak.setiap kali pakai ape2 pencuci muka mesti naik jerawat xkira mahal mane pon.kalu pakai scrub lagilah.sampaikan naik fed up nak pakai ape2 brand lagi.tapi bile xpakai pencuci rase xbest lak muka.pastu saye cube produk Hada Labo. saye pakai dia nye pencuci muka je.Cleanse & whiten. baru pakai 2 3 kali jerawat batu n nasi yang kecik2 tu yang xmuat kat pipi dah hilang xde parut xde pe.kulit pon rase lembut je.harga dia pon xmahal just Rm26.90 je.ingat nak cuba lagi produk dia yang lain.

anis said... [Reply to Comments]

akak memang pakai skin food ni.. pada akak memang sgt best.. sgt ketara anak saudara akak.. lelaki.. jenis jerawat kat dahi tu.. penuh.. ngan parut itam2 tu.. tapi dia pakai skinfood (mandarin & parsley) la ni tak de dah jerawat keluar..

theorangelily said... [Reply to Comments]

saya adalah pengguna tegar skinfood sejak sekian lame... memang syiok gile. sejak bile ha? urm.. dalam 2007 kowt??? hehe.. memang so far alhamdulillah tidak mendatangkan masalah
pape hal.. kene rajin la kan.. beli produk memahal dok berkepam tara guna.. hihihi
owh.. tapi skang saya adalah menderhaka dengan skinfood sebab sudah campor2 dengan hada labo. 3 hari pakai hada labo.. sumer org tegur 'pakai mekap ke??'
uwahhh.. terus berusaha meningkatkan taraf penderhakaan. skinfood+hada lab=meletop!

inat said... [Reply to Comments]

baru nak cari info pasal skin food produk..tup tup akak dah buat entry..thanks..

dinaj62 said... [Reply to Comments]

actualy honey black tea tu sesuai utk aging..kalo ada masa cuba try clensing foam oat..harga rm44..yg tu elok utk dry skin n die ada anti backteria..so sesuai utk kulit yg sensitif..:)







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^