Follow Viruspadu

Friday, June 04, 2010

tutorial link ke new tab new window

capogrande awal-awal pagi semalam masuk bilik saya dengan muka pelik. jadi saya pun pelik tengok dia. jadi kami pun berpandangan dengan pelik pelik

"kenapa wei"
"kenapa kau tak letak link pegi new window?"
"haaa?"

terus blank.

yelah tetiba soalan tu.

saya dok fikir. link apa ni. link apakah?

kelakar giler capogrande ni. dia boleh tetiba terfikir. lalu berlelah berjalan ke bilik saya, lalu terus mensajeskan tanpa sebarang mukadimah didada hahahaha. bak kata pepatah dia memang terer 'takpe, takpe. biar saya uruskan semua' hahahaha.

ok itu lawak persahabatan nama dia hehe

setelah disiasat2. rupa-rupanya dia nak sajeskan kat saya supaya letak link ke new window hohohohoh. baiklah baiklah saya buat sekarang. :)

korang nak buat juga?

can.

mcm mana? macam ni.

kalau link biasa kan kita buat

kalau utk new tab kena tambah code ini je

viruspadu

ok itu je tutorial yang datang tak semena-mena pagi semalam :)


Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

7 komen[s]:

Miza Maarof said... [Reply to Comments]

saye pun perasan link kak VP tak pegi new tab, hehe.. tp saye dah biasa, asal nak tekan link, sure right click + open in new tab.. =)

Uruchimaru @ kf said... [Reply to Comments]

jujur kita pun blurr@ kosong....!

mffzone said... [Reply to Comments]

tq
ilmu yg baik

Capo Grande said... [Reply to Comments]

ahaks, ada jugak tutorial ni...huhu...

viruspadu said... [Reply to Comments]

Uruchimaru @ kf
hehehehehe saya pun tgh blur lagi nih

mffzone. sama-sama

capogrande, harus adaaaaaaa. ko jgn buat benda pelik2 lagi wei hehe

Capo Grande said... [Reply to Comments]

xkira...aku buat jugak...haha...

princess_eryna said... [Reply to Comments]

nak plg senang.... gunakan roll mouse tuh jerr... click roll tuh... otomatik dia g new tab....







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^