Follow Viruspadu

Thursday, June 24, 2010

tutorial Tabs Pages "All About" "Home"

sambungan daripada tutorial http://www.viruspadu.com/2010/05/tutorial-pages-menu-yang-sebaris-kat.html , ramai yang tak berjaya letak pages dia sebaris dekat atas kan. mula2 nak tanya korang pakai template yang blogspot sediakan atau korang kopipes dari mana-mana website yang buat free template ek? rasanya kalau pakai yang blogspot takde masalahlahh kot
salam.. vp, nak tanya nie... cam na nak arrange pages mcm vp buat(home about vp.... ) 2 bagi duduk sebaris

kena tarik dia duduk bawah header
yes, saya cuma tarik dia PAGES tu letak bawah header je, macam ni.




so nanti dia otometik la sebaris. kalau korang letak kat sidebar kanan atau kiri, nanti dia susun sebaris ke bawah. gedit?

tak pasti la kalau pakai koding kopipes ni menjadi ke tidak sebab saya tak pernah test.

nanti kalau saya jumpa jawapan saya bagitau ek. :)

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

4 komen[s]:

saya_ifa said... [Reply to Comments]

akak,cane mau import blog?

@e_da said... [Reply to Comments]

salam.. vp camana nak masukan link2 pada pages ni.. tq

Puan Seri said... [Reply to Comments]

kak vp, camne nak centerkan tab home, about vp tu sume.. sy dh buat sume, tp tak reti nak tengahkan.. asik ke tepi je..

Tq

soclose2213 said... [Reply to Comments]

vp kalau nak jadikan entry lama masuk page bleh x? >.<







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^