Follow Viruspadu

Wednesday, June 23, 2010

tutorial "you might also like" linkwithin

nah satu lagi tutorial.

atas permintaan juga ni :)

perasan kot, setiap bawah entry dia akan keluar bendalah ni, mcm dia sajeskan entry2 yang ada kaitan dengan entry semasa, kalau korang minat sila klik gituuuuuuuuu

macam mana nak buat????


sonang ajo

mula2 klik sini

http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget


kendian keluarlah paparan ni, sila la isi form yang simple ini

masukkan emel, blog link, platform, nak berapa stori yang korang nak, saya pilih 3 je, pilihan dia ada 3 atau 4 atau 5. sukahati korang la ye

lepas tu kalau background korang hitam sila la tick dekat my blog bla bla bla tu ok

selesai terus klik GET WIDGET

lepas tu keluar paparan ni


kat situ ada tutorial dia sekali

senang je dia kasik tutorial yang mudah korang paham. jadi saya takyah ulang dah huhuhuh beshhhhhhhh

ok harap dapat membantu




Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

11 komen[s]:

Pnut said... [Reply to Comments]

ada soalan untuk saudari diblog saya, tapi taper la saya tanya di sini..

Soalan pertama,
terima kasih ajar benda cenggini. Eh bukan soalan ek.. ini kenyataan rasmi terima kasih ek..

Ok soalan,
saya dah terrer letak benda tu, tp dia keluar kat entry pertama je ek?? bagaimana entry lain? adakah dia hanya di entry pertama, atau selepas ni baru ada..

erkk aku pun tak faham soalan apa aku tanya.. erkk jemah ko pura-pura faham ek.. dan jawab..

viruspadu said... [Reply to Comments]

kak pnut,
setiap entry ada, tp dia load lambat sikit kak, cuba refresh lagi hehehe :)

mamyharraz said... [Reply to Comments]

saya berjaya!t.kasih VP yg tak kedekut ilmu :)

nabilla said... [Reply to Comments]

tq...

hilda said... [Reply to Comments]

tq jaymah... byk jugak benda baru dalam belog saya belajar dalam belog jaymah.. belog to belog

ELLY said... [Reply to Comments]

nak tanyer....cmner nak wat yg reactions tu erk....hehe

ammar arissa said... [Reply to Comments]

tima kasih byk2 kak jemah@ kak virus..byk sy belajaq dlm tutorial kak jemah nih..tq so muchh

ammar arissa said... [Reply to Comments]

tima kash kak jemah ..byk sy belajaq dlm tutorial nih,tq so much..sygggg akak

shadowz said... [Reply to Comments]

thankssss........
(hehe.. perasan konon orang wat entry ni tuk dia sorang la tu... hahaha)

Terer la akak ni... nanti free2 bole apply jadi engineer software... bole side income kan?

nak tanya lagi bole..?

errmmm.... xpe, saya piki dlu... nanti saya tanya... heheh

rusz said... [Reply to Comments]

kak vp,sy da try wat 'u might also' tp xjd sb ms klik kat install widget dia error la..xtau la aper mslh..ada cara len x akak??tulung laa..huhu

NuruL aTikah said... [Reply to Comments]

tenkiu sbb bg tutorial yg nih. berjaye yeah! hehe :)







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^