Follow Viruspadu

Tuesday, July 06, 2010

Gara-gara Kursus, Dia Jadi Badang

terbahak-bahak saya gelak malam tadi bila baca status en.laloque dekat fesbuk. mula-mula baru je terasa macam dah sedih-sedih sayu, macam mana la keadaan suami haku kat rumah dengan anak-anak ni kan. sekali baca-baca je status. tak tahu nak sedih ke nak gelak hahaha

terbayang badang punya pasal hahah hadoi la, badan ketul-ketul muka hodoh hiyahhh hiyahhhhhhh wacaaaaaa

"di kanan dukung adik, di kiri dukung kakak... Cam badang aku kat jusco ni! Nk cari mkn nye pasal"

hapdet pakai enset lak tu

tak terbayang macam mana dia update status ni. pakai molot kot hahaha

siyes tak terbayang!

tangan kanan adik, tangan kiri kakak, enset kat mulut

giler BADANGGGGGGGGGGGGG, ini kalau badang tengok pun boleh sentap ni hahaha, muntah sape ko makannnnnn!!! (kata badang di dalam hati)

beberapa hari sebelum kursus saya dah tanya2 dia dah, anak-anak macam mana? sebab en.laloque pun kursus jugak, tapi dia kursus kat nilai je lah, kat akedemi odit je. dapat penginapan jugak. cuma program dia tak sampai malam la.

"takpe, biar papa jaga, siang mcm biasa hantar taska"

wah wah wah wah wah siyes kagum. saya sendiri tak se-badang tu lagi. saya boleh jaga sendiri dengan syarat makanan semua dah tersedia dah. ha kalau mcm tu ok. tp kalau makanan tak tersedia mcm kena keluar beli ayam ikan sayur. ha tu payah sikit. kalau lauk2 dah ada kat rumah tinggal dengan anak-anak ok la. boleh masak. part nak bawak anak-anak keluar naik kereta saya sorang2. huiiiiiiiii tak dapek laaaaaa. lagi2 nak hantar taska, nak jemput balik. sorang2 tidak berani lagi. lepas kejadian pegi klinik bawak anoi tu, sampai sekarang saya jadi fobia. tunggu anoi 2 tahun baru ok kot.

malam tadi saya nak call en.laloque pun tak berani ok. terbayang kot2 dia tengah dodoi anak ke, terbayang dia tengah jalan laju2 nak cuci botol sebab nak buat susu cepat2 anak tengah nangis lepas tu saya call, hushhhhh mesti stress. terbayang anak-anak meragam, anak baru nak terlelap tiba2 saya call bunyi bising, terus anak terjaga. mesti stress gilerrr. kesudahannya saya tak call pun. simpan rindu dalam hati. dengan harapan en.laloque sendiri akan call saya bila dia dah free dan rilex. tapi rasanya tu mustahil kot. sebab en.laloque ni pantang letak kepala ke terus zzzzzzzzz memang tak ah dia call tu.

takpe papa, isteri mu sangat memahami keadaan itu :)

terima kasih papa, tolong jaga anak-anak. sayang anak-anak. tak sabar nak balik kepangkuan keluarga petang ni :)

sekian,
isteri badang :)


Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

12 komen[s]:

A.I said... [Reply to Comments]

smp jadik badang laki kau jemah! kahhhhhhhhhh...

shaliza said... [Reply to Comments]

isteri badang katanya...hahaha

Mummy Dasy said... [Reply to Comments]

hahaha smpi jd badang en.laloque ye kak... takpe jdkan pengalaman, suami kite dl pun camtu gak huru hara masa anak ke-2 kecik lagi..

mekchu said... [Reply to Comments]

hahahahaharihujan...

patut pun mlm td tekekek-kekek sorang2.. ingat apa la yg di gelakkan.. hahaha.. mmg logik dia taip tu pakai mulut..

viruspadu said... [Reply to Comments]

ai,
tu la pasalnya. dun play play aaa hahaha

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

he he he..gelak sy bc status en laloque tu...nisa n anoi kan mmg manja giler ngan papa dia tulah terpaksa jd badang tu..comel ok kalu byg papanya jd badang...syabas en badang..:)

Jiejah @ Iza said... [Reply to Comments]

ahahahaha isteri badang tu !!
sama² power cam badang ehh ? ekeke

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

go badang go!! badang kak jemah yg gagagh...

Nora said... [Reply to Comments]

Salam VP..

Bertuah badan dapat suami yang memahami..dan rajin tolong isteri tu hehehehe.:D

n.a.j said... [Reply to Comments]

wah...badang tu..cayalah!!

hehe..lama betui tak dengaq perkatan or cerita badang ni...

lily lotus said... [Reply to Comments]

haha..kelakar ok..tapi tumpang bangga pun ada..

che ann said... [Reply to Comments]

so lepas ni tukar dari en. laloque ke en. badang..sweet gak tuh..ngeh ngeh







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^