Follow Viruspadu

Friday, July 16, 2010

I Have a Date With Dear Darling

"makan sarapan sama yuk"
"kenot la mama, papa bizi sangat neh, kita lunch sama ek, kat nasi ayam yang mama publish tu"

yeayyyyyyyyyyy

"hari tu kan, papa pun makan kat situ ma"
"ye ke, sedap kan"
"tu la, tengahari pegi ngan budak opis, masuk opis bukak blog mama, tgk2 ma pun dah makan kat situ"
"la ye ke hehehe"

ok semua ayat kakjemah reka. jangan percaya sangat hahaha. abis tu ko ingat kakjemah nak hafal semua tuh haaaa. (eh ayat ni penah cakap dulu :p)

jam 12.59 pun saya call la en.laloque nak ingatkan dia. mana la tahu kot dia bz bonar ke kan. tengah sembang2 ke kan. boleh kacau daun keh keh keh. memang tujuan dia mcm tu. nak kacau daun lalalalala

walaupun baju serba hijau. harus beg fink okeh.


beg kecik ni saya beli kat melaka tempohari. sekarang dah terbayang2 menggayakan baby pink coach menggantikan beg bunga2 pink ni fiwittttttttttt.

kalau bawak baby pink harus la mak catwalk nyah. baru feeling datinwanabe sikit. padahal datin tak heran pun enbeg tu kot. :p . Mak fedulik hapee. nak jugak catwalk :p

kasut katup saya. coklat kaler.

ok notbad lah. walaupun sakit sikit2 kaki saya. tp still can tahan. so faizah tak dapek jual kat ekau la hiks. tetiba faizah jadi mangsa dalam cerita ini :p

dalam perjalanan saya menuju ke kedai nasi ayam. macam biasa. saya suka mengelamun. tiba2 sampai. matikan enjin. saya pandang luar baru perasan. apasal pelik!. apasal tak macam tempat makan ayam golek2 itu. lain neh.

"mana ni papa?"
"sini la kan yang mama makan hari tu"
"lain lah, hari tu kan nasi panggang kenyalang"
"eh lain ke"

adoi la kondifen konfiden konkonkon betul mamat ni. padahal salah.

"abis tu, yang mama pegi makan hari tu kat mana"
"ntahla, dah lupa"

hahahah tanya orang blindroad mcm kakjemah. memang itu jelah jawapan dia. "ntah"

tapi okeh jugak. dapat rasa nasi ayam baru. konsep dia sama. boleh pilih kebesaran saiz ayam. tapi yang ni xtra. dia ada sayur togeh sekali. macam kat chicken rice shop tu la.

yummy


"nasi ayam dua. ayam separuh"

saya pandang muka en.laloque sebab pelik. dia buat muka kering je. umangaihhhhhhhh laki den ni nak makan ke apa mintak ayam setengah ekor ni.

ha kau kemain besar lagi pinggan.


tak nampak sangat besar dia dalam gambar kan.

ok bandingkan sekarang. pinggan ayam dengan pinggan nasi saya. hush! macam makan 5 orang punya ayam


tak sabar nak makan neh, 1st step adalah aim ayam mana nak masuk dalam pinggan :)


kemudian ngappppppppp

cuba bayangkan betapa sedapnya. sampai kakjemah nganga kemain bosar godang tu. hilang status angelic mcm ni. :p

slurpppppp

nomnomnomnom

lazat :)


kat mana restoran nasi ayam ni jemah?
ntah!

hahahaha mati la jawab mcm tu. ni dia restoran tu. NASI AYAM HAINAN KAK LINA

"papa macam mana nak pegi sana"
"ikut jalan utama nak pegi kem sikamat" kata incik lalok yang mamai2

parking besarrrrrrrrr. memang puas hati :)


Di lotak-lotak, Habis
Di cincang-cincang, Clear
Ingat Sampai Bilo-Bil0
Kecil Dewasa ke warga Emas
Ingat Sampai bilo-bilo

Dari sudut pandangan peribadi saya. Memang sedap nasi ayam beliau. semua cukup rasa. sesuai jugak bawak kawan2 makan kat sini. lagipun KAK LINA ni dah glamer gitu. siap masuk JJCM, utusan, kosmo. masuk viruspadu.com lagik hahahaha lariksss

ok korang. selamat mencuba.
belog saya tetiba dah macam "pencarian nasi ayam terbaik" pulak
maybe lepas ni saya kena bagi star tiap kali saya makan nasi ayam :) so korang ada guide la tahap kesedapan dia mcm mana.

ok tu je



Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

8 komen[s]:

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sedapnya nasi ayam tu...kalu sy boleh je abiskan ayam tu dgn syarat nasi tu makan jer sesudu..he he he..

sy mmmg suka aym tu sbb xkurus2...tp jauhlah vp kat seremban nun...

atty's said... [Reply to Comments]

memang nampak sedap bebenor ayam tu mah ooi .bikin cacing dlm perut kty ni bergelodak berperang ni hah

.ayu. said... [Reply to Comments]

saya pon da penah mkn nasi ayam kak lina ni..kalo hari minggu dorang ade jual kat pasar mlm rembau..


sodap jugak.. ;)

Kaseh NazLieza said... [Reply to Comments]

ooo..dating mkn nc aym ea kak jemah...

izzahazfar said... [Reply to Comments]

selalu masuk jd silent reader jek..

kak jemah-baju kita sama :)
takpe akak nun kat nogori zah kat penang...hehehe

nasaoji said... [Reply to Comments]

huhuhu..konfiden kemain yer kak..alih2, tempat lain..mujur sedap yer..

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

perghh..telur air liur ibu mengndung tgk ns ayam tu kak vp oi...wuaaaaa

Faizah_Haris said... [Reply to Comments]

wakakakakakka...heyyy bukakk bukakkk bukakkkkk....bukak kasut itewww...hahahah ko jgn bukak lain jemahhh....

sob sob sob kemfunan kasut jemahhh...:P

gara2 nasi ayam yg mcm sedap tuu...faizah pun terjebakkk mencarikk NASI ayamm gak...sedapp2...







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^