Follow Viruspadu

Thursday, July 01, 2010

Kelakar jawapan korang. Bisa mengubat jiwa yang stress


sampai hati dia tercabut di saat-saat saya kelamkabut nak pegi PD pagi semalam.

heiii sabar je la.

ok kalau korang berhati terang sesuci embun pagi. teka mcm mana jemah nak pegi PD

a. dia tak jadi pegi PD
b. dia pegi pakai seliper pink
c. dia balik rumah tukar kasut
d. dia menangis lalu mendapat derma kilat kat opis
e. pinjam kasut kawan

kalau pilih betul. memang terer.

20 Comments

Blogger SUZIE APAI said...

hiks...sian...
aku jawab jugak la..ko pinjam sliper mak cik cleaner opis ko kot mmah!

hahahahaha hampeh ko. makcik tu tgk saiz kaki aku pun dah terkejut dah.

Blogger KV said...

pinjam kasut kawan

lama tak nampak KV kat sini hehehehe. kawan takde saiz kaki mcm ni tsk tskDelete


Blogger LaLaLOLa said...

saya jawab E hehe

E tu adalah EH SALAH hehehehe.
Delete

jawapannye ialah B

tak bukan B. seliper pink tu malu saya pakai dia bawak jalan jauh2 dia tak biasa:pDelete


alamak.. title entry ni cam status YM den jer.... lebih kureng begini.... "Frust.... why? why?? why???".. hahahahahah

hehehehe. tengah frust la ni, sebab takleh on YM ni, oh tidak why why whyDelete

Blogger nurul said...

ANSWER : B or E ...ehehe...hebat?? :P

tidak, nehiheee. B for BEger, ceh tetibaDelete

Blogger eYaNacOMeY said...

e. pinjam kasut kawan..hehe :)

pinjam kasut awak boleh. hahaahaha itupun kalau muatDelete

Blogger che ann said...

jemah..sebenarnya tgk niat tu mcm mana..tp kebarangkalian jawapan tu mcm semua ada
ataupun mungkin dia nak suruh beli sandal beach kaler pink (sbb nk g PD kan..)ngeh ngeh..

jawapan terbaik ni. yeyyyy beli sandal pink haahahaDelete

Blogger kumichan said...

saya pilih ( d ) ....betul tak ?

kalau ada derma kilat tu, alangkah indahnya :)Delete

hai kk jemah...i lame dh jadi silent reader kk jemah n link kn ngn blog i..i rase kk jemah pg pai selipar pink:PDelete

oh tidak, salah salah, tetttttttt (sambil picit hidung)

Blogger n.a.j said...

c..balik umah tukar kasut?

tepat sekali. boleh kolek hadiah kat kaunter jasko yang berhampiran heheheDelete

jmpnnya B...Delete

disebabkan salah, kena bagi kakjemah hadiah ok. hahaha tak pasal2 je kan

Blogger -eLyNhere- said...

isk nebes giler mcm nak jawap pekse je ni... peluh dah tapak tgn.. haha over!
rase e kot? takpun c.
isk... dupdapdupdap~!Delete

kena jawab satu je, takleh eh eh :p

Blogger lydzar said...

jawapan dia, ada kasut lebih (ntah-ntah ada rak kasut dia) kt bawah meja kt opis. so pakai kasut tu lah bawak p pd

woooooooooo tu la, kalau ada option ni selesai semua masalah kan. tp kebetulan dah amik semua kasut bawak balik. semak mata. last2 bila dah bawak balik. jadi pulak kejadian ngeri tapi comel ni :)

Delete
Blogger Kancilbiru said...

B...

B for Ball. tettttttt salah :)Delete

Blogger RieNa said...

bila k jemah nak bgtau jawapan ni..?? berdebar nih. hahaha

ahkak pun berdebar2 nak kasik jawapan ni :p

Delete
Blogger shaliza said...

jwb pekse kalu kita kn wat analisis kan..kan..so mungkin mcm ni kut
a. dia tak jadi pegi PD-x logik,mesti kn pegi gak
b. dia pegi pakai seliper pink-x logik gak,x official (mcm tahu tujuan)
c. dia balik rumah tukar kasut-logik dan logik--inilah jawapan nyer
d. dia menangis lalu mendapat derma kilat kat opis-manaleh lagu tuh
e. pinjam kasut kawan- takdak hok sama size kut...
hehehe apa2 lah...ada gift dak ni?

100 markah. yeyyyyyyyyyy

kita jawab A....
baik tak yah g pd kan kak jemah....
bg alasan selipar putus....
hahahaha

best jawapan ni. takyah pegi lagi bagossssss. tp nanti kepala I kena tunjal caneDelete

Blogger lily lotus said...

pinjam kasut kawan kot...Delete

pinjam kasuttttttttttt

Blogger mekchu said...

pinjam selipar jamban mekchu... hahaha.. sbb seliapr itu berada di luar kawasan pg td.. hahaha

saya syak, capogrande pakai ni. tu pun masuk hujung2 jari je.



*****

Saya baca asik tergelak je. Dah la semalam adalah hari terbizi dalam hidop. ceh tipu. jadi bila nak approve komen. terus tekan perut. hahahaha. tapi mcm biasa. muka menten comel. wahhh comel. comel kah persoalan di situ. :p

Jadi apakah jawapan dia?

Saya masih mengharapkan jawapan dia adalah D. mendapat derma kilat hahahaha. dah la rumet dengan bendahari kelab. patut senang nak dapat peruntukan nih hehehe.

ok kita tengok satu2 jawapan. tapi shaliza macam terer sangat la. kagum giler saya. dia macam ada aura pulak.

a. dia tak jadi pegi PD
- ni memang tak mungkin sangat la. kalau saya tak pegi. canne. langsung semorang tak pegi. dorang tu suka tiru saya muahahaha larikssssssss

b. dia pegi pakai seliper pink
- seliper pink nak pegi toilet. apakehalnya pakai dah vogue2 sekali pakai seliper nyah. tak seswai gitu ok.

c. dia balik rumah tukar kasut
- yezaaaaa. saya mintak tolong abang driver hantar saya balik rumah dulu sebelum pegi PD. lagi pun tak muat kereta tu nak naik 5 orang termasuk driver dah 6 orang. badan kalau mcm bangau oh bangau kenapa engkau kurus takpe jugak. jadi singgah rumah tukar kasut, ambik kereta sekali. hehehehehe

d. dia menangis lalu mendapat derma kilat kat opis
- dengan harapan ada jutawan wang pos belikan saya kasut hahahaha. (kalau salmi baca belog ni, sila la check ko punya bandung tu, akak nak selit tak aci ke weiiii tsk tsk tsk)

e. pinjam kasut kawan
- kaki saiz dinasor ni mana nak carikkkkkkkkkk hahahaha

jadi jawapan dia C. balik rumah tukar kasut :)

sekian.
daripada sidia yang sedih sambil kelip2 mata dekat suami :p

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

6 komen[s]:

n.a.j said... [Reply to Comments]

wah....sangkaanku benar belaka...

baguih betul vp mintak abg driver singgah umah ...cayalah...
siap ambik keta tuu..

seronok pulak meneka neka nih...

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

he he he..sy bc pun gelak2 jugak . maintain comel..he he he...

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said... [Reply to Comments]

dah agak dah ekekeke

RieNa said... [Reply to Comments]

Shaliza mmg terer lah. dah bleh baca pikiran jemah ni.

sedangkan kalau tersalah hari pakai baju korporat pun jemah sempat balik rumah tukar,inikan pulak takde kasut nak pegi PD. mmg sah-sah kena balik umah amik kasut.

:)

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

dah di kelepukkkkkkkkkk incik laloque pat atas tuh, die kelip2 plak pat bawah nih. hebattttt

shaliza said... [Reply to Comments]

hahaha







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^