Follow Viruspadu

Thursday, July 29, 2010

Tutorial TweetDeck: Bertweet dengan Indah :)

lanjutan daripada tutorial nak register twitter dan masukkan dia dalam belog, lepas tu dah malas nak pakai twitter dah sebab macam susah nak pakai leceh dan sebagainya nak nak pulak lagi kalau pakai web dia http://twitter.com/. maybe sebab tak paham nak pakai hehehe.

takpe takpe

kakjemah dulu pun mcm tu. tak paham betul haku pakai tweet ni hoiiiii.

nak update macam mana, nak balas macam mana apa semua kan. last2 biar je terkubur macam tu je.

ok untuk memudahkan korang bertweet (dengan tweet pun dah boleh jana income ok, ingat blog je ke, ok jana wang dengan twit nanti la saya blogkan hehehe)

korang install tweetdeck ni haaaaaaa. lepas korang install memang aaa lepas tu ko dah takde keje lain asik nak bertwit je kejenya. kalau bos marah tak jamin eeeee.

mula-mula masuk web ni dulu untuk install di pc anda :)

http://www.tweetdeck.com/

ye paparan dia yang gelap gelita ini lah.

korang pilih yang desktop punya ok. http://www.tweetdeck.com/desktop/ pastu klik situ "DOWNLOAD NOW, IT'S FREE" tapi kalau nak bayar, bayar je kat ahkak jemah korang ni hahaha, boleh la bulan depan ahkak membuat lawatan ke jasko :p


lepas dah habis install bagai.

klik la. masukkan id password segala mak nenek bagai. tadaaaaaaaaaaaa

kakjemah punya macam biasala. belum apa2 dia dah tukar kaler jambu2 dah. well.

so senang, saya bahagikan kepada 4 bahagian tu.

klik la utk tgk contoh ye. :)

sekian tutorial twitter menggunakan tweetdeck :). tak paham tanya ok :p


update:
ohye ohye, nak add kakjemah ye adik adi haha ini id guwe http://twitter.com/viruspadu/


Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

4 komen[s]:

.::WaNiE::. said... [Reply to Comments]

sy lg reti guna tweetdeck dr guna kat web dia. huhuhu

tentangseseorang said... [Reply to Comments]

tapi apa id tweeter kak jemah?

Cik Wanie said... [Reply to Comments]

info yg bagus kak Vp,
tq:)

nasaoji said... [Reply to Comments]

hurrmm..nak memahami dulu apa itu tweter..hehehe...tak celik it langsung saya!.. ;(







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^