Follow Viruspadu

Thursday, July 08, 2010

The Twilight Saga: eclipse

Peminat wayang boleh serbu sekarang sebab hari ni start ditayangkan di pawagam kan kan kan

The Twilight Saga: eclipse

Kolek tiket :p bersama lengcai lengcai nuffnang :p, lupa lak nak tanya nama.



cerita yang romantik saya rasa. eh bukan rasa tapi memang romantik okkkkkkkk. cara renungan matanya, cara percakapan dia. phewwwwww memang cair. seb baik vampire je lagik. kalau takkkkkkkk


Bella once again finds herself surrounded by danger as Seattle is ravaged by a string of mysterious killings and a malicious vampire continues her quest for revenge. In the midst of it all, she is forced to choose between her love for Edward and her friendship with Jacob — knowing that her decision has the potential to ignite the struggle between vampire and werewolf. With her graduation quickly approaching, Bella is confronted with the most important decision of her life.




Kalau korang dah tengok Twilight Saga sebelum ni konfem la faham kenapa dendam-dendam vampire apakebanda semua tu. kalau tak memang blur sikit. jadi sebelum pi tgk, bekalkan diri dengan ilmu2 episod lama dulu hehehe. see tgk wayang pun kena ada ilmu didada ok :p hahaha

Secara keseluruhan dia, memang cerita ni saya kategori kan sebagai cerita cinta romantis abad ini. sampai lupa lak ada vampire ada gaduh2 ada hisap darah ada werewolf hahaha. well kakjemah kan berjiwa jiwang so benda jiwang2 memang senang terkesan dalam hati. tapi kalau jualan tudung lebih terkesan dalam hati hahaha tetiba tudung apahal ntah dush!




Edward Cullen, the Vampire
~ giler punya romantik, baik, memahami, cakap lembut, sentiasa merisaui bella dan no ehem ehem sebelum kawen ok. hehehehe.


Jacob Black, the Werewolf
~ baik tapi tegas, baran jugak, romantik, badan ketul-ketul wauuuuuu hahaha.

Jacob Black, the Werewolf

Kalau la saya jadi bella, kalau orang tanya saya, saya pilih edward ke jacob? konfem aaa saya pilih edward. baru sesuai dengan jiwa saya (kalau dia bukan vampire ok). sebab jacob walaupun baik, tapi kalau marah or bengang stok baling2 barang kedinding mmg saya takleh terima la. sebab kang kalau saya marah kang saya baling barang ke dinding kang dia kata saya tiru dia pulak hahahahahah



berapa bintang kakjemah kasik utk eclipse ni?
saya tak pernah kasik bintang kan. kalau saya tgk filem macam mana pun. janji best je.

kalau romantik: saya bagi 4 daripada 5 bintang. sebab 5 bintang saya simpan utk filem you pink my heart yang akan berada di pagawam tak lama lagi hahahaha gila

kalau action: 3 daripada 5 bintang. sebab action dia sikit je kot. takat lawan2 je.

ok jom tgk The Twilight Saga: eclipse. Pastikan bawak kapel. baru care hehehehe.


Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

11 komen[s]:

mermed Z... said... [Reply to Comments]

salah tuh kak..
gmbr edward tuh salah..ngeeeeeeeee

nuyulaisy said... [Reply to Comments]

akak nurul dh tgok citer ni, tpi bkn kt pwagam tpi kt hbo dlm astro...
citer ni best tpi mngerikan, x sangup nurul nk tgok smpai habis citer ni....

rosesrosz said... [Reply to Comments]

oh jacob black!

Alida Ali said... [Reply to Comments]

Kak jemah dah tgk ke...saya baru cadang nak pegi minggu ni...tp cfrm ramai la kan...

Xuriana said... [Reply to Comments]

akak,

akak pg cinelesiure ye smlm? saya tak jumpa pun akak, hehe.. kalau tak boleh la salam-salam ke.. hehe..

mummy_ayu said... [Reply to Comments]

uwah..dah tgk ker? best tak? nie yg tak sabar nak gie tgk gak nie...uwah!!!

viruspadu said... [Reply to Comments]

mermed Z...
seb baik tegurrr, akak ni rabun ayam ke apa ntah. almaklumlah dua2 putih melepak

nuyul,
ha kali ni kena tgk kat wayang ok

Hasney said... [Reply to Comments]

Jemah..tgkmcm best..akak slalu cam ni lar..tgk semua cam best, citer yg lepas2 pun dah beli DVD(original hookey..original..hi3..mesti jemah bengang)..tak tengok2 lagi..lambak kt situ jerk..he3...

Kaseh NazLieza said... [Reply to Comments]

nak nak nak..lieza pon nk tgk...lomentik oooo

hOt Momma said... [Reply to Comments]

kak jemah...saya berkenan tgk kemeja kak jemah pakai...mane dpt? tetibe je tanye kemeja. org dok sebok pasal saga...kita sebok dok tanye twilight kemeja...haha...btw, sy adalah serius bertanya coz lama dah mencr kemeja sebegini...

viruspadu said... [Reply to Comments]

rosesrosz
jac badan ketul2 ok phewww

Alida Ali
a ah dah tgk dah. gi la tgk tauu

mummy_ayu
a ah dah tgk. layan gak citer dia. tang romantik wuiwuiii

Xuriana
akak nyorok belakang tiang, sebab tu tak perasan hehehe

Hasney
wah ori tu. memang jelas nih. pos sikit kat sini. eceh


Kaseh NazLieza
haaa cepat gi tgk

hotmomma,
kemeja tu beli kat jasko la mana lgi. kata dutaaa kan hehehe







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^