Follow Viruspadu

Sunday, July 04, 2010

walaupun melambatkan tapi menyeronokkan

"mama, kakak nak tolong mama lipat kain eh"
"ok, baiknyaaaaa kakak nak tolong mama"


nisa baru lepas mandi, dengan tak sikat rambut tak hapenya. excited lak dia tengok mama lipat kain. macam pestime pulak nengok

hari cuti memang inilah tugas rutin yang wajib buat. lipat kain cuci kain.

cuti ni la waktu nak cuci baju2 kurung kerja, memang semua kurung kerja longgok tepi tiap hari, memang tak join mesin punya, stok basuh pakai tangan sambil feeling2 perempuan melayu terakhir, seb baik tak nyanyi lagu lajulajubuaikulajuakunakkawendengananakraja je lagi konfem menangis en.laloque dengar :p hahahaha

weekend ni rasanya weekend yang banyak hal. mungkin sebab bulan julai. ceh tetiba. apa kena mengena ntah bulan julai. lain la kalau bulan september. itu besday jemah. eh! motippppppp hahaha lariksssssssssss

la nak cerita pasal lipat kain je tadi kan. adoiyaiiiiiiiiiii

nisa lipat ikut suka dia. lepas tu paksa saya puji dia pandai lipat kain :p



yelah nisa, yelah. pandaiiiiiiiiiiiiiiiiii nisa lipat kain. nisa hebat!

lepas puji bertambah laju dia lipat, bertambah huru hara kain haku. daripada nak cepat setelkan lipat kain, jadi lagiiiiiiii lambat sebab nak bukak balik dan lipat balik.

tapi ianya menyeronokkan bila tengok anak tersenyum puas mempelajari sesuatu :)

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

7 komen[s]:

shadowz said... [Reply to Comments]

hehehe... ok la tu kak... xde la trok sangat dia lipat... lebey kurang je macam saya lipat... hahahahaha

shadowz : "nisa, apa nama lipatan kain yang wane hitam tu..?"

nisa " tu nama dia lipatan bunga cempaka... cantik kan.."

shadowz : "waaa... cantiknya... nanti bole la ajar mama kan..."

nisa : "boleehh... mama.. nak blaja x lipatan bunga cempaka.."

kak jemah : "..."

hehehehe.......

viruspadu said... [Reply to Comments]

hahahahaha shadowz2
siap dialog kan, memang nak kena dia ni hahahaha

pestime akak dengar nama lipatan tu ok

rynas said... [Reply to Comments]

jemah..biarkan jer anak nak belajar lipat kain, biar ler jd buruk ke haper janji dia rajin..nanti sampai ke besar rajinnya tuh...

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

da besa da kakak...lps ni ley tlg mama lg..

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

oklah tu dia lipat...mmg bertambah lambat melipat tu..yelah dia lipat kita kene bukak balik, lipat balik..kang xbg sentap plak anak tu..he he he

kumichan said... [Reply to Comments]

sama le anak kita .....tapi dia lipat sekejap je..lepas lipat 3 helai baju ..dia stop...boring le tu

shaliza said... [Reply to Comments]

moment2 indah seorang ibu...anak buat apa pun ok je...cantik..pandai...tak sabar nak rasa jugak...huhu







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^