Follow Viruspadu

Sunday, August 29, 2010

Adik


Mama: Nisa, unticik kan, dalam perut dia ada baby tau. nantikan kakak merah dapat adik
Nisa: Kakak pun nak
Mama: kakak nak adik jugak ke. tu anoi ada tu
Nisa: Yelah anoi ni adik kakak, kakak nak adik perempuan lagi dua orang
Mama: HAHAHAHA adik lelaki?
Nisa: Suka jugak
Mama: Kenapa kakak nak adik ramai-ramai
Nisa: Yelah, nanti senang nak tolong mama dah tua nanti
Mama: Hah! *terkedu

Tamat

Saya sendiri tak pernah terfikir sejauh itu. Korang pernah?

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

22 komen[s]:

RiEz said... [Reply to Comments]

hmmm dasat woooo

Munirah Abd said... [Reply to Comments]

uishh bijoknya nisa nii.. pk masa depan sungguh.

Hariq-Sha said... [Reply to Comments]

sweetnya nisa. insyaAllah dah besar nanti mesti jadi anak soleh nih :)

Ain rasa dia fikir mcm tuh mesti sebab dia tengok adik-beradik akak ramai2 selalu tolong2 bila ramai2 dekat umah mak akak :)

a's said... [Reply to Comments]

alahai,responsible sungguh nisa ni.cute!

Rina (◕‿◕)✿ said... [Reply to Comments]

fuh. kecik2 da pk nak tolong mama die bile da tua nnt =')

wana said... [Reply to Comments]

yup. sy pernah terfikir smpai ke situ.. semua kluarga sy pun fikir macam tu. i look at children as an investment. time dorg kecik kita perabis duit untuk dorang, nnt dorg dah besar kita dah tua, anak2 yg akan jaga dan perabis duit utk kita. hehe. tp sebenarnya. sy blum kawen lagi.

CikPuanMiera said... [Reply to Comments]

so cute nisa ni.. hehehe

sumpah xpernah lg terpikir sampai situ... bagos nisa ni..

ape lagi kak jemah..
bagi la adik lg kat kakak nisa tu..
hahahahaha

Ceera said... [Reply to Comments]

apa lagi, buat la anak ke4 pulak

εїз Cik Fasya εїз said... [Reply to Comments]

haha..nisa nk adik la plop...

MisZ DeAnNa said... [Reply to Comments]

waaa..

kecik2 dah bole pk mcm tuu..

;p

marinahunny said... [Reply to Comments]

beranak la sorang lagi jemah.. ;)

iCaLoVeZiE said... [Reply to Comments]

Ok. Ape lagi? hik hik hik

ieyka02 said... [Reply to Comments]

alahai sweet jew anak dare comel nie..mcm yg komen b4 nie kak vp..myb cica tgk ramai adek badek vp salu alek kg n tolong2 mak..tuh yg dye smpi pk cmtuh..kcik2 da pndai kn..:)

fikah © said... [Reply to Comments]

nampak macam anak2 sekarang kecik2 lagi, fikiran dah sangat matang.

tapi masih nampak comel bila bayangkan nisa cakap "senang nak tolong mama dah tua nanti."

BigMouth said... [Reply to Comments]

anak alang dah 5 orang...

akmal said... [Reply to Comments]

hoh,,anak alang da 5 ttuuuu..
nnt vp n alang kua sorg satu,jadik 7 plak ye anak alang..sume anak vp kena rembat ng alang..muahahaa..

Amy Z! said... [Reply to Comments]

sweet je nisa ni. :-)

MieZa said... [Reply to Comments]

so sweet =)

EraNaZeErA.. said... [Reply to Comments]

bagus nisa.. kecik2 dah pandai pikir ke arah tu... cumil ja... so leh lah mama nisa tambah adik lagi.. hehee

nasaoji said... [Reply to Comments]

alhamdulillah..nisa terpk gitu..

e.l.i.s.s.m.i.e said... [Reply to Comments]

sweetnya :) apa lagi kak ! hahahaha

princess_eryna said... [Reply to Comments]

da dpt green light tuh...







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^