Thursday, April 21, 2011

Jana Pendapatan Bersama Twitter

Salam all.

Saya pernah janji kan sebelum ni nak cerita pasal mcm mana nak dapat duit lebih daripada twitter. bukan dari blog je boleh dapat duit tau. twitter pun boleh ok. korang yang takde blog pun boleh tau. so tunggu apa lagi? cepat cepat :)

Cara dia adalah: mula-mula anda kena ada akaun twitter lah dulu ye. nah ini tutorial dia
1. http://www.viruspadu.com/2009/11/tutorial-twitter-update.html
2. http://www.viruspadu.com/2010/07/tutorial-tweetdeck-bertweet-dengan.html

Lepas korang register twitter. then korang boleh la register churpchurp pulak.

register dia very the easy one. mcm korang register blog, register emel tu semua. tapi yang penting ini dia ha. masa register churpchurp tu. ada beberapa soalan.







http://www.twitter.com/viruspadu






nanti bila korang dah register, churpchurp akan bagi assignment la kat korang. senang giler lah assignment dia. buat ayat je. perkataan tak melebihi 140 perkataan je. dah alang2 selalu main twitter tu kan. update itu ini. sekali sekala update ads. dapat gak duit kan.



ok korang tu je. kalau tak faham boleh la tanya.



ini twitter saya, feel free to follow untuk sembang2






http://www.churpchurp.com





Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

4 komen[s]:

:: Intan ☂ :: said... [Reply to Comments]

mse sy join churp2,sy xde tulis pon name kwn tu..emm,cm ne ek?da 3 4 hari sy tgu nak assignmnt dr churp2..tp x dpt plak..adoi

mAmAbuDaK said... [Reply to Comments]

dah dapat register tap mmg x de ape yang k.jemah berkata d atas...pastu cam mana nak jalankan kampen mak cik x ghoti english benglish nih...

honeyvsbee said... [Reply to Comments]

dah dapt job tapi tk pernah publish hahaha

sweethOneY said... [Reply to Comments]

hihi. betul2 ngan twitter leh gak dpt singgit dua..

kak jemah masuk racing x?

Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^