Follow Viruspadu

Friday, August 06, 2010

sayur mayur

kebuluran. siyes semalam pagi2 saya dah memekak dekat twitter yang saya lapar!

lapar dari malam membawa ke pagi. memang apakejadahnya punya lapar lah. apa lagi terus menggagau mengacau si ismy ajak beli makanan jap. lapo tahu!

lepas tu gedik2 sms en.laloque ajak dia makan tengahari sama2. en.laloque kat rantau ada function apa tah!

"makan sama ek"
"papa kat rantau ni"
"alaaaaaaaa, kesian mama lapar" ~saje buat2 sedih
"papa plan nak makan rumah mak"
"ermmmmmmm" ~dengan harapan dia faham malam kang tido luar muahaha
"yelah tunggu papa balik"

nyehhhhhhhhhh ^___^

i love u lah papa :)

so tepat jam 1 terus turun makan, jumpa tempat deting selalu.

ha sebenarnya nak cerita pasal ni. ada jualan sayur kat opis den yahoooooooooooo

"eh papa, ada jualan la kat situ. ada jual sayur. jom beli"


hahaha best ok. mujur tak jual ikan ayam semua. kalau tak lg senang. petang takyah singgah kedai apa semua.

semuanya RM3 :)

tempe (3paket) dengan sayur.

oh ye. hari tu sape mintak resepi ikan bilis tumis kari tu ek. jap2 saya igt balik ek.

tumis bawang, bawang putih, cili, halia macam biasa, lepas tu masukkan kari yang dah dikacau dalam air dulu tu. kemudian masukkan ikan bilis yang telah digoreng. siappp!!!

macam masak sambal ikan bilik. gantikan cili boh dengan kari je beb.

cuba la try. layan jugak makan dia tau.

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

2 komen[s]:

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

nak tanya..nk tunggu air dia kering dulu ke br masuk ikan bilis?cili yg vp guna tu cili padi atau cili kering yg dah di blend?TQ yer..

viruspadu said... [Reply to Comments]

takyah kering sgt. agak2 dah kering sikit dan boleh kover semua ikan bilis







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^