Follow Viruspadu

Saturday, August 21, 2010

Seat Belt

Pertama kali saya lepaskan nisa dengan anoi duduk belakang berdua. biasanya samada nisa duk depan dengan papa dan saya duk belakang dengan anoi. atau en.laloque bawak kereta, kitorang bertiga duk belakang. tak pun kitorang empat2 kat depan hahahahaha

rasa saspen pulak. boleh ke budak berdua ni berdikari ni ha.

budak-budak sila pakai seat belt. papa kau bawak kereta tak boleh nak agak bila dia break tu (mama pun sama je hahaha)


berjaya memujuk nisa dulu pakai seat belt


tadaaaaaaaaa berjaya.

dapat aiskrim terus heppi.

lepas tu jenuh la saya menonyoh seat tu, habisssss bertompok-tompok dengan aiskrim hahaha

kata en.laloque "kalau macam ni, takyah la tukar kereta baru"

HAHAHAHA ye tepat sekali!

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

20 komen[s]:

lyn said... [Reply to Comments]

ooo bagus bagus. i x pernah duduk belakang dgn my boys. since they were born, they were in capsules, then masuk the infant car seat for 3 yrs & start 4yrs old till now, in their booster seats (kena guna till 7 tahun)

they have to be 9yrs old baru can seat in the front seat gitu. tapi bila balik malaysia, sgt naik tocang, coz can sit, stand & do whatever, police tak heran pun....

adha said... [Reply to Comments]

ok jugak laloque bg dok blkng.. hb kita tak bg.. dia ckp cam supir plak.. hahah tp anak kadang dok dpn.. kat dok blkng.. tp demi keselamatan dok blakng pun bubuh car seat dia... takut la.. kang brek tak pasal2 tergolek bawah seat

EraNaZeErA.. said... [Reply to Comments]

cumil ja dedua tu..dok kat belakang... dan yang pasti anoi bam bam adalah sejibik papanya... geram pipi anoi.... :D

MieZa said... [Reply to Comments]

comel je anoi...hehe

a shy said... [Reply to Comments]

Ya Allah kak jemah, geram nya pipi anoii. kita jadi senyum meleretleret tengok anoi hepi tak hengat dapat eskem. gerammmmnya;)

+ aisyah + said... [Reply to Comments]

chomel la anoi!!!
rasa mcm nak penyek2kan je diaaaa..huhu~

viruspadu said... [Reply to Comments]

lyn
dah balik sini ke???

adha
haha takde la mcm supir. biasa je kot kalau dah ada anak ni. kena kadang2 kena duk belakang (selalu sbnrnya)

EraNaZeErA..
hehehe kebetulan dia snyum mcm tu :p

MieZa
ha apa? mama anoi comel. eceh :p

a shy
a ah dia heppi sgt tau. sebab eskrem dia canggih dari kakak dia

+ aisyah +
aww aww anoi cakap

a's said... [Reply to Comments]

habis la seat tu diaorang tempek ice cream.. hehehe

anoi dengan nica sangat comel macam amoi!!

Erin-mummy Marsya Qistina + Marissa Qaisara said... [Reply to Comments]

bagusnye la laloque tak kisah anak2dia makan dlm keta...kalau encik hakim dah mengaum dah.. mmg tak merasa la bebudak makan dlm keta... very the berdisiplin ;)Yelah dia yg jenuh menyental keta, dia jugak tukang basuh hehe :D

Atiqahtuty said... [Reply to Comments]

comelnye nisa ngan anoi =)
bile tengok gambar deyrang ni teringat gamba saya n adik pempuan saya masa kecik2 abah ambik. kedudukan sejibik posing pun same tengah makan hu2 ;)

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

comel n bijaknya dua beradik tu...pndai pakai seat belt..

IxoR@ said... [Reply to Comments]

sweet je tgk dua beradik ni...

anoi senyum comeyy!!

:D

Hariq-Sha said... [Reply to Comments]

hoihhh...comelnya annoi makan eskremmm~~

@yue said... [Reply to Comments]

tgn kanan nisa pn msuk belt skali ehhehehe....

Emmy said... [Reply to Comments]

bagusnya anoi leh duk diam2 kat belakang tu....

Hasney said... [Reply to Comments]

Jaymah...takyah nk tukor keta...bajet besaq sangat, tp kalo bajet cukup apasalahnya...so akak suggestkan tukor leather seat jerk..hi3..tk yah susah2 nk tonyohhh..hi3

Big Momma said... [Reply to Comments]

nisa dah lawa dah....
si anoi makin kiut

kejora said... [Reply to Comments]

untungnye anoi nak duduk pakai seat belt,anak saye yg baya anoi tu jgn harap la..takleh dok diam.kalau dua2 boys tu dok belakang mmg bergusti la..

Tieha Zuan said... [Reply to Comments]

dah besar dah 2 orng puteri ni...so sweet

princess_eryna said... [Reply to Comments]

Zahraa x pernah guna car seat tuh... dia x nak.... x bleh nak membuas...







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^