Follow Viruspadu

Sunday, September 19, 2010

Are You Moist Enough?

Kulit cantik? Kulit gebu? Kulit licin? Kulit lembut?

Siapa taknak?

Semua nak nak nak kan

Kalau kita mempunyai kulit yang cantik, gebu, licin, lembut dan mempersonakan. Semua orang pun akan toleh dua kali bila lihat kita. Ntah-ntah bukan dua kali tapi berkali-kali toleh. Lebih-lebih lagi kalau kulit kita dipuji oleh pasangan yang telah dikahwini lebih 5 tahun. Kalau pujian sebegini memang ikhlas sebab dah lama kahwinkan hehe. Jadi Percaya aje lah!. :p

Lagipun bila kulit kita cantik, kita akan lebih yakin bukan? Lebih yakin dalam urusan sehari-hari. Maksud saya yakin berjumpa dengan orang, takde la muka tertunduk-tunduk malu sebab kulit tak cantik :(

Kulit saya macam mana? Macam mana sekarang? Bukan dulu tapi kini :)

Macam inilah!



Ehem! Ehem

Saya bangga dengan kulit saya sekarang... Saya dah Moist Enough!! Nak tahu rahsianya??






Ye betul! Kulit saya makin lembut gebu sekarang :) Tak percaya! Meh pegang tangan saya (offer ini untuk perempuan aje ek)

Terima kasih Vaseline, membuatkan impian saya jadi kenyataan. Suami juga bertambah sayang.

Saya suka pakai Vaseline kat mana-mana dan bila-bila masa je. Sebab tu Vaseline memang sentiasa ada di dalam beg saya :)

Vaseline senang dibawa :)

Sementara menunggu pun boleh pakai

Jom tengok hasil Vaseline untuk kulit saya





If you’ve been neglecting your skin lately, Vaseline is on a mission to change that. The expert skincare brand just launched its Amazing Skin campaign which seeks to empower women to love and appreciate their skin, not just the face but the entire body by giving it the care and nourishment it deserves. Along with that, Vaseline also unveiled its new body lotion range catering to different skin needs, with variants like Total Moisture, Healthy White, Intensive Rescue, and Aloe Cool and Fresh.

Percaya tak? Sebelum ni losen yang saya beli tak pernah habis saya pakai. Pakai sikit lepas tu terbiar begitu je. Rugi! Tapi kali ni tak lagi :p Beli Vaseline siap pakai selagi ada... berbeza betullll. Serasi bersama gitu kan.

Melalui pembacaan saya mengenai kebaikan Vaseline, jika kulit kita penah terguris terluka cedera. Jika kita menggunakan Vaseline secara berjadual kulit kita akan kembali kepada asal ok. Kagum tak?. Jadi jangan ambil mudah bila tengok parut-parut dekat kulit kita terus rasa "biarlah! bukan boleh hilang pun". Cuba dulu tahu :)

Lebih-lebih lagi kita ni perempuan / wanita, penjagaan kulit yang kerap adalah sangat-sangat penting bagi memiliki kulit yang lembut dan lembap (lalu suami puji dan pegang tangan kita erat-erat ehem).

Kita semua tahu, nak jaga kulit kena minum air 8 hingga 10 gelas setiap hari (satu hari pun tak boleh skip), sebab kulit kita kehilangan air yang banyak setiap hari. Nak minum air banyak2 mungkin sukar sebab kadang kala kerja kita membatasinya. Jadi sebab tu lah saya kena pakai Vaseline yang memberikan 10 kali kelembapan dan perlindungan kulit. (Wauuu!!) Lepas tu kulit saya pun jadilah Amazing Skin HAHA. Aha Vaseline Amazing Skin :)

Vaseline ada empat produk penjagaan kulit pilihan iaitu Total Moisture, Intensive Rescue, Aloe Cool and Fresh dan Healthy White

Losen lembap Total Moisture dilengkapkan dengan vitamin E, kacang soya dan oat yang melembap setiap lapisan kulit dan menjadikan kulit halus, lembut dan sihat.

Bagi Intensive Rescue pula mengandungi glycerin yang serta-merta memberikan kelembapan pada sepanjang hari. Formula ini membantu memulihkan kulit kering.

Aloe Cool and Fresh diperkaya dengan daun lidah buaya dan timun yang menjadikan kulit lembut dan bersinar sambil melembap.

Healthy White mengandungi serum yogurt dan vitamin B3 dengan perlindungan cahaya matahari yang mengembalikan kecantikan kulit. ~ sumber



Saya suka bau losen Vaseline ni sebab dia wangi :)

Ada satu hari saya ditegur oleh seorang rakan.

"awak pakai perfume apa?
"takde lah, saya tak pakai perfume pun, kenapa?"
"erm wangilah"
"oooh ini losen Vaseline"

Ini yang buat saya jatuh chenta dengan Vaseline banyak-banyak ni. Kulit jadi lembut, Bau pun jadi wangi. Dua dalam Satu. 2 In 1.



Ehem Ehem :p



Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

14 komen[s]:

miss mumun said... [Reply to Comments]

sweet sgt!!
suke suke

Watie Abd Rahman said... [Reply to Comments]

hehe... soka la n3 yg nih.. loving je korg ber 2.. ;)

ija said... [Reply to Comments]

kah kah kah..gelak besar aku tgk iklan ko ni mmah..kalau aku ada kat tempat kejadian ni, mau guling2

Qery said... [Reply to Comments]

tak tahan tgk janggut abgndak..
nak suruh sepet pakai jugak la...
agak-agak makin bahagia jugak tak??
hahahahaha!

Eyriqazz said... [Reply to Comments]

nak buat jugakla..guna wifey n alisya sebagai model..hik3

hamzah ian said... [Reply to Comments]

wa... kompem dpt

aSmiDar said... [Reply to Comments]

xdop ide lagi nak uat..
lgipon tak ckup moist la..huhuh

viruspadu said... [Reply to Comments]

miss mumun
pegi beli vaseline sekarang :p

Watie Abd Rahman
Alhamdulilah, terima kasih

ija
eh gelak pulak dia. cakap je la nak try jugak vaseline kan. lembut gebu kulit ko lepas tu

Qery
haha janggut cari makan tu woiiii

Eyriqazz
sila sila

hamzah ian
cakap la konfem menang hahaha amin

aSmiDar
Cubalah pakai mana tahu

Kaseh NazLieza said... [Reply to Comments]

lps ni harus gigih nk cri p beli...supaya suami btambah sayang...

Ms Ave T said... [Reply to Comments]

This is a really nice post! All the best for the competition and do check out my entry as well? :D

Miss Ave T

phatgurl.blogdrive.com said... [Reply to Comments]

Salam, good luck for the contest~! kalau untuk jemputan rasa macam dah boleh dapat dah tu...

naurah sabiha said... [Reply to Comments]

kerana mu Jemah ...

ewaa...bebetul duta vaseline ek...di sebab kan entry yg ni...sally pi ke alamanda beli 4 jenis vaseline...yg cool fresh...amat fresssssh sekali...akhirnya dgn hasutan jemah...4 botol tu di letak kat umah sijik...hand bag....kat oifs dan dlm keta......lepas ni vp jadik duta apa pulak....- sallysufy

beLLa said... [Reply to Comments]

congratez of ur winning! ^_^

L@n@ said... [Reply to Comments]

sweettt sangat ...







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^