Follow Viruspadu

Saturday, September 25, 2010

Breeze bukan Serbuk Pencuci

Habis tu BREEZE tu apa?

Ye saya pun tak pernah dengar sebelum ni, jadi korang takyah down sangat sebab tiba-tiba terasa macam tak mengikuti peredaran teknologi semasa, padahal berfesbuk kemain meriah lagi kan hahaha.

Khamis lepas saya diinvite oleh Nuffnang untuk event Standard Chartered Bank Breeze Bloggers' Meet. Jadi saya pun pegi. Sekian terima kasih haha. dush!

Event ni diorang buat dekat The Grand Modesto's. Tak pernah-pernah saya sampai sana. So habis keje jam 5 petang terus bergerak ke sana dari seremban. Memang sempat sangat la kalau terus pegi sana, tapi sebab nak jemput ceera dulu kat cheras so sampai ngam ngam soi la. Baguihhh. Kalau sampai awal mati kejung kebosanan acik dibuatnya. Itu pun Garmin asik recalculating macam !@#$%. Bingit je telinga tiap kali dia cakap "recalculating" hahaha. Osah malam kang ngigau RECALCULATING :p

Kakjemah tolonglah, kitorang nak tahu pasal BREEZE lah...

HAHA baiklah! Baiklah! Izinkan saya spiking Amareka jap (ini kalau JON dengar ni nanges ni, rugi dia tak ngorat saya kat event tu haha)

Breeze is a whole new way of banking that lets you manage your money like never before. Enjoy the flexibility of customising how you see, move and keep track of your money. That's right - we put you back in control of your bank account! Best of all, we do it in a language that you can understand.

Intro from Robb (yang sampai sekarang saya pelik kenapa twitter dia adalah @sotongzai)



Jadi kenapa korang kena guna BREEZE? Erm Kenapa kita kena menggunakan perkhidmatan BREEZE?

Top 3 reasons to use Breeze:

  1. It’s simple – Breeze is banking without the jargon – we use everyday language that anyone can understand.
  2. It’s personal – Breeze empowers you by letting you personalise your banking experience according to your preferences.
  3. It’s convenient – Breeze lets you take care of your daily banking needs – wherever, whenever you want. You can send a Bank Cheque virtually and pay bills on the go.

Ha dah cukup TERUJA untuk nak telek belek BREEZE ni dengan lebih lanjut lagi. Sila lah Klik Laman Web BREEZE untuk maklumat yang lebih mencabar minda. Kalau saya kopipes semua kat sini. Konpius lak korang ini belog siapa haha. Ada video best punya kat sana. Tapi bukan video terlampau harap maklum :p

Banking is now a Breeze


Event Standard Chartered Bank Breeze Bloggers' Meet, jadi siapa Bloggers yang saya meet?


Ini adalah muka-muka yang gagal sifir 7. Demit! Kalah!

Sumi, Jemah dan Nic Nuffnang.

Bythewei and Jemah

Wei Li ni asal Singapore, jadi dia tak faham malay lah. Jadi kitorang sembang-sembang macam kelakar sangat

"awak tak faham malay?"
"sikit-sikit la"
"kalau macam tu awak kena baca blog saya"

(seteleh saya translatelah, banyak lagi yang kitorang sembang)

hahaha dah dia tak paham, saya suh baca. bagaimanakah ituuu. Baca pelan-pelan mana tahu lepas tu boleh faham kan Wei Li. kan kan kan

Sumi, ceera, jejai dan viruspadu


Shoilin Tiger yang super tinggi, Rob Nuffnang yang @Sotongzai and Me



Lain-lain bloggers: Teh Tarik, Rabi, darkbatman, Jen, Hongkiat, bean aka suterablogger, (nanti kalau rajin sy add lagi mana yang saya ingat ek, tp tak berani janji)

Erm, Jestina dan Fresh balik awal, so alfelufe nak take picture together-gether :p

Seronok dapat kenal rakan-rakan baru.
Walaupun sebenarnya saya ni macam agak berat mulut pemalu jugak sebenarnya. (ye ke?)
Erm, hope dapat jumpa lagi lepas ni :p


Banking is now a Breeze


**Suka Entri ini. Klik Sini untuk Nang It

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

5 komen[s]:

JAI said... [Reply to Comments]

Cehh..pengerusi ko kata aku jemah..aku translator utk si sumi dgn Jonlah..ahaks3..Nice meet u & ceera..tak ku sangka ceera kuatnya ko makan..adeyy..hehe..Hongkiat yang mana sorang..adeyy..mcmana aku tak tahu dia pun ado..top gak tuh..hope we'll meet again and take picture together-gether ngan sumijelly laie..hahaha

Sumijelly said... [Reply to Comments]

hahaha...hampeh ko Jejai... sompek ko kutuk aku....
sabar...sabar...hahahaha

Tp memang betul 2 beradik ni lain tau bila tgk live... napak berbeza...
eceh..eceh....hehehe

Anyway, nice to meet u all... next time we take picture together2 yek...hehehe


Sumijelly.com

Darkbatman said... [Reply to Comments]

adeh.. gambar ngan aie xde..aaaaa. sadisnyeee.bro jejai mesti sempat berpicture .. weh, jeles aku bro!ahahaa

atreyu strange said... [Reply to Comments]

BOOOO! Korg kalah sifir 7! :P

p.s. Wei, ingat aku ni peminat Ben10 ke ape. URL blog aku salah!

BedtimestorieDotCom. Sekian. T_T

Teh Tarik Drinker said... [Reply to Comments]

Haha great post! Rugi tak dapat nak ambik gambar sesama!







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^