Follow Viruspadu

Thursday, September 23, 2010

Perut Buncit

Seminggu lepas, lepas saya plan dalam hati nak pakai baju itu, eceh "baju itu" kekdahnya kan. Macam rahsia pulak dia. Baju biasa-biasa ajer. Tapi sebab baju tu kalau nampak perut saya fail, nanti penampilan saya terus jadi raksasa yang berlawan dengan otomen kosmos. Me dunlike. hahaha.

Jadi bila saya dah plan je. Setiap malam saya pun buat sit up atas katil. HAHAHA gigih katanya kan

Yah Yah Yah, 10 kali sebelum tido jadi la. Kalau rajin buat lebih.

Kalau rajin lagi, bangun pagi pun saya buat. tapi bangun pagi adalah tersangat jarang sekali sebab biasanya dah lambat :p

Jadi, hasilnya akan jadi macam ni :p

Sebelum

mcm mengandung 8 bulan pulak gayanya hahaha

Selepas seminggu



Bantuan koset. I laf u koset :p

kelasssssss kan.


Bukan baju kebaya lah, baju kemeja je pun saya nak pakai hahaha tapi dia punya preparation macam nak pakai bikini hahaha.

selain dari itu, saya hindarkan meminum ais sejuk / air batu dan makanan yang berkuah.

Baiklah itu lah dia petua nak kurangkan buncit perut yang korang mintak dari saya sebelum ni haha. Erm petua sapu2 perut dengan air limau dengan asam jawa saya tak terai lagi sebab takde kesempatan nak cuba.

Ok korang, tu je. :)


Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

11 komen[s]:

~♥ iella ♥~ said... [Reply to Comments]

ari tue dah try wat tp sekerat jln..kurang semangat waja nk brjuang!!hehe..

Skrg perut cm mengandung sedngkan tak da pa pu..smpai kawan2 dah wat gosip kata dah ngandung..mentang2 la sy baru kawen...(^_^)

akiss ferrero. said... [Reply to Comments]

hahahahha mcm nk pakai bikini! tp mmg ye taw, kemeja die ketat kt perut. ngeh. makasih di atas tips kak jemah. yg minum ais tu mmg btul. pnh cuba, mmg kempis. :)

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

part yg nk buat sit up tu yg maleh tu..tp pakai korset ok..no hal punyo

viruspadu said... [Reply to Comments]

~♥ iella ♥~
yelah, kita ni, petua banyak je. kalau rajin semua ok kan

akis
hahaha tu la pasal, padahal pakai kemeja je haha

yunz_02 said... [Reply to Comments]

hari tu punya nk kurus hari² sit-up 20x plus jogging 2round keliling taman rumah.. sekali rupanya preggy. trus cancel.. sambung lps pantang jek la.. :D

Faizah_Haris said... [Reply to Comments]

perghhhh...wat tu yg den maleh yg amatt... asalkan den buek yo hubby dh kaco tlg kire kan..kalo kire betul takpe pe...uishkkk sentap!!TAPI bab pakai korset tu den memang rajen, nak2 time poser... mmg kompehh laa...hahaha tp kene ado org tlg pk kan...huhuhu

marinahunny said... [Reply to Comments]

hahahaha saspen je..mesti kemeja yg cun nih..

hamzah ian said... [Reply to Comments]

FUH FUH FUH..

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

N nk btunang gn kawen dlu gigih laa sit up ni..25-30 ari2...tp skg ni mmg x laa..2 b cntinue after deliver...

kak..pkai korset beautiful ke..?

Ceera said... [Reply to Comments]

tapi amik mak punye kapur, tapi tak try, entah hape2 ntah...

princess_eryna said... [Reply to Comments]

sit up??... malas nye nak wat... tp, perot daku suda buncet da....







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^