Follow Viruspadu

Tuesday, September 28, 2010

Petua Gigi Kuat

Petua ni mak saya yang cakap dulu. Tak pasti korang penah dengar ke tidak.

Macam kalau kita rasa gigi kita goyang-goyang nak longgar ke, atau kita rasa gigi kita makin lama makin kehadapan (jongang sikit).

Benda tu biasa kot.

Petua ni memang kelakar sikit. Tapi memang saya buat lah hahah sebab senang kan.

Petua dia mcm ni.

Masa kita Membuang air besar (beraklah senang cakap), ketap gigi kita kuat-kuat (kalau gigi goyang dan tak kuat) atau tolak gigi kita ke dalam kalau terasa macam gigi nak kehadapan (jongang sikit)

gambar kredit gugel


Pastikan tangan bersih kalau nak tolak gigi pakai jari, kalau tak pakai lidah sendiri je lah.

Benda ni kena buat selalu lah. Jangan lah seminggu sekali. Maksudnya tiap kali kau terberrr... kalau cirbir I tak jamin ek. Jangan tolak tolak gigi sampai tertelan sudehhh. Mak tak jamin nyahhh

Logik dia saya pun konpius jugak. Tapi mak saya cakap, masa kita tengah membuang tu, rongga-rongga kita tak ketat (longgar), jadi masa tu lah kita betulkan. hahaha

ini petua je. boleh la try. tanya ceera dulu gigi dia hampir berlapis masa kecik. guna petua ni la kan tam kan hahaha.

~ erm mak saya memang ada banyak petua-petua yang saya selalu fikir tak logik dulu, tapi saya buat jugak :p nanti kalau ada masa dan teringat saya share lagi dengan korang ek.

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

7 komen[s]:

zaza said... [Reply to Comments]

kak..mk sy pon ckp cmtu...hee~

Saidatul Maria said... [Reply to Comments]

hehehe mak saya pun ada petua ni... so mmg kira berkesan lah kan... hehe

CapsLock MakcikPC said... [Reply to Comments]

macam best je ni

shininghepiness=) said... [Reply to Comments]

aunty fafau ajar, mskkan kain byk2 dlm mulut n ggt kain tu~pon time buang 'huge water' jgk=p

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

mcm tu kaa..

share lah petua lagi vp..sy suka...

princess_eryna said... [Reply to Comments]

akan daku try ini petua...

miss mumun said... [Reply to Comments]

ooo baru taw.. hahaha.. kene pastikan tgn telah dicuci.. karang ada perisa tambahan.. hik3..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^