Follow Viruspadu

Monday, October 04, 2010

A Famosa Water World

Eh nak cerita pasal menang-menang dulu ke? Hahaha. Nanti la kita buat entry selang seli ek. Weekend ni very the bizimizi la. Terlalu banyak benda nak distorimori. Jadi untuk tidak memboringkan korang, kejap2 kang entry melaka, kejap entry vaseline, kejap entry bebedeituyu ewahhh. pening lalat la korang baca karang hahaha. Nashibbbb korang la ye :p. Kepala I pun dah fening tau!

Lepas kitorang check in bilik (khamis), masa tu dah kul 4 dah kot. En.laloque cakap kena cepat. tiga2 tempat kena habiskan hari tu jugak. waterworld, safari, ngan koboi tu. Aje giler kooo mana sempat kan. Harga sebenar masuk tiga2 mendalah tu pun kitorang tak tahu, sbb kitorang bayar RM50 masa kat matta fair hari tu je. :)

So en.laloque cakap lagi, safari katup kul 5, waterworld katup kul 6, koboi tu takpe dia sampai malam. So dia ajak gi safari dulu. Saya fikir. Alahai kelamkelibutbutbut la mcm tu. Takpelah rugi satu tempat pun daripada tak puas mandi. Sian la kat anak-anak kan. Baru masuk air dah kena keluar balik. So saya cadang kita terus mandiiiiiiiiiiiiiiiiii yihaaaaaaaa

Jadi siap-siap, bawak baju bawak apa segala yang patut. chalohhh.

Sampai-sampai parking, en.laloque tanya saya

"mana bakul budak-budak ma?"
"kat bilik lah"
"la kan papa suh pegang tadi"
"ye ke? Ingatkan papa suh tinggalkan tadi"

hahahahaha abis susu anak semua tak bawak, matilah tiba2 meragam kang. Nasib la ko! haha, tersalah paham pulak lol. Lagipun takpe kot. Budak-budak mandi mana igt nak susu :p (kaverlain)

Jadi kita layan gambar dulu. Siapa yang plan mau datang sini. Ha tengok la dulu ye. Kalau kenan terus pegi coti2 sekolah bawak anak-anak ye.

entrance ada unta :p (motip letak unta?)


Ting, tiba-tiba dah tukar baju dah siap2 masuk dalam air :p seperti megik :p



Kitorang tempah khas tempat ni. Khas untuk kitorang berempat je gagagagagaga


Bagus datang time weekday ni, takde orang, SELESA je mandi.

Anoi, jangan jauh-jauh, BAHAYA :p

budak kecik ni dlm gambar mcm shofan je kannn :p

Oleh yang demikian, marilah melihat anak ku yang "baik" dan "sopan" ini. Mereka memang "tak banyak songeh" jom tengok jom. Dan saya harap saya masih bersabar hahaha


Mandi pasir :)



Lepas tu nak mengajak dorang balik sikit punya susah okeh.

Menangis meraung mengeliat taknak balik. Ohhhh...

gambar-gambar lain ado kek blog laki den, poi terjah sana, tak larat nak letak gambar banyak2 haha :p

Jadi amacam? Syok? Jadi minggu depan korang terjah sana ye :p

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

14 komen[s]:

~ fiza said... [Reply to Comments]

xpe kak, entry satu2.. daku rela menanti hehe

bestnyerr mandi xder org... bebas n buat gaya mcm2 hehe

Kaseh NazLieza said... [Reply to Comments]

best betol bcuti org xde kan kak..mcm tmpt tu haku yg punya..ahahaha

Faizaharis2 said... [Reply to Comments]

perghhhhh nampak bes jek main pasir tuuu....

princess_eryna said... [Reply to Comments]

cute jerr anoi mandi pasir tuh..hehehe...... nampak gaye nyerrr daku kene kompom kan jugak percutian ala CCM ku itu...huhu

princess_eryna said... [Reply to Comments]

cute jerr anoi mandi pasir tuh..hehehe...... nampak gaye nyerrr daku kene kompom kan jugak percutian ala CCM ku itu...huhu

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

bestlah xramai org..mcm tmpat tu kita yg punya..

SURIA AMANDA said... [Reply to Comments]

memang syok kalau bawak budak2..

mekchu said... [Reply to Comments]

anoi................ gulp.. tak terkata....

Hariq-Sha said... [Reply to Comments]

hahahahahahahha...adoiyai!! anoi tuh ingat shampoo ngan sabun ke apa?? dah macam budak2 mandi dalam bath tub jer. keh3. macam2!

Hariq-Sha said... [Reply to Comments]

hahahahahahahha...adoiyai!! anoi tuh ingat shampoo ngan sabun ke apa?? dah macam budak2 mandi dalam bath tub jer. keh3. macam2!

Hariq-Sha said... [Reply to Comments]

hahahahahahahha...adoiyai!! anoi tuh ingat shampoo ngan sabun ke apa?? dah macam budak2 mandi dalam bath tub jer. keh3. macam2!

zAnNa@mAMaBaTriCE said... [Reply to Comments]

ceh...kalau ler ku tahu...hari jumaat tu ku redah ke a famosa water world.....adoi ler...mmg syok kalau masuk sana takde orang...tp coz' difikirkan hari jumaat...and cam rasa tak best jer bila takde orang...terus cancel gi sana...just jalan2 kat bandar melaka...alahai, rugi2....

ha ha ah..anoi mandi pasir...takpe..bebudak mmg camtu...(alasan comel kan..ahakss)

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

hoho...pasir kt rmbut...jenuh laa nk sikat nk ilangkan tuh..anoi..anoi..

nasaoji said... [Reply to Comments]

memang syok kalu bercuti2 tika org lain duk bz kija..rasa itu tempat kt yg punyaaa.. ;)







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^