Follow Viruspadu

Wednesday, October 27, 2010

Keterharuan yang Melampau

Aktiviti MALAM.

Malam yang meninggalkan seribu kemanisan dalam hati. Yelah dalam hati je, takleh bising-bising bagitahu orang. MALU. nanti pecah rahsia hahaha. Dalam belog takpe. eceh. Kalau kecoh2 cakap masa tu kang kena ejek hahaha.

Jamuan makan malam atau makan bbq atau malam kemuncak atau lebih tepat malam karaoke dan tunggu hadiah kemenangan yeayyyyyyyyy

Nisa ngan anoi ketiduran yang amat nyenyak. yelakan dan main dari pagi sampai petang langsung tak rehat2. memang la keletihan hamat. Kalau ikutkan naluri keibuan yang tinggi ni, malas dah saya nak join makan2 tu. suh laki den tapau je makanan. kesian nak kaco anak tido. tapi nak buat macam mana. tetap kena join the team. Inikan majlis kita. Kitakan macam satu keluarga :)

gigih dukung anoi yang tido, stroller tak bawak. tindakan yang bijak :)



laloque pulak dukung nisa yang juga ketiduran.

Masa kitorang lepak2 tunggu majlis start. Tiba2 datang la satu menu depan mata.

"eh boleh order2 lagi ke? bukan ke makan buffet?" ~ pelik seketika

oooooooooo haha rupanya buku karaoke lol kena pilih lagu apa. siapa nak nyanyi la.

"papa ada lagu berita buat kawan la"
"taknaklah, papa takde suara"
"alaaaa"

dengan nakal dalam hati, saya pun tulis nama laloque di atas kertas yang suci itu. nama yang pertama. tapi sempat tulis dalam kurungan macam ni = (tolong panggil last sekali ye) HAHAHAHAHA suka betul kakjemah ni sakat laki dia



lagu pertama
lagu kedua
lagu ketiga
lagu ke x+n=y
tetiba

"dijemput en. shamsul untuk mendendangkan lagu berita buat kawan"

tergamam

tergamam

en.laloque pandang saya.

"papa takde suara ni"
"eh saya pegang anak, mana boleh nyanyi"

~cubaan berdolak dalih.

last2 dia bangun jugak terus ke pentas.

baris pertama lirik pun tak dengar pun suara dia. tapi dia gagah nyanyi sampai habis. giler terharu


terus saya dan anak-anak naik pentas teman en.laloque yang menyanyi suara keluar tak keluar. kesiannnnnnnnn sangat


saya tahu en.laloque pun nak nyanyi jugak sampai habis. sebab ini lagu percintaan kitorang.

tengok muka saya senyum ada macam nak nanges? tsk.

Perjalanan ini
Trasa sangat menyedihkan
Sayang engkau tak duduk
Disampingku kawan

Banyak cerita
Yang mestinya kau saksikan
Di tanah kering bebatuan ~ [more]

Terima kasih papa, walaupun tekak tengah sakit, suara tak keluar tetap gagahkan diri menyanyi jugak :)

Ini adalah keterHARUAN melampau ok :) kalau takde orang saya dah peluk dia kuat2 sampai ucap terima kasih. eceh.

dan malam itu saya tidur senyum dengan kenangan manis ini. Ok TIPU hahaha. malam tu anoi menangis bagai nak rak berjam-jam. kitorang laki bini sikit lagi nak gigit pili bomba depan bilik. seb baik depan bilik takde pili bomba haha. dukung2 dia tertido. asal letak meraung. sudahnya tido pelok la anoi. hei macam2 hal


ish anoi ni mama baru nak feeling2 syahdu tauuuuuuuu... potong lah!

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

17 komen[s]:

.::WaNiE::. said... [Reply to Comments]

kekekekek..

sian anoi potong nak feeling2 ye kak jemah hikhik

kinsyakrn said... [Reply to Comments]

yuhu...sooo sweet :). suke..suke..

wildcutecat said... [Reply to Comments]

kak jemah n husband sangat sweetttt. i like....^_-

SUZIE APAI said... [Reply to Comments]

hiks..klako puloks aku nengok abg laloq karok sambil dukung ank..mcm dlm citer man laksa...hahahha

cik hani said... [Reply to Comments]

hehe...tergelak kite baca ayat yang terakhir tuuuu.. hhehehe.

.s.o.f.i.a. said... [Reply to Comments]

sweetnya!!! bila me nak pi dinner karok2 nie ek??? nak suh my hubby nyanyi gak.... eh, me mana ada hubby lagi.... KENSEL!

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

hihi kesian kak jemah.. potonglaaa anoi tu hahaha

kelakar!

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

hehe. saja je tu dia tak bagi can. =)

Jiejah @ Iza said... [Reply to Comments]

lagu tu mmg touching ..x jemu dengar . kalau akak pun tidur senyum kot 3hr 3mlm wahhhh :-D

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

so sweet...sgt sporting en laloque...

Suliana said... [Reply to Comments]

wah..romantik kak jemah..

Pnut said... [Reply to Comments]

Mah.. tengok angkut anak-anak menyanyi tu, akak teringat filem man laksa,
hat lelaki yg bawak anak menyanyi kat pentas, sebab bini dia keja nurse, kena keja malam...
ahahahhah lawak siot

sWeEtdARLiNG said... [Reply to Comments]

wahh mmg patut merasa terharu.. tapi malam itu anak2 sudah bikin haru jadi biru...

rosak! kekekeke

www.sw33tdarling.com

SURIA AMANDA said... [Reply to Comments]

syahdu kan...tapi dalam hati bangga lebih..

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

ololo...sweet & happy family..suke tgk..

alamak..anoi potong laa mlm tu...saba jekk laa..

nasazfrog... said... [Reply to Comments]

mesti la terharu kalau lagu tu mengungkit zaman percintaan.... kan..kan..kan..

princess_eryna said... [Reply to Comments]

lagu kenangan erk???....







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^