Follow Viruspadu

Thursday, October 14, 2010

Masa untuk Keluarga

Adakah setiap malam korang ngadap pc. Ngadap fesbuk blog twitter bla bla bla

Balik je rumah, selesai kerja rumah terus on laptop?

Gitu? Gitu?

Pernah tak tanya anak (kalau ada anak) apa perasaan dia?

Saya pernah tanya nisa sebelum ni, dia boring tak sebab hampir setiap malam saya update blog dan bila dah ngadap blog tak banyak masa main-main dengan dia. Bukan la tak langsung. kang ada je salah faham. tsk. Macam dia tak bosan ke tengok mama papa dia ni tak habis2 feeling2 bizi bonar gagaga. Kecuali jumaat sabtu malam mmg saya tak bukak laptop, kira hari cuti berblog. kalau ada pun entry saya buat siang2 onthespot lah publish :p

Tapi nisa ni, alahai ayat manis je, bila saya tanya mesti dia cakap "taklah mama, mama buat la keje, kakak boleh main dengan adik" tskkkkkkkkkkkkk ayat tu lagi menyedihkan saya rasa. Nisa ni macam matang sangat pulak dia. :)

Terus saya rekues dengan en.laloque


korang macam mana? ada mcm saya? ada? ada?

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

18 komen[s]:

♥ BIRU ♥ PINK ♥ said... [Reply to Comments]

saya tak suka husband saya ngadap laptop kalau saya ada kt rumah.. just nk baca2 news je boleh.. kalau tak, saya jadik hijau...grrrr

kalau saya ada kt rumah, kena bersama2 saya..takde can la dia nk ngadap lappy. kalau ngadap mesti dgn saya..giler kontrol laki weh..huhu

saya mempunyai perasaan yang sama dgn Nisa tu (".)

e.l.i.s.s.m.i.e said... [Reply to Comments]

kitorang memang tak ngadap laptop kat rumah kecuali hujung minggu atau balik kampung.baik OT kat pejabat kata suamiku.

mia said... [Reply to Comments]

heheh..lom kawen sis..saya biasa buat byk3 draf mase free, then bila bzi sket, post je yg draf..kdg3 cerita mnarik, post onthespot juga..hehe

princess_eryna said... [Reply to Comments]

hahhaa...... tau x??... anak daku Zahraa yg baru setahun 7 bulan tuh pun da pandai memberontak tau bile mama @ papa dia asyik ngadap lappy..... lg sadis... dia siap tarik adapter lappy tuh....muahaaaaaaa.... bile da off... sure kite org malas nak on blk....

AyangAizul said... [Reply to Comments]

anak kita nyer ayat
"ummi ni asik wat keje jer. pegi la tgk tv pulak. sian adik main sorg2..."

tau tak motip dia kata gitu sbnrnyer... dia nak main game kat lappy ni.

tp kekadg kalo dlm mgu tu 2-3x blik lmbt, dia msti ckp "esk ummi blik siang tau. jgn blik ptg..."
tak pun dia ckp "esok ummi cuti la. asik keje jer...."

**sHiKinn** said... [Reply to Comments]

erm sy punya laling lak,balik dr ofis smpai je umah terus on laptop sampai la jam 2,3 pg..rest time smbhyang,mndi,mkn jer..main forex punya pasal..kteorg anak beranak dh biasa dh.baik dia lepak dpn pc drp lepak kedai kopi..tp kdg2 abang long merengek juga mau main guling2 ngn papa ngn mama..hr sabtu dn ahad jer masa laling sy free sb forex off on that day..

aMiYs said... [Reply to Comments]

sy jumpa anak seminggu sekali je.. sbb anak kat kpg.. tu pun klu xde keja weekend dpt la balik tetiap mggu...

so, balik mmg x on lappy kecuali time anak tdo.. sob.. sob...

mrs.ecam said... [Reply to Comments]

ouhh sye xdek tenet kt umh...so lyn ank n somi jek...update blog kt opis...pndai2 carik ms sesuai...xdek tenet pong cam x cukop ms nk bahagi2 ms antara wat kje umh ngan main2 ngan ank inikan plak klu ade tenet kt umh...huuuuuuuuu

Miss Moon said... [Reply to Comments]

betul mah ....faham sangat pasan u time tew ...sebab ai pun sama ...so kadang sangat sian kat anak anak tetiba mak tersentap sendiri ...so bila dapat layan dia drawing layan dia tgk katun rasa sangat bahagia jiwa ini ..

tak pa mah ...pas nih kiter set kan rule pas anak tido baru on lappy ...hahahhah agak nya boley tak ..aku takut aku je yg ttido dulu

strawberi said... [Reply to Comments]

sy tunggu anak tdo..biasa kul 11..on la laptop...kalo hr minggu..biasala..sbb byk masa kan..tp jrgla on mlm2 waktu anak ade..tp sy tak blogger tegar cam vp..hikss..mlm2 vp kena keja update blog..rezeki kan tuh..

Tijah said... [Reply to Comments]

saya tunggu anak/laki tido. lepas tu senyap2 bukak pc. huhuhu

appledia said... [Reply to Comments]

Owwwh kak jemah...
Aku ter'SENTAP' (read:TERASA ooh)

EraNaZeErA.. said... [Reply to Comments]

yup.. saya selalu kena marah ngan laki.. sbb asyik dok mengadap lappy ja... hehe.. sampai merajuk sbb tak mau nengok tv skali... skrg ni.. kalau dia ada kat umah dah kurang.. kalau nak on gak.. kena tanya.. boleh ke tak.. kalau jawapan mcm tak ikhlas.. so kena lah paham.. jgn bukak... hehe...


tp kekadang bila pikir balik.. tabiat dok mengadap lappy berjam2 lamanya.. ni boleh merosakkan hubungan keluarga sbnrnya.... kan kan...

soclose2213 said... [Reply to Comments]

sentap memang sentap sebab ada..tetete

VP ada award sila amik ok, klu tak i majuk2..=.=

tifa said... [Reply to Comments]

Tifa balik umah, memang tak buka laptop. After anak tdo baru start buka internet .Kalau dah mengadap laptop memang tak boleh buat kerja lain ye tak ?

nasaoji said... [Reply to Comments]

kualiti kan penting dari kuantiti.. (",)

wat masa ni, hari kt dgn anak, 3hr 2 malam bermula malam jumaat.. ;)

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

pernah lah jgk..masa sy ngadap lap top dia suh sy tgk tv ngan dia tp masalahnya dia tgk kartun...pastu sy paksa abah dia tgk tv ngan dia..he he he..so mlm ni kita tgk kartun beramai2 bersama2

MUMMYMUJID said... [Reply to Comments]

sahyer k.jemah...bunyikkete laki dah siap tutop tenet haper....hormattt terbaek kat laki...x pon past terus laptop kat ank..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^