Follow Viruspadu

Saturday, October 09, 2010

Parti Buih HAHAHA

Parti buih katanya hahahaha.

Ini sambutan hari lahir beramai-ramai kat rumah family saya di cheras. Yes Family saya memang terbaik lah. I love u all. Time saya ada masalah family saya sentiasa ada untuk mendengar cerita saya. Dengar dan judge. Kalau saya salah, mereka nasihat betulkan saya. Kalau saya betul, mari kita sama-sama maki penjahat itu beramai-ramai hahahaha. Itu lah fungsi keluarga. Lengkap melengkapi.

Kebetulan besday saya adalah bulan september. Dan verilakiwan sebab besday sebulan dengan makbapak. Harus la mendapat layanan berganda-ganda gitu. gagagagaga. Syiok!

Jadi kitorang pun membuatlah mesyuarat keluarga di fesbuk. Mesyuarat dalam bentuk perbincangan bukan umpatan ye hahaha. Bincang punya bincang. Keputusan. Potlakparti ahad. Petang.

Sebelum tu saya dah janji nak masakan nasi ayam ok. Konon nak buat nasi ayam dari rumah lah. KONON. Sebab saya dah print dah itu hari cara-cara nak buat nasi ayam. Macam mudah. Tak la mudah sangat. Tapi tak susah la. Saya tak la penah terai lagi. So plan nak terai la tu dan memaksa ahli keluarga menjadi foodtester kah kah kah. Kalau keracunan I tak jamin hahaha.

Sabtu malam saya ada ada vaseline party, balik rumah mmg dah lewat. Sok pagi baru nak pegi beli bahan apa semua la. Sekali perbincangan ckp. Kul 12.00 tengahari kena berkumpul kat rumah mak ok. Lama saya fikir sempat ke nak masak haaa? terbangun kul 9 pagi lebih kurang la. Nak beli ayam nak masak, nak gerak dari seremban kul 11. HAHAHAHA saje nak suh I ngelat la tu hahaha. Kesudahan cerita. Saya singgah rnr beli kacang rebus. Jadi Nasi Ayam telah bertukar menjadi Kacang rebus sajork hahaha. Takpe. Lenkali andak buat ek.

Sampai2 cheras jam 12.30. Tengok2 ramai yang xde lagi. Tsk. Wei koranggggggggg memang nak kena tau hahaha. Korang tahu majlis start kul berapa. 2.30 hokay hahaha. Masa saya rekues start kul 3 dorang kata taknak. sekali lambat jugak startnya wakakaka. Nasib baik takyah masak hahahaha.

Kek kitorang disponser oleh sepet, agaknya. Lupa dah.

Mak, Abah, Andak, Atam.

Meratapi la adik beradik yang lain. Besday dorang kita main sms2 je hahaha

Persiapan. Acicot kebena, si gigijarang, sepet dan isketambola (ceera)

Muka kesayangan hamba. Sedihnya muka en.laloque. Kepala dia berserabut dengan macam-macam masalah. Sampai nak senyum pun kelat.

Majlis bermula.

Eksaited masing-masing. Nyanyi2


Atam ngan abah paling over hahahahaha. So cute abah ku itu haha


Macam tu la suasana dia :p
Seb baik dalam gambar takde bunyi. Kalau tak. Bising!! Kecoh!! Havoc!!

Anak-anak saya senang. Kasi jagung je diamlah diaorang. Terus mendapat pujian daripada mak sedara :8) <-- ini icon lubang hidung kembang-kembang hahaha


Ada kek, ada steambot, ada pizza, ada jagung, ada kacang rebus, ada jajan. Macam macam adaaaa


Dan yang paling kemuncak majlis besday kali ni adalah... jeng jeng jeng. Persembahan anak2 buah. Dorang joget lagu. NOBADIBATCHU hahahaha. Taklah. Tipu je. BABYYU ke apa ntah.



Sebelum persembahan ni. Saya selalu jugak bermesej dengan budak2 ni cakap pasal presentation dorang ni hahaha. Dorang ni bagus betul la. Nak buat persembahan nak bg atok ngan opah gembira. SWEET giler kan. Ada video saya amik. nanti saya share ok :p

Acara bukak hadiah daripada anak-anak.

Saya dengan ceera pun dpt hadiah daripada kakieda. Yahoooooooooooooooooooo. Nak tahu hadiah apa??

Tadaaaaaaaaaaa... cung tak????
Cantik! I like. Thanxs kakde. Love u lahhhhhhhhhh

Muka saya dengan lalok mcm penat sangat kan. Mcm belengas je. HAHAHAHA. Kepenatan mental dan fizikal lah. Kitorang balik gerak dari cheras ke seremban pun awal. Petang2 dah cabut dah. Nak rehat sangat. Betul2 nak rehat.

Terima kasih adik beradik. Terima kasih mak abah. Terima kasih all. :)

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

10 komen[s]:

Honeyvsbee said... [Reply to Comments]

Sweet jer. .

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

best...meriah sgt...xyah pggil org dah..kluar gasendiri pun dah happening sgt...

aSmiDar said... [Reply to Comments]

Comel giler anoi makan jagung..
suka jagung eh itu budak comei..:)

mia said... [Reply to Comments]

huwaaa...seronok sgt muka sis..hehe..btw, happy blated b'day ea kak..nice sgt dress tu

hamzah ian said... [Reply to Comments]

wa.. cantik2.. kenalkan la mana yg belum kawin tu.. hoho

norliza_osman said... [Reply to Comments]

Salam..akak, liza ni reader akak setiap hari.. memang nampak sangat muke akak semacam.. Nape?

viruspadu said... [Reply to Comments]

liza,
biasalah. alkefenatan :)

hamzah, hahaha ada hatiiiiiiiiiiiii

mia, a ah nice dress tu kan

asmida, budak2 tu kalau dpt jagung, terus diam :p

hanim, tu la pasalnya. haha

Honeyvsbee
thanxs

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

meriah2 norrr....nway...dress tu sgttt santekk ohh...

lily lotus said... [Reply to Comments]

kalau family ni buat gathering, memang terbaik sokmo :)

princess_eryna said... [Reply to Comments]

best...best.... sgt meriah...mcm hari raye jerr...hehee







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^