Follow Viruspadu

Tuesday, October 26, 2010

Penyu dimanakah dikau :p

Baiklah. Bersambung lagi cerita family day kita. Eh saya :)

Memang saya rekemen korang buat family day kat sini jugak. Petang2 boleh tengok penyu ok. haha. gini la rupe orang yang jarang tengok penyu kan. Cuba bayangkan perasaan penyu tu tengok kitorang hahaha.

hahaha jangan terpedaya. kitorang melihat sangkarnya sahaja. penyu yilek!


angin kuat giler masa ni. Sebab tu la kedudukan tangan saya hanya disitu. Giler shekshi okeh.

Aktiviti games kitorang kan habis tengahari. so lepas makan apa semua. kul 3 kitorang disunatkan join pegi tengok penyu la. kira tak wajib. sape nak join. silakan. sape taknak pun takpe. Tapi dah nama pun family day kan. Kalau tak campur orang apa plak kesahnya ye tak. Jadi walaupun mata sangap giler ngantuk bagai nak mampuihhh. Gigih melompat dari katil nak join jugak tu. sekali penyu takde. CISSS!@#$%^&* hahaha

takpelah. yang penting dapat bersama2 ramai2. penyu takde pun tak rasa frust sangat. gelak lebih! gosip lebih hahaha

ahli menebeng

en.laloque siap bawak layang-layang sbb terbayang angin kuat punya pasal. angin kuat main layang2 memang layannn. tapi kalau dah macam ni diperlakukan kat layang2 tersebut. agak2 layang2 ni boleh melayang lagi kah? adehhh


Lepas hajat melihat2 penyu tak kesampaian lalu frust menonggeng2 (tipu), kitorang anak beranak gi mandi pool. lepas tu bawak anak2 tepi pantai balik. see syiok giler la menginap kat sini. bila2 masa nak gi tepi pantai pun boleh


"jom main bola tampar nak?"

semua perempuan dah gelak2, semua stok tangan bangku haha. kalau nak penampar boleh. boleh tampar tak reti. sori. :p

"ala, semua pun x reti main, kita belasah je"

HAHAHA kalau macam ok. i rela hahaha.

gaya tu penting. walaupun bola tak pernah kena kat lengan gagaga

siap jatuh2. over nau kau jemah!


rasanya inilah family day ter paling enjoy yang saya penah join. dapat bosh sikit punya baik. sporting lak tu. bosh la yang ajak main bola sepak tu. hahaha. semua pakat nak main, saya jadi keeper je lah. giler panik tunggu bola. hahaha.

biasalah perempuan main bola. tapi gayanya macam pertandingan lontaran vocal terbaik haha. havoc!

dalam kul6 lebih kot kitorang benti. pastu masing2 bondong bawak anak masuk bilik mandi bagai. anoi ngan nisa langsung tak menyusu seharian. so bg je susu dia2 zzzzzzzzz

sekali kat opis dorang cerita, senja2 tu dorang ramai2 pakat lepaskan penyu ke laut. oh jelessssssssssssss sekali





best kannnnnnnnnnn. ruginya takde sama-sama dengan diorang. kalau tak mesti nisa dengan anoi xcited giler. tsk.

Bersambung.



Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

6 komen[s]:

woghih den said... [Reply to Comments]

hari² jaga penyu....dtg kwsn tak bg tau ...kalau tak bole bg anak penyu sekor dua

mummysyafie said... [Reply to Comments]

bestnya dapat berfamily day camni. kami kat sini macam tak berpeluang nak berfamily day tahun tahun ni :(

ija said... [Reply to Comments]

angin kuat dapat kulihat menerusi gaya rambut abg laloq...wakakaka

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

kat melaka pun ada tmpat penyu yer..bestnya..xtau plak sy ada penyu nie..igtkan kat tgganu jer

Sya said... [Reply to Comments]

mula-mula tengok gamba kt jab. perikanan tu apesal rambut abg lalok mcm kena karen...ekekek..! upanye angin da...

princess_eryna said... [Reply to Comments]

dulu daku slalu lepak kat ismah beach resort..bleh tgk penetasan anak penyu...huhu.. sipa tlg lepaskan anak penyu ke laut lg.... best2...







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^