Follow Viruspadu

Monday, November 15, 2010

Besi itu dimana perginya

Balik dari cheras semalam. Tetiba en.laloque cakap pasal besi. Pastu bebel sorang-sorang. Saya dengan anak-anak duduk kat seat belakang. Jadi dengar ala-ala samar-samar gitu. Apa benda la mamat tu bebel sesorang kat depan tu kan :p Sambil cakap tu pulak tangan dah macam karamsing dah terangkat-angkat tangan tunjuk kat pili bomba hahaha

Apo kono la laki den ni

Sekali keluar kereta, saya toleh la ke pagar. Nak jugak tengok apa kesahnya mamat tu kan

Rupa-rupanya besi penutup longkang ni dah kena kebas daaaaaaaaaa

Eh pagar warna PINK lah, eceh hahahahaha poyo

Siapa la punya kerja ni kan.

Macam bahaya la kalau orang tak perasan lalu termasuk dalam longkang kan. Tak ke haru tu.

Teringat saya masa kitorang pegi jenjalan raya yang lepas, mcm ni jugak la keadaan satu lubang kat rumah yang kitorang pegi. Budak-budak biasa la kan, mana tahu berjalan, berlari saje hahaha. Tak perasan lubang ni, tergelincir kau masuk longkang. Saya tak la tengok macam mana dia jatuh, tergeser kaki ke sempat berpaut kat pagar ke apa. Tau2 dengar budak tu nangis je. Eh ye ke budak ek. Adoi la ingat-ingat lupa hahahahaha

Tapi pendek kata memang la bahaya. Kalau orang beso2 ok lagi sebab dah besar kan kaki dah panjang, paling tidak sampai lutut je la, luka pun ala kadar. Tapi kalau budak tecit... alahaiii

Makin bahaya la nak bagi nisa ngan anoi main2 kat luar dah. Budak2 ni lagi dilarang dekat dengan lubang, itu la yang dia nak dekat hahaha

Hei macam-macam orang ni kan. Besi penutup longkang pun nak curik. Geram! Geram!

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

10 komen[s]:

p R i n c E S s _ N said... [Reply to Comments]

pencuri besi da amik r tuh..

MAPPIAU said... [Reply to Comments]

issh...skang ni macam2 tau..dieorang semakin berani. Ragut la, pecah umah la, nih curik besi plak.

Isshh....risaunyer la kan.

~ SRI BRIDAL ~ HOUSE BOUTIQUE, KAJANG , SELANGOR.~ said... [Reply to Comments]

ya allah...sengal btl lah!

ni mesti keje mat pet ni vp!

isshhh..risau la, budak2 kalo termasuk ke dlm tu mcm mana?

kan mak andam da terbz bodi !sape nk jawab..haha!

kalo jumpe pencuri tu,sulakan aje!
nyusahkan org jek

apek poyo said... [Reply to Comments]

kompom kojo mat pit..tak mat pitt..mat kaliang..diorg ni mmg hantu bosi...
report kat pesatuan penduduk..ekekk..
ado ko?

Sitisifir10 said... [Reply to Comments]

memang hampagas betullah yg mencurik itu...utak memang dah ilek :P Tu yang my appa letak kayu plywood saja ganti besi...huhuhuhu

~ fiza said... [Reply to Comments]

ishk3.....mcm2 perangai bdk2 skarang

an15 said... [Reply to Comments]

Saya penah kena kat Kg Baru. Nak turun beli lauk, tak perasan tayar kereta masuk dlm lubang (kes tutup besi dah kena curi). Panik, saya try reverse tapi dah tersangkut. Last2 org kedai dtg tlg angkat kereta

:P

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

mat pet tu vp...curi besi boleh jual...bahaya kalu lobang2 mcm tu...

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

konfem penagih ni kak jemah
rumah kitorg dekat 80 kalik kene curik
satu kali tu pakji nak g subuh pat surau, sib baik tak terjerlus. mak ji dah nampak dulu. ujung2 kitorg mangga besi tu dengan simen longkang tuh. menjadik keroje kan?

area kitorg sellau je kene mcm nih, pagar rumah yg kerawang2 tu pon kene potong. mak cik saya lg la, set kerosi meja besi yg letak pat tmn tu pon kene hangkot. kalau pergi rumah kitorg mmg kelakar, sbb nampak set2 kerosi pat tmn tuh berantai antara satu sama lain. jadik la dr kene rembat!

Kaseh NazLieza said... [Reply to Comments]

adoi...konfem kne curik..lepas ni kena kunci la jd itu penutup..uhuu







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^