Follow Viruspadu

Friday, November 05, 2010

Dutch Lady Kid & School Milk

Kek harijadi


Eserem :p


Jagung


Yat (coklat)


makanan segera :p

Ini kegemaran anak-anak jemah :p


Makanan anak hari-hari adalah satu benda yang dah masuk kategori pening bila nak difikirkan kan. Hari ni nak masak apa? Hari ni nisa anoi nak makan apa? Boleh pedas ke tak? Kena berkuah ke tidak. Ayam goreng ke? Ikan ke?

Lebih-lebih lagi memikirkan khasiat yang anak2 perlukan untuk tumbesaran mental dan fizikal yang sihat. Wah ayat jemahkah ini. hahaha. Well kalau benda yang melibatkan anak-anak memang tetiba muka boleh jadi serius secara tak semena-mena ok. Risau banget bila fikirkan adakah saya sebagai ibu dah menjalankan tugas yang terbaik untuk anak-anak.

Perkembangan budak ni berbezakan. Boleh nampak beza dia antara umur 1-6 dengan 6-12. Memang tak sama.

Kalau usia2 nisa dengan anoi. Kita boleh nampak berbezaan dia daripada belajar bertatih berjalan bercakap imaginasi menulis mewarna. Ketinggian meningkat plak bergantung kepada nutrisi dan genetik. kannnnnnnnnnnn...

Kalau dah sekolah rendah lain pulak proses dia. daripada belajar pegi sekolah, belajar berkawan, belajar formal, belajar kehidupan berjadual, belajar bersosial. sebab tu la nutrisi untuk perkembangan mental anak2 ni penting. Bukan takat tanya dia je, pemakanan dia pun kena amik kira jugak

“When kids are active, they tend to expand more than what they take in. That’s the reason why they’re skinny. It doesn’t mean they’re unhealthy.” [Read more]

Ye sebab tu la nisa kurus sekarang :p Itu menjawab soalan rakan-rakan masa family day itu hari yang tanyakan saya kenapa nisa kurus sekarang hehehe.

Perkembangan mental dan fizikal anak-anak ni kena lah bermula dari awal. Macam Dutch Lady Kid & School Milk ni lah. A first-ever nutrition specific UHT formulation made right for a child’s age, to optimize their physical and mental growth.



Nisa over. tahu lah suka banget
Ni kalau bagi 8 kotak pun boleh habis sekelip mata je ni. Rasa dah la sedap, baik untuk perkembangan anak pulak tu :)

Susu Dutch lady ni bukan budak2 je suka, makpak budak pun suka :p Korang dah tengok ke Dutch Lady Kid yang baru ni. Saiz dia kecik comel je (125ml). Saya setuju sangat la buat saiz kecik-kecik ni. Budak2 ni suka minum bazir-bazir kan. Dapat yang saiz kecik ni, sekali zappppppppp je habisssssss... cute pun cute, dapat ajar anak tak membazir pun bagus.

Ni hari tu la ni, lepas saya tengok Dutch Lady ada product baru Dutch Lady Kid & School dah ada kat supermarket 26 oktober, gigih la pegi carik.

launch kat sokkabar 3 november ni tak silap saya. ada kat paper the star harian metro china press

Tapi dah tinggal sikit. Apakah? Cepat tul habis ek. Kalau beli memang kena buat stock banyak-banyak kat rumah lalalalala


Kalau nak pelbagaikan pemakanan anak, boleh try Chocolate milk pudding ni



Boleh buat puding macam biasa cuma tang coklat tu tukar dengan susu Dutch Lady Coklat lol. Atau boleh jugak cuba resepi ni


Cubalah. Sodapppppppppp. Jangan mama dia yang habiskan dah ler haha.

Biasanya sarapan pagi saya bekalkan susu nisa sebab budak2 tahu2 je lah, makan main-main. Kadang2 tak makan pun bersepah yang lebih. Jadi bila dorang habiskan sekotak susu saya yakin saya dah bekalkan nutrisi yang baik untuk anak-anak saya atlis pagi itu :)

Eh entry lepas ada bgtau dah kan, pasal contest Dutch Lady tu. Kalau belum join. Jom la join memeriahkan suasana :) Sebab saya rasa, ni la contest ter-fun saya penah masuk. sebab saya kena letak jawapan jujur seorang anak tau hahaha. kalau korang tengok jawapan saya kat sana (contest tu) memang tu la jawapan nisa lepas saya tanya dia. saya takleh imagine dia leh jawab saya tinggi macam burung hahaahahaha




Dua jenis Dutch lady baru. Kid dan School.

Dutch Lady Kid for children age 1-6

Fortified with essential nutrients like magnesium, Vitamin D, Vitamin A, calcium and protein, Dutch Lady Kid is designed to meet the rapid physical growth needs of children aged between 1 to 6 years old. This was developed with the understanding that children in their formative years, experience tremendous growth across all areas of development; from learning how to walk to running, climbing and jumping, from basic shape recognition to learning how to hold a pencil, and onwards to drawing and writing. In addition, at the end of their second year, a child’s height can double & quadruple in weight.

Dutch Lady School for children age 6-12

As they begin their years in formal education, children in this age group need all the nutrients they can get to improve their attention span and enhance brain development for optimum academic performance. Hence, Dutch Lady School is customized with Omega 3, Omega 6, Vitamin B3 and Vitamin B6, for children aged 6 to 12 years old.

Oleh yang demikian, ketahuilah yang Dutch Lady Kid & School milk kini telah berada di pasaran. BETULLLLLLL. Tak caya? Sedap yummy yummy



Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

6 komen[s]:

lily lotus said... [Reply to Comments]

nak grab jugak!

princess_eryna said... [Reply to Comments]

nak gak......

Emy Omar said... [Reply to Comments]

nak jugak

IbuHanna said... [Reply to Comments]

VP, mmg sodappp!

smlm gi soping barang dapur, dh grabbed 8kotak sekaligus..lepas bayar je my doter terus pegang x lepas sampai masuk keta..haihhhhh!

SUZIE APAI said... [Reply to Comments]

bab nk bagi makan anak2 ni mcm nk berperang klu kt umh aku! ank aku susah nk makan la...klu mkn pun coet jer..aku yg abiskan!!

hhuhuuhuu...kdg2 jeles tgk ank org gemuk gedempol!

Anjung Streamyx said... [Reply to Comments]

saya suka minum ducth lady.tetiap hari pun minum jgk.hehe







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^