Follow Viruspadu

Saturday, November 06, 2010

kasut penuh dugaan

jumaat, balik kerja. Disebabkan saya kansel tak follow rombongan opis pegi langkawi maka en.laloque ajak saya pegi shopping. Dan plan asalnya memang nak cari kasut keje en.laloque dulu. Tapi tak berjaya sebab tak dapat nak handle nisa dan anoi yang berlari-lari. Daripada en.laloque memilih kasut dengan perasaan tak tenteram kejap kejap anak nangis, kejap2 kena kejar anoi, dia pun kansel. dia tanya saya nak beli apa2 tak, saya pun geleng. Giler berkeringat mengejar budak2 ni, manade hati lagi saya nak bershopping hahahaha (sbnrnya nangis)

"so canne ni?"~tanya en.laloque
"apa lagiiiiiii, baliklahhhh"

hahahaha...

"ma rasa kalau abang nak beli kasut, biar ma dengan anak2 tinggal rumah je la, susah la macam ni"

kannnnnn.... phewwwwwwwww... kalau lasak dan keadaan selamat takpe jugak. kalau lasak2 tetiba hilang... ohhhhhhhhhhhh menakutkannnnnn... tak sanggup nak fikir.

so jumaat. cuti. en.laloque ajak pegi the mines. dia kata situ kasut banyak. layankan je.

nisa dan anoi yang melompat-lompat depan cermin


melompat saya boleh terima lagi. sekali anoi pegi amik kasut susun atas lantai hahahaha. nisa menjerit-jerit. siap lompat2 atas kerusi untuk test kasut, baring2 atas lantai, SA tu pandang dah jeling dah takuittttttttttttt... hahahaha...

"papa bawak nisa beli kasut, ma bawak anoi round2 dulu, dah setelkan kita jumpa"

hahah tu je cara nya pun. kalau tak! sampai kesudah lah en.laloque tak dapat pilih kasut hahaha.

setel beli kasut. jom ler kita balik. tak sanggup dah niiiiiiiiiiii



ehem pakaian saya kebanyakkannya online ni

shawl dari urlittleblogshop
cardigan dari kedaipanas
kasut baru konon nak bawak pegi langkawi kah kah kah

diakhiri dengan muka anak beranak ni. :p

nape nisa? marah ke?

Oleh itu. sekian. Ini kisah hari jumaat.

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

6 komen[s]:

ummi_D said... [Reply to Comments]

salam. hehe jemah sama je ngan saya. kalau shopping saya gilir2 layan anak. kalau hb carik brg dia saya jaga anak. begitulah sebaliknya. dan port yg senang nk jaga anak ialah masukkan diorang dlm fitting room...nmpknya setakat ni berjaya...

Leen said... [Reply to Comments]

Memang seksa nak shopping kalau bwk budak besar2 tu kan.. penat mcm gi perang plak.. hehe

mamacomel said... [Reply to Comments]

hehe..jemah..anak saya sama..3 lelaki..tp nasib baik yg abg tu paham bahasa sikit..

tp biasanya kalu pg shopping..saya suka letak dua2 yg kecik dlm troli, ..pastu bg drg mkn apa2 yg drg suka..duk diam la dlm troli tu..time nak mkn pun sama..drg suka mkn aiskrim..jgn bg duk dekat..so diam2 la drg duk mkn..kalu tetiba hubby nak ketempat lain..srg mesti ngan hubby..srg ngan kita..baru boleh aman..drg sebenarnya xleh bersama..sure x hingat dunia..

princess_eryna said... [Reply to Comments]

same lerr.... anak daku yg sorang itu sgt lasak & buas..... x sanggup nak g jenjalan...huh..

iswatie "colours of life" said... [Reply to Comments]

memang bersilat kalu bwk anak2 yg dok tgh aktif nih g shopping..last2 balik tgn kosong or beli brg tanpa pk panjang dah

p R i n c E S s _ N said... [Reply to Comments]

saba je laa mlayan keletah anak2 kan kak vp..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^