Follow Viruspadu

Wednesday, December 01, 2010

Shopping Online dengan Jipaban

Pernah dengar Jipaban?

Ini bukan salah satu adik beradik Ultramen Kosmos yang anak-anak korang tengok (eh korang tengok jugak kan hahaha), tapi ini JIPABAN shopping online mall lol MACAM-MACAM ADA!

Nama pelik senang Ingat :)
JIPABAN
Terus klik Bookmark This Page okeh


www.jipaban.com



LIKE LIKE LIKE Jipaban di fesbuk juga
www.facebook.com/Jipaban


Add jugak twitter www.twitter.com/jipaban

Saya dah register as a pengguna (lagi senang panggil pembeli haha). Melalui pengalaman saya lah, inilah online shopping mall yang terpaling best pernah saya masuk wuwuwuwuwu. Memang saya sajes sangat-sangat korang register jugak.

Best sebab:-
1. Ini lah online shopping mall yang ada social network integration yang mana kita boleh tengok kawan-kawan kita beli apa. HAHAHA. Biasalah kepochi kan hahaha. Kena check ok kalau tersama kang boria pulak :p Boleh kepochi boleh komen siap. Bukankah ini INDAH :p

2. Kita boleh deco mall kita macam mall kita hahaha. Boleh paham ke ayat tu? Boleh setkan level dah sebijik macam mall betul2 kan. Bestttttt. Macam level 1 kita letak baju-baju je, Level 2 kita letak accessories ewahhhhhhh. Apa barang letak nama level 1. Nak lagi tragis letak nama Level Purnama Merindu. Tu dia terus lagu siti tau. Eh letak nama level pendek2 dah :p

3. Di Jipaban ni jugak, bukan sorang penjual aje ok. Tapi himpunan penjual-penjual bersatu gitu. Himpunan penjual dan pembeli :p Jadi kita pun ada banyak pilihan lah. Love Bonito blogshop terbesar di singapore pun ada kat Jipaban :p

4. Saya suka ada fungsi egg on dan wish list. :) baru kan kan kan. Takpernah dengar benda tu lagi sebelum ni.

Ini List Egg On saya.

Egg on tu untuk apa?
"Help your indecisive friends decide on their purchases – Click on ‘Egg-on’ to vote in agreement of the purchase or ‘Smash the Eggs’ to disagree on the potential item. You can also view your egg on list by clicking the egg icon on your top right corner."

Apa pulak beza dengan wish list! Fiwitt comel tak beg wish list saya tu?

"You may add any item to your Wishlist while shopping simply by clicking Wishlist, or drag and drop the item in. You may also view your wishlist by clicking on the present icon on your top right hand corner."

5. Boleh update status kat fesbuk secara tak semena-mena (otometik) yeay!

Memang sengaja show dekat fesbuk supaya yang mana lupa nak kasik hadiah besday saya yang lepas, boleh hadiah saya beg ini haaha... ini betul2 wish list saya. :p

PINK please :)





Ehem mana tahu satu hari nanti, shoppink saya akan berada ni Jipaban! Oh la la nantikan.

Buat semua peniaga online, ini la masanya untuk promo produk korang. Cepat! sebab Best time for retailers to join, 75% off for 6 bulan sewa tapak.

Kemudahan kaedah pembayaran


Korang nak beli apa semua ada. Tak caya tengok JIPABAN yuk!

Baiklah sekarang Ingat 3 Link ni
www.jipaban.com www.facebook.com/Jipaban www.twitter.com/jipaban

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

2 komen[s]:

nasaoji said... [Reply to Comments]

last week baru baca kat belog nuffnang..hehehe...

yatie said... [Reply to Comments]

wahh manyak info..

sis, i follow u!!







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^