Follow Viruspadu

Tuesday, December 21, 2010

Cuti Sejuk-Sejuk Pt 1

Terpaksa la nok buat ala-ala drama bersiri, well. Macam biasalah, gambar kegediks-an-ess terhebat dan banyak mcm nak giler hahahaha. Family noh bila dah berjumpa memang macam tu ahak ahak ahak

Saya terlupa perancangan nak bercuti ni start dari mana. Start dari gurauan berkasih menyakat si erieq sebab pegi cameron naik moto kah? Tetiba kitorang pun nak pegi jugak :)

Abangcik saya tempah apartment, pilih tarikh, semua pakat amik cuti, setel.

Perancangan cuti tersenang saya rasa :) siapa dapat pegi, join. siapa tak dapat pegi. blah. hahaha. macam ganas bunyik dia. sepet sorang je tak dapat join sebab dia keje. yang lain semua berjimba. alahai sian sepet. takpe la na, kitorang dah snap gambar banyak2 dah bagi ko jeles muahahaha.

Perancangan dia macam ni

Tentatif Program Percutian Keluarga Ke Cameron Highlands
--------------------------------------------------------------------

1st day: 18 Dis 2010
-----------------------
XXXX am - Bertolak dari umah masing2 ikut kesesuwaian masa
0.900 am - Berkumpul di R&R Tapah
10.00 am - Bertolak ke Brinchang, Cameron Highland (Melalui Tapah)
10.30 am - Berhenti Rehat di Air Terjun Lata Iskandar (tanpa turun mandi... kate Abg Cik)
11.00 am - Singgah Ringlet/Tanah Rata (Kalo rasa nak la)
12.00 am - Sampai Hotel (Nama Hotel tanya Abg Cik) - Rehat
13.00 pm - Makan tghari
14.00 pm - Jalan2 di Cameron
18.00 pm - Balik Hotel/Makan malam
20.00 pm - Jenjalan Pasar Malam Brinchang
23.00 pm - Balik tido

2nd Day: 19 Dis 2010
------------------------
XXXX am - Tengok berapa cepat bangun/Sarapan
11. 00 am - Jenjalan ladang teh, Mardi, ladang sayur, ladang Strawberry, gerai pasar sayur, ladang bunga dan segala ladang yg ada.../ Makan tengahari di luar
18.00 pm - balik hotel
20.00 pm - BBQ
23.30 pm - Tdo

3rd Day: 20 Dis 2010
------------------------
XXXX am - tengok berapa cepat bangun tdo
11.00 am - balik

ha gitu lah dia. en.laloque yang emel tentatif tu kat fesbuk, hantar kat semua adik beradik.

Jadi, kul 7.30 pagi, kitorang bertolak dari seremban. Anak-anak memang tido lagi. Tak mandi tak hape. ucuk bau acam.

View cantik kan pagi-pagi. :)


jadinya ikut perancangan 0.900 am - Berkumpul di R&R Tapah, tp saya sampai setengah jam lewat. Atas alasan anak benti nak berak (tipu) hahahaha

dua jejaka ensem (konon), ajai (anak buah sulong dalam family) dan sepupu dia (is)

ramai giler wei orang kat tapah. sampai tak cukup tempat.


ceera paling xcited gagaga yela asik duduk rumah je kan, giler bosan haha


anak-anak buah yang "baik"




abah terbaik. haji noh :)



kitorang lepak-lepak makan sarapan, lepas sarapan, semua dah kenyang, bergerak la balik. ha tu dia. 7 bijik kereta. Masa ni tengah tunggu satu kereta isi minyak.



saya malas nak keluar :)



kitorang tak berhenti rehat kat air terjun lata iskandar pun sebab tak tahu kenapa, dah orang depan tak benti, kitorang follow je la


Persinggahan pertama, saya tak tahu jugak kenapa singgah sini, nak pegi toilet kot. macam biasa saya tak keluar kereta pun sebab anoi tido, dan hujan adalah renyai2.




ok sambung nanti :)

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

11 komen[s]:

Suliana said... [Reply to Comments]

wow, best nya :-)

RieNa said... [Reply to Comments]

gambar last tu, nisa ke?? nampak matured!! mcm budak darjah 2. :)

♥ BIRU ♥ PINK ♥ said... [Reply to Comments]

kenapa kaka muka masam? hihi mcm merajuk je.

Cik Alejandra Amante said... [Reply to Comments]

eh..saya baru nak g thiz week..hehhee

Solly Salihah said... [Reply to Comments]

Best2 kak. Sy pun suke Cameron
:)

Bulan Bintang said... [Reply to Comments]

nisa muka dah lain skit. makin cantik

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

bestnya vp...cuti ramai2 mcm nie...seronok...

nadila azhar said... [Reply to Comments]

ePpy giler...dh lame x pie saNe...

shadowz said... [Reply to Comments]

strawberry satu... teh satu... kobus bunga satu ye kak... aicehh... hehe

me suya said... [Reply to Comments]

tet.. best~
kete baru :p

annis said... [Reply to Comments]

nisa dah besa :)







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^