Follow Viruspadu

Sunday, January 30, 2011

Amanah Hartanah Bumiputera

Ehem ehem

Ini jumaat lepas punya cerita ok. Sebenarnya hari jumaat lepas lagi hati dah tergedik2 nak cerita tapi malas. hahaha. mencik tau. last2 hambek ko kul 1 pagi hapdet belog kan. Tadi leka sortkan stok tudung uolsssss. Feeling2 jutawan tudung kekdahnya hahaha.

Jumaat lepas adalah hari terkejut saya.

Sedang saya leka2 buat keje ngadap pc. Tetiba datang sorang akak yang lagi kecik dari saya hehe. I kan tinggi menggalah uols, harus semorang kecik2 dari saya. well model tak jadi kan. last2 jadi model tudung sendiri jual je haha.

"mah, nah, bulan ni turn mah"

pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

ini adalah kejutan TERBAIK okeh

i laf it

kebetulan memang duit adalah ketandusan, sebab gaji masuk je terus bayar itu ini itu ini. memang terbaik punya timing. I likeeeeeeeee.

DUIT KUTU uolssssssss DUIT KUTU.
main dua nama pulak tu. dabelhepines ok.

tetiba kepala otak ligat je fikir nak buat apa dengan duit ni ahak ahak ahak

kebetulan saya plan nak pegi mebeng nak setelkan asb saya. jumaat kan panjanggggggg kan. so terus en.laloque bentikan saya ke mebeng, dia terus amik jemput anak dan pegi solat jumaat :)

saya terus isi borang asb apa semua. tetiba sorang lelaki tegur.

"nak melabur kat AHB tak? minimum RM500 je"
"lama tak amik masa"
"kejap je, dlm 10 minit pun boleh selesai"
"ok, kejap lagi saya turun"

drastik tak punya keputusan hahaha

tak. sebenarnya 2 minggu lepas saya dengan en.laloque memang dah diskas nak join dah. tapi macam masih fikir2 nak korek duit kat mana kalau nak melaburkan. ni dah alang2 duit kutu ada ni. join je lah.

setel hal asb, terus turun tingkat bawah. jumpa la pegawai berkenaan.

dia terang lebih kurang lah. saya terus mintak borang wakakaka. saya nak cepat ok. tak tahan nak kenc hahaha. banyak pulak cakap dia. terkejut pegawai tu, sebab perempuan sebelah yang dok ekplen pun tak selesai2 lg. hahaha.

ok yang saya paham adalah satu je pasal AHB ni

dividen dia bayar dua kali. sekali bulan mei, sekali lagi bulan nov. dia bayar terus masuk dalam akaun maybank kita. dia takde bg sijil ke apa. cuma copy borang yang kita isi tu, ada printed apa ntah as a bukti la. so kalau kita nak jual balik, just bawak je copy tu.

~kalau korang nak maklumat lanjut kena gugel ek. sbb siyes saya tak paham sgt :p

pegawai bank tu cakap lagi yang jumaat hari tu adalah hari last join. tp saya tak percaya sgt hahaha.

sedang saya menunggu pegawai tu setelkan tetiba en.laloque call.

"dah setel ke belum?"
"belum"
"lamanya"
~kantoi dah... saya konon2 nak rahsiakan perkara ni daripada dia hahahaha terpaksa la bgtau hal sebenar

"ma setelkan AHB"
"oooooooooooo tak bgtau papa, papa punya sekali jangan lupa"

cissssssss melayang rm500 haku hahahahaha

setel en.laloque punya AHB sekali. sekali dia tengok2 saya punya borang

"ooo mama punya lagi banyak, mana aci"
"amboiiiiiiiii cantek muka kau"

hahahahaha

jadi terkubur lah nian di hati utk beli baju baru, kasut baru... tapi puas hati :) pelaburan untuk masa hadapan


Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

9 komen[s]:

Click² My Shop said... [Reply to Comments]

salam vp..

sy pn ank beranak dh masuk..:)..TERmsuk benanya...
mula2 nk bukak ASD ank tp unit dh abis..so derang offer AHB...sblom tu mmg cari info dah..cam niat gk nk masuk..tp bila dh jd cmni..masuk je lah tuk ank..pegang duit ank lma2bahya gk..nt terrrsoping akakaka...lps2 tu makpaknya la pulak..

pasni buleh la feeling2 msuk klcc ckp ada share..wakakaka..feeling2 cm iklan makcik dlm tv tuh suh alih psu bunga haha...

*Jom SALE & Clearance Stock..Masa Terhad..Meh Meh!*

zaza said... [Reply to Comments]

alaa..last day ke kak?baru je nk tnye lebih2..

Suliana said... [Reply to Comments]

wah.. bagusnya kak jemah menyimpan.. sy kena tgu ada duit lebih baru blh mnympn.. tak blh buka akaun baru, kena settlekan asb dulu baru wokei.. hehe..

shay said... [Reply to Comments]

ala kak... kenapa tak tanya betul2 pastu kongsi ngan kitaorang sekali... ni mesti dah xcited sangat nih...

tapi bila baca2 ni macam berkenan jerk, boleh la try join...

MieZa said... [Reply to Comments]

saya sudah join tp sama gak macam akak, tahu info macam tue jerk =P saya tak ada duit sgt(maklum lah x keje lagi) tp untuk masa depan apa salah nya keluarkan dividen ASB =)

LyNn'Azlina said... [Reply to Comments]

saya pun baru jer join rabu khamis lepas...best...dah lama teringin...akhirnya tercapai..xsabar nk tgk dividen bulan mei ni

Sharinginfoz said... [Reply to Comments]

memang bagus AHB ni, dividen baru aja diumumkan sebanyak 3.25% bagi tempoh 6 bulan, kalau setahun maknanya 6.5%. Yang penting ianya berlandaskan shariah.

cikgu siti hazreen said... [Reply to Comments]

saya dah ada..best ;)

beloGIsam said... [Reply to Comments]

kongsi la lagi cerita pasak AHB ni,, teringain nak tahu lebih dan nak melabur,,







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^