Follow Viruspadu

Thursday, January 27, 2011

Anak Kurus = Tidak Makan

Maka marah ibu bapa beliau kerana tidak bagi anak-anak makan sebab tu anak kurus hehehehe

banyak cantik!

Selalu kot saya tengok macam tu. Asal anak kurus je mesti orang cakap budak tu tak makan kan.

“When kids are active, they tend to expand more than what they take in. That’s the reason why they’re skinny. It doesn’t mean they’re unhealthy.” [Read more]

Apa pandangan korang?


Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

14 komen[s]:

Ummi AmnaAmzar said... [Reply to Comments]

betol tu...ummi penah kena gak ni..siap banding2 anak ummi ngn org lain..huhu dah anak ummi ikut ummi..bdn xberisi nak buat cemana..lgpun semua tu Allah bg kannn...janji sihat dan aktif

Suliana said... [Reply to Comments]

betul tu kak.. kdg budak ni nak main je. makan banyak juga, main pun banyak.. kurus kecik2 tak pe, kang kalau gemuk payah pulak nak control..

Kaseh NazLieza said... [Reply to Comments]

setuju husna byk mkn tp ttp maintain kuwus...uhuu

eis said... [Reply to Comments]

gambar sgt cantik.. :D

p R i n c E S s _ N said... [Reply to Comments]

klo gen kurus pon budak ley kurus...xpe..s long s ank sihat..

Miss Moon said... [Reply to Comments]

betol mah kadang mak ayah kiter la kan org org tua slalu ckp cam tew bila lama je tak jumpa terus ckp

eh asal kurus nih mummy tak bagi makan ke ...tew satu ayat ...ayat cam nih lagi sentap ..

eh asal kurus je anak mak pak je membesar ..... ha lagi tekanan kan

tew la kadang bebudak ada time berselera ada time tak selera ....

kurus ke bam bam ke janji sihat n tahu dia aktif ...

tapi moon kan mah kadang anak tak makan pun wisau h ahahha

rasp said... [Reply to Comments]

mmg slalu org cakap gitu kan..
nak nak org tua kita...
tapi yg pentingnya,
makanan yang dimakan itu berkhasiat..
anak2 cergas, sihat, tumbesaran ok.....
kiranya membesar sebagai juara gitu :)

iNtAn aIzaN said... [Reply to Comments]

Nie ayat org2 dulu kan :)

bukan budak kecik jer..kite yg besar nie pun. bile kurus jer org kata tak makan haha

kang klu gemuk pulak die kata " nie mesti mak ayah slalu bg makan fastfood"

haha

SUZIE APAI said... [Reply to Comments]

ank aku ni pun tergolong dlm golongan yg ssh benor nk makn..

dh la tak mkn, aktifnya bukan main..kdg2 aku pelik dr mana dtg tenaga.........

ari2 jugak aku paksa berkejor2 bg ank mkn...haru btull..........

sya_zazoo said... [Reply to Comments]

dah mak bapaknye kurus, takkan anaknye nak jd gemot kot?kalau maknye kecik..takkan anaknye besar kot..tak gitu?;)

Rinah said... [Reply to Comments]

hi kak jemah :)

anak aq lagi lar..terlalu memilih..kadang2 malas nak makan..nak makan kat restoran plak..

selalunya mak lar kuat tanya.kenapa kurus?takde makan ke.

kalau balik ke tempat mertua pun begitu. balik-balik tanya kenapa kurus?..

Dah bagi makan vitamin pun takde menaiknya. fulus je makin merundum..hehe

jesnita_ns said... [Reply to Comments]

betul tu..sbb anak sy sendiri masa kecik mmg chubby...tp bila dh start melasak...terus susut badan...dan terus le org salahkan sy sbb tak bg anak mkn..oh ! apakah..

aramis2177 said... [Reply to Comments]

salam VP,
akak sgt sokong kenyataan tuh! sebab anak2 akak mmg jenis yg skinny semua....tp bila makan...alhamdulillah semua semangat...siap kalau makan cheese berkeping2...tu xmasuk minum susu segala lagi...activenya Ya Rabbi...tapi tu lah...kalau jumpa org yg xpaham ni mmg diorg kata kita yg xbg makan!!!!! :(((

DeLancrettLurpak said... [Reply to Comments]

kak jemah, kalau org kata "semangat nye budak ni, ikut mommy eh"

Itu laaaaaaagi sentap tauuuu!!!







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^